Kyläradio tuo festaritunnelman kotisohville | Maailma kylässä -festivaali

Pirita Tiusanen

Kyläradio tuo festaritunnelman kotisohville

Uutinen

Pe 12.5.2017 09.30

Kyläradio on Maailma kylässä -festivaalin virallinen radio ja tunnelmanluoja. Suorassa festivaalilähetyksessä kuullaan niin artisteja, yhteiskunnallisia vaikuttajia kuin aktiivisia kansalaisia. Radiolähetyksen tekevät Mieletöntä valoa -hankkeen vertaistuottajat, joiden kanssa tunnelmaa nostattavat Dj Bunuel ja Jii-Pee Hietsilta. Luvassa on särmikäs ja elämäntäyteinen lähetys, jota ei kannata jättää väliin.

Sosped säätiön Mieletöntä valoa -hanke tuo yhteen mielenterveyskuntoutujia, kehitysvammaisia ja media-alan ammattilaisia. Suorassa festivaalilähetyksessä ääneen pääsevät uudet sekä jo kokeneemmat tekijät, joita yhdistää kiinnostus media- ja kulttuurialan työhön.

"Hankkeen tarkoituksena on tarjota aitoja kokemuksia media-alan töistä ja vahvistaa vertaistuottajien työelämätaitoja kiinnostavan tekemisen kautta. Kannustamme vertaistuottajia tuomaan oman äänen rohkeasti kuuluville ja toivomme, että toimintamme myötä he saavat rohkeutta lähteä toteuttamaan myös omia juttuja", kertoo Mieletöntä valoa -hankkeen tuottaja Emmi Vainio.

Mielettömän valon vertaistuottaja Iines Sade odottaa jännityksellä tulevaa festivaalilähetystä.

"Tänä vuonna yritän uskaltaa lähestyä entistä rohkeammin radioteltan ohi kulkevia ihmisiä ja tehdä lyhyitä katuhaastatteluja. Parasta festivaalilähetyksen tekemisessä on se, että suoran lähetyksen sisältöä ei pysty etukäteen täysin suunnittelemaan. Eteen tulevissa tilanteissa on pakko uskaltaa ja yrittää parhaansa. Haastattelut ovat erityisen jännittäviä, koska etukäteen on vaikea tietää miten haastattelu etenee. Tekemällä oppii parhaiten."

Kyläradio välittää festivaalin sanomaa myös niille, jotka eivät syystä tai toisesta pääse itse paikalle. Lähetystä kuuntelemalla voi tempautua mukaan festaritunnelmaan vaikka omalta kotisohvalta.

Lähetykset toteutetaan yhteistyössä Radio Valon ja Steg för Steg:n kanssa. Lähetyksen tekemistä voi tulla seuraamaan myös paikan päälle.

Tuottaja: Sosped säätiö

Suorat lähetykset Maailma kylässä -festivaalilta la 27.5. klo 12–19 ja su 28.5 klo 12–18. 

Kuuntele Helsingissä Lähiradion taajuudella 100,3 MHz tai netissä osoitteessa mieletontavaloa.fi.

Teksti: Heini Laitinen