Western Union esittää: Blick Bassy | Maailma kylässä -festivaali

Harry Cell

Western Union esittää: Blick Bassy (CMR/FRA)

  • La 26.5.2012 16.30–17.30 Savanni-lava

Kamerunilaissyntyisen Blick Bassyn musiikin juuret ovat hänen kotimaansa perinteisissä lauluissa sekä muun muassa Nat King Colen ja Marvin Gayen musiikissa. Bassy kertoo musiikin kuuluneen lapsesta asti erottamattomana osana hänen elämäänsä, sillä Kamerunin maaseudulla kaikkia arjen askareita säesti laulaminen ja soittaminen.

Nykyisin Pariisissa asuvan muusikon ura alkoi 17-vuotiaana Keski-Afrikan Yaoundéssa, Kamerunin pääkaupungissa, jossa hän perusti ensimmäisen jazz-bändinsä. Bassyn heleän aurinkoisessa, jazz-vaikutteisessa folkin ja maailmanmusiikin sekoituksessa kuullaan lisäksi vaikutteita muun muassa bossa novasta ja muista lattarirytmeistä sekä afrikkalaisen musiikin eri perinteistä.

Bassy on matkannut ympäri maailmaa esiintymässä ja hänet on palkittu useilla afrikkalaisen musiikin ja maailmanmusiikin palkinnoilla. Hänen toinen sooloalbuminsa Hongo Calling on musiikillinen pyhiinvaellusmatka Kamerunista Brasiliaan seuraten vanhoja orjakauppareittejä mantereelta toiselle. Kriitikoiden ylistämä kakkoslevy on nostanut Bassyn tähdeksi afrikkalaisen maailmanmusiikin taivaalle.

Tuottaja: 
Western Union

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lisää kommentti