Me laulamme Henriikka Tavia! 4 / 12 | Maailma kylässä -festivaali

Me laulamme Henriikka Tavia! 4 / 12

  • Su 27.5.2012 12.20–12.50 Mekong-lava

Vapaa Vyöhyke -työryhmän Henriikka Tavin kirjoitushankkeeseen ”12” perustuvia esityksiä on nähty vuoden 2012 alusta lähtien. Kustantamo Poesia julkaisee Tavin kuukausittaisen runokokoelman ja Lija Fischer ohjaa kokoelmaan pohjaavan, noin 15 minuuttia kestävän esityksen. Maailma kylässä -festivaalilla nähtävän esityksen järjestysnumero on 4/12.

Esitysten suunnitteluryhmään kuuluvat Fischerin ja Tavin lisäksi äänisuunnittelija Jussi Österman ja tuottaja Ilona Kyykoski. Esityssarjan visuaalisesta ilmeestä vastaa Elina Saarinen. Esityssarja kestää koko vuoden ja jokaisessa esityksessä käytetään erilaisia näyttämöilmaisun tapoja – näyttelijäntyötä, musiikkia, tanssia, nukketeatteria, kuvataidetta, animaatiota ja klovneriaa. Kussakin esityksessä on mukana 1-3 tekijää esittävän taiteen kentältä. ”12” uudistaa teatteria sarjallisella esitysmuodollaan ja ”novelliteatteriesitys”-konseptillaan.

Esityssarja antaa eri taiteenalojen ammattilaisille mahdollisuuden työskennellä yhdessä perinteisten, usein jäykkienkin, rakenteiden ulkopuolella. Lyhyellä aikavälillä ja kevyillä tuotantorakenteilla valmistuvat esitykset mahdollistavat eri alojen taiteilijoiden joustavan yhteistyön. Esityssarjan tavoitteena on myös vaikuttaa mielikuviin, joita runoesityksiin liitetään. Henriikka Tavin runot ovat kokeilevia, omatyylisiä ja leikillisiä. Samaan ilmaisuun Vapaa Vyöhyke pyrkii myös esityksissään.

Tuottaja: 
Vapaa Vyöhyke

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lisää kommentti