Festaritunnelmaa
Andrea Balogh

Info

Festivaali järjestetään 25.–26.5. Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla Helsingissä.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Maailma kylässä -festivaalia vietetään Helsingin keskustassa vuosittain toukokuun lopussa. Vuonna 2019 festivaali järjestetään 25.-26.5. ja tapahtuma viettää 20. juhlavuottaan. Festivaalin pääteema on ilmastonmuutos.

Fingo ry:n tuottama ilmaistapahtuma tarjoaa tekemistä ja koettavaa kaikenikäisille. Viikonlopun aikana Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla nautitaan kymmenistä konserteista, kirjallisuudesta, näyttelyistä, dokumenteista, hyvästä ruoasta ja ajankohtaisista keskusteluista.

Mukana tapahtumassa on yli 390 erilaista näytteilleasettajaa sekä ruokamyyjää.

Lue lisää festarin historiasta sivuillamme.

Maailma kylässä -festivaali järjestetään vuosittain toukokuun lopulla. Vuoden 2019 festivaali on 25.–26.5.

Ei. Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta festivaalin jatkoklubeilla kerätään pieni pääsy- ja narikkamaksu.

Festivaali järjestetään Helsingin keskustassa Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla. Elokuvanäytöksiä ja keskusteluja järjestetään myös tapahtuma-alueen läheisyydessä muissa tiloissa.

Kätevimmin festivaalille pääset julkisilla kulkuneuvoilla. Alueen läheisyyteen on hyvät juna-, raitiovaunu-, bussi- ja metroyhteydet. Tarkemmat tiedot löydät HSL:n reittioppaasta.

Festivaalille ei kannata tulla omalla autolla, sillä alueella on hyvin vähän parkkipaikkoja.

Ei. Festivaalin päiväohjelma on ikärajaton ja avoin kaikille.

Festivaalialueella sijaitsevan anniskelualueen ja festivaaliklubien ikäraja on 18 vuotta.

Löytötavarapiste sijaitsee Kaisaniemen puiston infopisteellä suihkulähteen kulmalla, Tenava-Timbuktua vastapäätä. Noutamattomat tavarat toimitetaan tapahtuman jälkeen Suomen Löytötavarapalveluun.

Ei valitettavasti ole.

Festivaalin Tenava-Timbuktu-lastenalueen vieressä on ilmainen lastenvaunuparkki, jonne vaunut voi jättää omalla vastuulla. Vaunuparkissa ei ole vartiointia.

Festivaalialueella pääsee kaikkialle esteettömästi, ja Savanni-lavan keikkoja voi seurata pyörätuolikorokkeelta.

Taiga-lavalla (Kansallisteatterin Lavaklubi) on käytössä induktiosilmukka.

Kyllä. Se sijaitsee Tenava-Timbuktun lastenalueella Kaisaniemen puistossa.

Kyllä. Tekemistä ja koettavaa löytyy ympäri Kaisaniemen puistoa ja Rautatientoria. Ohjelmaa järjestetään muun muassa lastenalue Tenava-Timbuktussa, Katutaidepisteellä ja näytteilleasettajapisteillä.

Kyllä. Festivaalin monipuolisesta ympäristötyöstä ja hiilijalanjäljestä voit lukea ympäristö-sivulta. Samalla sivulla on myös ekovinkkejä festarikävijöille.

Festivaalin järjestää Fingo ry, joka on 300 kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalin kehityksen asiantuntija. Fingon toimintaa tuetaan ulkoministeriön kehitysyhteistyömäärärahoista.

Festivaali on oiva tilaisuus tutustua Fingoon ja sen jäsenjärjestöihin. Sadat kansalaisjärjestöt sekä joukko oppilaitoksia, museoita, viranomaisia ja yrityksiä esittäytyy tapahtumassa.

Festivaalille voi osallistua näytteilleasettajana tai ohjelmatuottajana. Haemme myös laajaa joukkoa vapaaehtoisia avuksi toteuttamaan festivaalia.

Tilaamalla uutiskirjeemme saat tiedon festivaalin tuoreimmista kuulumisista. Tiedotamme uutiskirjeellä esimerkiksi ohjelmastahausta, näytteilleasettajaksi ilmoittautumisesta, vapaaehtoishausta sekä ohjelmajulkistuksista.

Pääyhteistyökumppanit 2019