El Gafla feat. Asa | Maailma kylässä -festivaali

Julien Mouroux

El Gafla feat. Asa (FIN/ALG/FRA)

  • Su 27.5.2012 15.30–16.15 Monsuuni-lava

El Gafla on algerialaissyntyisen ja sittemmin pariisilaistuneen Karim Chayan luotsaama yhtye tai karavaani, kuten nimi kirjaimellisesti tarkoittaa arabiaksi. Chaya on seitsemän vuoden ajan säveltänyt laulujaan niin ranskaksi kuin kabylen kielellä, jota muun muassa Algerian alueella asuvat berberit puhuvat.

El Gaflan seitsemän muusikon ryhmä on tullut tunnetuksi muun muassa yhteistyöstään Manu Chaon kanssa. Ryhmän rockia, folkkia, skata ja ranskalaista chansonia yhdistelevä, afrogrooveksikin kutsuttu ja arabialaisia sävelkulkuja yhdistelevä tuotanto on keinuttanut yleisön lanteita niin Euroopassa kuin Lähi-Idässä ja Pohjois-Afrikassakin. El Gaflan musiikki heijastelee Pariisin lähiöiden monikulttuurista ympäristöä, josta soittajat ovat kotoisin, ja Karim Chayan laulut kertovat muun muassa siirtolaisuuden kokemuksesta ja rakkaudesta.

El Gafla kutsuu lavalle usein myös paikallisia muusikoita, missä ikinä he keikkailevatkaan. Maailma kylässä -festivaalilla bändi saa seurakseen muun muassa Jätkäjätkät-kokoonpanosta tunnetun räppäri Asan. Kotimaisen rap-skenen vaikuttajahahmo ja moniosaaja on palkittu muun muassa Emma-palkinnolla sekä Teosto-palkinnolla.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lisää kommentti