Usein kysyttyä

Mikko Toivonen

1. Missä Maailma kylässä -festivaali järjestetään ja miten sinne pääsee?

Festivaali järjestetään Helsingin keskustassa Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla. Parhaiten festivaalille pääsee junalla, raitiovaunulla, metrolla tai linja-autolla. Tarkemmat tiedot löydät HSL:n Reittioppaasta. Festivaalille ei kannata tulla omalla autolla, koska alueella on hyvin vähän parkkipaikkoja.


2. Kuka festivaalin järjestää?

Festivaalin järjestää Kepa ry. Kepa on asiantuntijaorganisaatio ja suomalaisten kehitysyhteistyötä tekevien järjestöjen kattojärjestö johon  kuuluu yli 300 järjestöä ympäri Suomea.


3. Milloin Maailma kylässä -festivaali on?

Maailma kylässä -festivaali järjestetään vuosittain toukokuun lopulla. Vuoden 2017 päivät ovat 27.–28.5., lauantaina klo 11–21 ja sunnuntaina klo 11–19.


4. Maksaako tapahtuma jotain?

Ei. Tapahtumaan on vapaa pääsy.


5. Onko tapahtumalla ikäraja?

Ei. Festivaalin päiväohjelma on ikärajaton ja avoin kaikille. Festivaalialueella sijaitsevan anniskelualueen ikäraja on 18 vuotta.


6. Onko alueella narikkaa?

Valitettavasti ei ole. Festivaalin Tenava-Timbuktu-lastenalueen vierestä löytyy ilmainen lastenvaunuparkki, jonne voi jättää vaunut ja rattaat omalla vastuulla. Vaunuparkissa ei ole vartiointia.


7. Missä on löytötavarapiste?

Löytötavarapiste sijaitsee infopisteessä suihkulähteen kulmalla, Tenava-Timbuktua vastapäätä Kaisaniemen puistossa. Noutamattomat tavarat toimitetaan tapahtuman jälkeen Suomen Löytötavarapalveluun.


8. Löytyykö festivaalialueelta lastenhoitohuonetta?

Löytyy. Se sijaitsee Tenava-Timbuktu-lastenalueella Kaisaniemen puistossa.


9. Onko festivaalilla huomioitu liikkumisen esteettömyys?

Kyllä, festivaalialueella pääsee kaikkialle esteettömästi. 


10. Onko ohjelmaa muuallakin kuin lavoilla?

Kyllä, ohjelmaa on myös Tenava-Timbuktu-lastenalueella, Katutaidepisteellä, Rautatientorilla, teemakylissä ja monessa muussa pisteessä.


11. Miten voin osallistua Maailma kylässä -festivaalin toteuttamiseen?

Festivaalille voi osallistua vapaaehtoisena, näytteilleasettajana tai ohjelmatuottajana. Voit myös saapua paikalle tutustumaan monipuoliseen joukkoon näytteilleasettajia tai laaja-alaiseen ohjelmaamme paremman maailman puolesta!