YM, MTT, WWF

Minä, ruoka ja Itämeri – voinko syödä meren ja itseni terveeksi?

  • Paneeli
  • Su 27.5.2012 14.45–15.15 Mekong-lava

Me kaikki voimme vaikuttaa ruokavalinnoillamme Itämeren tilaan. Ympäristöministeri Ville Niinistö, ruokaprofessori Sirpa Kurppa ja Suomen WWF:n Meriohjelman päällikkö Sampsa Vilhunen keskustelevat ruoan, terveyden ja Itämeren tilan yhteyksistä. Tuoreen tutkimustuloksen mukaan syömällä ravitsemussuositusten mukaisesti eli nykyistä vähemmän lihaa Suomessa, Itämeren kuormitus vähenee 7 %. Myös luomutuotanto kierrättää ravinteita eli säästää luonnonvaroja ja vähentää päästöjä vesistöihin.

Vaihtoehtona Välimeren ruokavaliolle puhutaan Itämeren ruokavaliosta, joka sisältää kalaa, marjoja ja täysjyväviljaa. Kestävätkö kalakannat Itämeri-ruokavalion vai voiko kotimaista kalaa syömällä jopa vähentää vesistökuormitusta? Entä kaloihin kertyneet haitalliset aineet?

Aihetta käsitellään Mekong-lavan lisäksi myös Itämeri-osastolla Rautatientorilla, jossa toimintaansa esittelevät yhdeksän Itämeri-aiheeseen paneutunutta organisaatiota.

Tuottaja: 
Itämeri-viestijöiden verkosto

Lisää kommentti

Pääpartnerit