M.A.K.U. Soundsystem | Maailma kylässä -festivaali

Max Ocampo

M.A.K.U. Soundsystem (COL/USA)

  • La 27.5.2017 14.00–15.00 Savanni-lava

Kolumbialaisten lyömäsoitinten rytmejä, länsiafrikkalaista groovea, 1990-lukulaista klubisoundia ja kaiken kruunaavia jazz-torvia. M.A.K.U. Soundsystemin musiikissa kuuluvat bändin maahanmuuttajajäsenten kokemukset ja taustat, joista he ammentavat luodessaan uutta.

Nykyisen kotikaupunkinsa New Yorkin lisäksi ympäri Yhdysvaltoja ja muun muassa Tanskan Roskilde Festivalilla esiintynyt yhtye tuo nyt raa’an energiansa ja rytminsä tanssittamaan Maailma kylässä -festivaalin yleisöä. Neljännellä albumillaan Mezclalla yhtye tarjoilee myös pohdittavaa: miksi pieni osa ihmisistä omistaa siemenet, joiden pitäisi olla kaikkien jaettavana?

Maahanmuuttajien kohtelu kiristyi Yhdysvalloissa

  • Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin hallinto on alkuvuoden aikana koventanut otteitaan siirtolaisia kohtaan. Trump on muun muassa ilmoittanut rakennuttavansa Meksikon ja Yhdysvaltojen välille muurin estämään luvatonta maahantuloa.
  • Maaliskuussa Yhdysvallat kielsi presidentin asetuksella maahantulon kuuden muslimienemmistöisen maan kansalaisilta väliaikaisesti, kun aiemmin annetun, tiukemman maahantulokieltoasetuksen toimeenpano oli keskeytetty oikeuden päätöksellä. Myös uusi asetus on haastettu oikeudessa. 
  • Luvattomasti Yhdysvalloissa oleskelevia maahanmuuttajia on pidätetty aiempaa laajemmissa ratsioissa. Ratsioita on suunnattu myös maahanmuuttajiin, joilla ei ole rikostaustaa. 
  • Myös esimerkiksi työviisumien saannille on suunniteltu rajoituksia.
Tuottaja: 
Kepa

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lisää kommentti