Kuvassa leikkiviä lapsia Maailma kylässä -festivaalin lasten alueella.
Kuva: Andrea Balogh

Lasten festivaali

Maailma kylässä on festivaali koko perheelle. Lapsille suunnattua ohjelmaa järjestetään koko festivaalin ajan lastenalueella Tenava-Timbuktussa, mutta myös monet muut festivaalin osa-alueet sopivat perheen pienimmille. Kaikki festivaalin lastenohjelma on ilmaista. Vuoden 2020 festivaali on peruttu. Lue lisää täältä.

Tenava-Timbuktun ohjelmassa erilaiset työpajat ovat vuosien mittaan muodostuneet monen lapsiperheen suosikeiksi. Lastenalueella on muun muassa rakennettu omaa kompostia, remontoitu nukkekotia ja opittu tanssimaan ja soittamaan monien eri kulttuurien tyyliin.

Lastenalueen ohjelman lisäksi festivaalin päälavalla nähdään vuosittain yksi suurempi lapsille suunnattu konsertti, ja myös muilla lavoilla on monenlaista koko perheen ohjelmaa. Kannattaa tarkistaa erityisesti Katutaidepisteen ohjelma ja Rautatientorin Mekong-lavan konsertit ja esitykset.

Tenava-Timbuktu

Tenava-Timbuktu sijaitsee Kaisaniemen puistossa, Kansallisteatterilta katsottuna suihkulähteen oikealla puolella, lähellä festivaalin infopistettä. Alueella on lastenhoitohuone sekä ilmainen lastenvaunuparkki, jonne vaunut voi jättää omalla vastuulla. Vaunuparkissa ei ole vartiointia.

Tenava-Timbuktun telttaan ei valitettavasti paloturvallisuussyistä voi viedä sisään vaunuja. Jotta kaikki voivat osallistua ohjelman seuraamiseen, vaunu- tai pyörätuoliasiakkaille voidaan järjestää paikka oviaukon vierestä. Alueen järjestyksenvalvoja auttaa mielellään järjestelyissä.

Ohjelmanumeroiden lisäksi Tenava-Timbuktun läheisyydessä on koko perhettä kiinnostavia näytteilleasettajapisteitä sekä ruokamyyjiä, joiden tarjonnassa on jokaiselle jotakin.

Vinkit lapsiperheille

Festivaalin infopisteistä voi hakea lasten vaatteisiin kiinnitettäviä tarroja, joihin voi kirjoittaa yhteystiedot. Eksyneet lapset saatetaan Kaisaniemen puiston infopisteelle, jossa infopisteen vapaaehtoiset odottavat lasten kanssa heidän vanhempiaan.

Musiikki erityisesti festivaalin päälavalla voi olla kovaäänistä, joten pienimpien lasten kanssa meluun kannattaa varautua ottamalla mukaan kuulosuojaimet. Festivaalin infopisteistä voi tarvittaessa hakea myös korvatulppia.

Maailma kylässä -festivaalialue sijaistee Helsingin keskustassa, joten paikalle pääsee helposti esimerkiksi junalla, metrolla, bussilla ja raitiovaunulla. Suosittelemme julkista liikennettä myös lastenvaunujen kanssa liikkuville, sillä parkkitilaa on keskustan alueella rajallisesti.