Festivaali-info

Leif Laaksonen

Maailma kylässä on poikkitaiteellinen kulttuurifestivaali, järjestöjen messutapahtuma, ruokakarnevaali ja ajankohtaisten aiheiden keskusteluareena. Festivaali järjestetään joka kevät toukokuun lopussa.

Vuodesta 1995 lähtien järjestetty koko perheen ilmaisfestivaali on yksi Suomen suurimmista festivaaleista ja suurin järjestö-, kehitysyhteistyö- ja monikulttuurisuustapahtuma. Festivaalikävijöitä on vuosittain noin 80 000.

Tutustu Maailma kylässä 2016 festivaalilehteen (pdf).

Vuoden 2017 teemana kansalaisyhteiskunta

Festivaali järjestetään seuraavan kerran 27.–28.5.2017. Teemana on kansalaisyhteiskunta ja alueellinen painotus on Latinalaisessa Amerikassa.

Ohjelmassa on joka vuosi musiikkia, tanssia, teatteria, taidetta, keskusteluja, kirjallisuutta, herkullista ruokaa ja monipuolista toimintaa. Maailma kylässä antaa uusia kokemuksia ja näkökulmia suvaitsevaan monikulttuurisuuteen, kehitysyhteistyöhön, kestävään kehitykseen ja globaaliasioihin.

Promovideo kertoo festivaalin tarinan

Katso vuoden 2012 festivaalilla kuvattu promovideo, joka kertoo paljon festivaalista. Videon tähtinä ovat näyttelijät Elena Leeve ja Jussi Nikkilä.

Järjestäjät

Maailma kylässä -festivaalin pääjärjestäjä on Kepa ry, joka on yli 300 kehitysyhteistyöstä kiinnostuneen suomalaisten kansalaisjärjestöjen kattojärjestö ja Suomen johtava kehityspolitiikan järjestöasiantuntija. Kepan toimintaa tuetaan ulkoministeriön kehitysyhteistyömäärärahoista.

Kepan jäsenjärjestöjä ja muita yhteistyökumppaneita on mukana festivaalilla yli 450. Festivaalialueella esittäytyy 400 kansalaisjärjestöä sekä oppilaitoksia, museoita, viranomaisia ja yrityksiä.

Maailma kylässä -festivaali järjestetään Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla Helsingin keskustassa toukokuun viimeisenä viikonloppuna.
Toimintaansa festivaalilla esittelee noin 400 näytteilleasettajaa kansalaisjärjestöistä viranomaisiin, oppilaitoksiin ja yrityksiin, sekä noin 60 ruokamyyjää.
Maailma kylässä -festivaali kantaa ympäristövastuunsa Ekokompassi -ympäristöjärjestelmän avulla. Festivaalivieraat voivat pienillä teoilla vaikuttaa festivaalin ympäristökuormituksen minimoimiseen.
Vastauksia Maailma kylässä -festivaalilla mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Milloin ja missä festivaali on? Onko alue esteetön? Onko alueella lastenhoitohuonetta tai narikkaa?
Liittymällä mk-info-listalle olet ensimmäisten joukossa kuulemassa festivaalin järjestelyiden edistymisestä ja uusista ohjelmatiedoista. Kevätaikaan listalla kerrotaan lähes viikoittain Maailma kylässä -festivaaliin liittyviä tuoreimpia uutisia.
Vaasan Kehitysmaaseuran aktiivit keksivät 1980-luvun puolivälissä hienon tavan esitellä kansalaistoimintaa. Syntyi Mahdollisuuksien tori, jota järjestään edelleen vuosittain ympäri Suomea. Helsingin Mahdollisuuksien torista kasvoi ensimmäinen täysimittainen Maailma kylässä -festivaali vuonna 1995.