Yhteistyötahoille

Inka Soveri

Maailma kylässä -festivaali tarjoaa yhteistyötahoilleen ainutlaatuisen tilaisuuden suuren yleisön tavoittamiseksi. Yleisönämme ovat niin maahanmuuttajat kuin kotoperäiset suomalaiset – toisin sanoen kaikki ne pääkaupunkiseutulaiset, jotka ovat kiinnostuneita kansainvälisyydestä, monikulttuurisuudesta, kaupunkikulttuurista ja järjestöistä. Heitä on paljon. Globaali yhteisvastuu, kestävä kehitys ja kansainvälisyyskasvatus ovat helsinkiläisten sydäntä lähellä.

Järjestöille festivaali on hyvä tilaisuus tiedottaa, kampanjoida, hankkia uusia jäseniä ja vapaaehtoisia sekä kartuttaa omarahoitusta.

Yrityksille ja viranomaisille festivaali tarjoaa positiivista näkyvyyttä. Osallistumalla festivaalille yritys voi vahvistaa imagoaan yhteiskuntavastuullisena toimijana ja hyvänä yrityskansalaisena sekä samalla vaikuttaa aikaansa seuraaviin festivaalikävijöihin. Viranomaiset voivat tulla festivaalilla kansalaisten lähelle ja tavoittaa muutoin vaikeasti tavoitettavia kohderyhmiään.

Tutkimusten mukaan suuri osa kävijöistä on aikaansa seuraavia, koulutettuja ja eettisestä kuluttamisesta kiinnostuneita pääkaupunkiseudun asukkaita. Me tarjoamme ainutlaatuisen mahdollisuuden heidän tavoittamisekseen.

Yhteistyömuodot

Maailma kylässä -festivaalilla voi toimia näytteilleasettajana, tiedottajana, myydä ruokaa tai osallistua ohjelman tuottamiseen.

Yhteistyö ja sen mukanaan tuoma molemminpuolinen hyöty eivät rajoitu pelkästään tapahtumaviikonloppuun. Järjestämme pitkin vuotta järjestöille ja muille näytteilleasettajille suunnattuja ideapajoja ja infotilaisuuksia, joissa vaihdetaan ajatuksia ja suunnitellaan tulevaa festivaalia.

Mainostaminen festivaalilehdessä ja festivaalin päälavan viereisellä jättiscreenillä ovat myös hyviä tapoja hankkia näkyvyyttä festivaaliyleisön ja osallistuvien organisaatioiden keskuudessa. 

Lisäksi teemme yhteistyötä lukuisten alihankkijoiden, kuten tekniseen tuotantoon tai painotuotteisiin liittyvien yritysten kanssa. 

Toivotamme kaikkia toimijoista mukaan kyläläisten joukkoon! Yhteystiedoista selviää, kehen kannattaa olla yhteydessä.

Haastattelu- ja promovideo

Katso vuoden 2012 festivaalilla tehty haastatteluvideo, jossa Presidentti Tarja Halonen, ympäristöministeri Ville Niinistö, kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki sekä yhteistyökumppanit Metro-lehti, Euroopan Komission Suomen Edustusto ja HSL kertovat mietteitään festivaalin merkityksestä.

Vuoden 2012 festivaalilla tehty promovideo kertoo festivaalin tarinan näyttelijöiden, musiikin ja festivaalin tunnelman kautta.

Kävijä- ja näytteilleasettajatutkimukset 2013

Maailma kylässä -festivaalin kävijä- ja näytteilleasettajatutkimukset ovat Laurean opiskelijoiden vuosittain opiskelutyönä tekemiä tutkimuksia. 

Pääyhteistyökumppanit 2014

Maailma kylässä -festivaalin vuoden 2014 pääyhteistyökumppaneita ovat Metro-lehti, Onnibus, Kirkon Ulkomaanapu, Suomen Lähetysseura ja ulkoasiainministeriö.

Neuvotteluita pääyhteistyökumppanuudesta vuodelle 2015 käydään syksyn 2014 ja talven 2015 aikana. Jos olette kiinnostuneita laajasta yhteistyöstä ja näkyvyydestä festivaalilla, kannattaa olla yhteydessä festivaaliorganisaatioon.

Ilmoittautuminen näytteilleasettajaksi vuoden 2015 festivaalille alkaa joulukuussa 2014. Isompien osastopaikkojen osalta neuvottelut aloitetaan jo syys-lokakuussa.
Haluatko osallistua ohjelman tuottamiseen tai ehdottaa ohjelmaa festivaalille? Joka vuosi useat järjestöt ja muut organisaatiot osallistuvat festivaaliohjelman tuottamiseen, pitävät tietoiskuja, tuovat kansainvälisiä vieraita tai tuottavat artistien esiintymisiä. Voit myös vain ehdottaa kiinnostavaa ohjelmaa festivaalille.
Maailma kylässä -festivaali järjestää infotilaisuuksia ja tapaamisia syksystä kevääseen. Tilaisuuksissa esitellään yhteistyömahdollisuuksia, keskustellaan ohjelmasta ja viestinnästä sekä jaetaan vinkkejä muun muassa ruokamyyjille ja kaikille näytteilleasettajille. Katso tulevien tilaisuuksien päivämäärät.

Pääpartnerit