Ilmainen festivaali Helsingissä 2017 | Maailma kylässä

Ohjelma-aikataulu

Voit koota itseäsi kiinnostavat ohjelmat yhteen ja tulostaa viikonlopulle oman ohjelma-aikataulun. Jaa aikataulusi ystävien kanssa ja helpota yhteisen viikonlopun suunnittelua!

Festivaali-info

Käytännön tietoa festivaalista, alueesta ja näytteilleasettajista sekä vastauksia askarruttaviin kysymyksiin.

Tapahtumapaikat ja aluekartta

Maailma kylässä -festivaali järjestetään Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla, Helsingin keskustassa.

Muutoksia festivaalin ohjelmanumeroissa

26.5.2017

Festivaalin ohjelmatiedoissa on tapahtunut pieniä muutoksia muun muassa sairastumisten ja viime hetken peruuntumisten ja lisäysten takia.

Nicaragualainen ympäristöaktivisti: Talous kasvaa, mutta köyhyys ei vähene

Uutinen

26.5.2017

Ympäristöjärjestö Centro Humboldtissa työskentelevä Javier Mejía puolustaa Nicaraguan luontoa ja heikoimmassa asemassa olevia. Hän vierailee viikonloppuna Maailma kylässä -festivaaleilla.

Pakolaisteema vahvasti esillä Maailma kylässä -festivaalilla – pääjärjestäjä Kepa sanoutuu irti kaikesta rasismista ja vihapuheesta

Tiedote

23.5.2017

Kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepan suurtapahtuma Maailma kylässä -festivaali järjestetään Helsingin Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla 27.–28. toukokuuta. Ilmaistapahtumassa on luvassa toistakymmentä konserttia, lukuisia yhteiskunnallisia elokuvia ja dokumentteja sekä keskusteluja ajankohtaisista aiheista. Pakolaisuus ja maahanmuutto nousevat esille monissa ohjelmanumeroissa.

Syyrialainen elokuvaohjaaja kuvaa pakolaisten koettelemuksia: "Yksinäisyyttä, kaipuuta ja kyvyttömyyttä"

Uutinen

23.5.2017

Maher Abdulaziz pakeni Syyriasta Ruotsiin, jossa hän teki dokumentin syyrialaisten kamppailusta eurooppalaisyhteisöissä. Abdulaziz vierailee tällä viikolla Suomessa Maailma kylässä -festivaaleilla.

Afenginn (DEN)

Musiikki

Pohjoismaista ja balkanilaista folkia klassisen musiikin perinteisiin sekoittava Afenginn on saavuttanut vankan jalansijan niin Euroopan kuin Pohjois-Amerikan folk- ja rock-festivaaleilla.

Aláfia (BRA)

Musiikki

Kymmenhenkisen Aláfian musiikissa kulttuuriset rajat hämärtyvät, kun brasilialaiset popvaikutteet, rap-lyriikat ja funk kohtaavat candomble-uskonnon rytmit.

Che Sudaka (ARG/ESP/COL)

Musiikki

Vuonna 2002 perustettu Che Sudaka haluaa herättää yhteiskunnallista keskustelua musiikin avulla.

Mutaveijarit

Lastenohjelma

Muikea ja veikeä lastenmusiikkiyhtye Mutaveijarit vie kuulijansa mutaisille matkoille ja jännittäville vesireiteille.

Panaman paperit – veronkiertoa paljastanut tietomurto

Kirjallisuusohjelma

Into on julkaissut kirjan Panaman paperit – Miten rikkauden veronkierto paljastui? Maailman suurimpiin kuulunut tietomurto paljasti muun muassa Nordean ja Metson yhteyksiä veroparatiiseihin.

Kansalaisyhteiskunta ja poliittiset ideologiat

Puheohjelma

Helsingin yliopiston maailmanpolitiikan professori Teivo Teivainen ja toimittaja, kirjailija, FT Auli Leskinen keskustelevat kansalaisyhteiskunnan...

Kenialainen näkökulma ympäristöaktivistien kapenevaan tilaan – haastattelussa Phyllis Omido (FIN/KEN)

Puheohjelma

“Perustuslakimme antaa meille oikeuden puhtaaseen ja terveelliseen ympäristöön sekä oikeuden ilmaista mielipiteemme.” Phyllis Omido perusti järjest...

Irina

Musiikki

Ajassa olevat lyriikat, omaleimainen poljento ja pysäyttävät balladit ovat nostaneet Irinan yhdeksi kotimaisen poprockin kiintotähdistä

Facebook