Kuva: Ihmisjoukkoa ja telttoja festivaalilla
Kuva: Andrea Balogh

Info

Maailma kylässä on ilmainen kaupunkifestivaali, joka järjestetään vuosittain toukokuun lopussa Helsingissä. Vuonna 2021 tapahtuma siirtyy Suvilahden tapahtuma-alueelle Sörnäisten ja Kalasataman kupeeseen.

Fingon tuottama ilmaistapahtuma tarjoaa tekemistä ja koettavaa kaikenikäisille. Viikonlopun aikana festivaalilla nautitaan kymmenistä konserteista, inspiroivista puheista, näyttelyistä, dokumenteista, hyvästä ruoasta ja leppoisasta tunnelmasta.

Maailma kylässä järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1995. Lue lisää festivaalin historiasta.

Usein kysytyt kysymykset

Maksaako tapahtuma?

Ei. Maailma kylässä on ilmainen ja tapahtuma-alueelle on vapaa pääsy. Festivaalin jatkoklubeille on kuitenkin pieni pääsy- ja narikkamaksu.

Missä löytötavarapiste sijaitsee?

Tapahtumassa on löytötavarapiste. Noutamattomat tavarat toimitetaan tapahtuman jälkeen Suomen Löytötavarapalveluun.

Onko alueella narikkaa?

Ei valitettavasti ole.

Festivaalin lastenalueen vieressä on ilmainen lastenvaunuparkki, jonne vaunut voi jättää omalla vastuulla. Vaunuparkissa ei ole vartiointia.

Kuinka esteettömyys on huomioitu alueella?

Festivaalialue on esteetön ja kaikille avoin. Päälavan keikkoja voi seurata pyörätuolikorokkeelta. Puheohjelmalavalla on käytössä induktiosilmukka. 

Onko alueella lastenhoitohuone?

Kyllä. Se sijaitsee lastenalueella.

Onko ohjelmaa muuallakin kuin lavoilla?

Kyllä. Tekemistä ja koettavaa löytyy ympäri festivaalialuetta. Ohjelmaa järjestetään muun muassa lastenaluella, Katutaidepisteellä ja näytteilleasettajien osastoilla.

Onko festivaalin aiheuttama hiilijalanjälki otettu huomioon?

Kyllä. Festivaalin monipuolisesta ympäristötyöstä ja hiilijalanjäljestä voit lukea ympäristö-sivulta. Samalla sivulla on myös ekovinkkejä festarikävijöille.

Kuka festivaalin järjestää?

Festivaalin järjestää Fingo, joka on 300 kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalin kehityksen asiantuntija. Fingon toimintaa tuetaan ulkoministeriön kehitysyhteistyömäärärahoista.

Festivaali on oiva tilaisuus tutustua Fingoon ja sen jäsenjärjestöihin. Sadat kansalaisjärjestöt sekä joukko oppilaitoksia, museoita, viranomaisia ja yrityksiä esittäytyy tapahtumassa.

Miten voin tulla mukaan toteuttamaan festivaalia?

Festivaalille voi osallistua näytteilleasettajana tai ohjelmatuottajana. Haemme myös laajaa joukkoa vapaaehtoisia avuksi toteuttamaan festivaalia.

Tilaamalla uutiskirjeemme saat tiedon festivaalin tuoreimmista kuulumisista. Tiedotamme uutiskirjeellä esimerkiksi ohjelmahausta, näytteilleasettajaksi ilmoittautumisesta, vapaaehtoishausta sekä ohjelmajulkistuksista.

Kuvassa kaksi polkupyörää festivaaliaidan edessä

Kestävämmän ja oikeudenmukaisemman maailman puolesta

Maailma kylässä -festivaali on Fingon järjestämä kaikille avoin kestävän kehityksen suurtapahtuma. Festivaali järjestetään, jotta elämä olisi reilumpaa. Ihan kaikkialla.

Kuva: Rami Aapasuo