Kuvassa leikkiviä lapsia Maailma kylässä -festivaalin lasten alueella.
Kuva: Andrea Balogh

Lasten festivaali

Maailma kylässä on festivaali koko perheelle. Lapsille suunnattua ohjelmaa järjestetään koko festivaalin ajan lastenalueella Tenava-Timbuktussa, mutta myös monet muut festivaalin osa-alueet sopivat perheen pienimmille. Kaikki festivaalin lastenohjelma on ilmaista.

Tenava-Timbuktun ohjelmassa erilaiset työpajat ovat vuosien mittaan muodostuneet monen lapsiperheen suosikeiksi. Lastenalueella on muun muassa rakennettu omaa kompostia, remontoitu nukkekotia ja opittu tanssimaan ja soittamaan monien eri kulttuurien tyyliin.

Lastenalueen ohjelman lisäksi festivaalin päälavalla nähdään vuosittain yksi suurempi lapsille suunnattu konsertti, ja myös muilla lavoilla on monenlaista koko perheen ohjelmaa.

Tenava-Timbuktu

Tenava-Timbuktu alueella on lastenhoitohuone sekä ilmainen lastenvaunuparkki, jonne vaunut voi jättää omalla vastuulla. Vaunuparkissa ei ole vartiointia.

Tenava-Timbuktun telttaan ei valitettavasti paloturvallisuussyistä voi viedä sisään vaunuja. Jotta kaikki voivat osallistua ohjelman seuraamiseen, vaunu- tai pyörätuoliasiakkaille voidaan järjestää paikka oviaukon vierestä. Alueen järjestyksenvalvoja auttaa mielellään järjestelyissä.

Ohjelmanumeroiden lisäksi Tenava-Timbuktun läheisyydessä on koko perhettä kiinnostavia näytteilleasettajapisteitä sekä ruokamyyjiä, joiden tarjonnassa on jokaiselle jotakin.

Vinkit lapsiperheille

Festivaalin infopisteistä voi hakea lasten vaatteisiin kiinnitettäviä tarroja, joihin voi kirjoittaa yhteystiedot. Eksyneet lapset saatetaan infopisteelle, jossa infopisteen vapaaehtoiset odottavat lasten kanssa heidän vanhempiaan.

Musiikki erityisesti festivaalin päälavalla voi olla kovaäänistä, joten pienimpien lasten kanssa meluun kannattaa varautua ottamalla mukaan kuulosuojaimet. Festivaalin infopisteistä voi tarvittaessa hakea myös korvatulppia.

Maailma kylässä -festivaalialue sijaitsee vuodesta 2021 alkaen Suvilahdessa Sörnäisten ja Kalasataman kupeessa, parin kilometrin päässä keskustasta. Paikalle pääsee helposti esimerkiksi metrolla, bussilla ja raitiovaunulla sekä pyörällä ja kävellen.