Kuvassa väkijoukkoa Maailma kylässä -festivaalilla
Kuva: Anastasija Kaert

Saavutettavuus

Maailma kylässä on esteetön ja kaikille avoin tapahtuma. Pyrimme myös siihen, että viestintämme olisi aina mahdollisimman saavutettavaa.  

Esteetön festivaalialue

Päälavan keikkoja voi seurata pyörätuolikorokkeelta. Näytteilleasettajatelttoihin on rampit ja Mahdollisuuksien tori -teltan läpi ja suurimmalle osalle sen näytteilleasettajapisteistä pääsee muovilattiaa pitkin.   

Rautatientorin alue on matalaa mukulakiveä, Kaisaniemen puiston tiet pääosin kovaa hiekkaa ja muut alueet nurmea. Sateella puistossa liikkuminen voi vaikeutua.   

Lastenalue Tenava-Timbuktun teltta on sen verran kompakti, että paloturvallisuusviranomaisen määräyksestä sinne ei voi viedä vaunuja sisään. Jotta kaikki pääsevät seuraamaan ohjelmaa, vaunu- ja pyörätuoliasiakkaille järjestetään tarvittaessa paikka oviaukon vierestä. Lastenalueen järjestyksenvalvojat auttavat mielellään paikan järjestämisessä.   

Invavessoja on alueella neljä ja ne on merkitty festivaalialueen karttaan. Lastenalueen vieressä olevasta invavessasta löytyy myös hoitopöytä.   

Opaskoirat ovat tervetulleita alueelle, mutta meteli ja ihmismassat eivät välttämättä ole eläimille hyväksi.   

Sisätilat 

Osa Maailma kylässä -festivaalista järjestetään sisätiloissa. Taiga-lavalle (Kansallisteatterin lavaklubi) on esteetön sisäänkäynti osoitteessa Itäinen Teatterikuja 2a.   

Puheohjelmalavalla on käytössä induktiosilmukka, joka siirtää mikrofonin äänen sähkömagneettisen kentän avulla taustahälyn ohi kuulokojeeseen tai implanttiprosessoriin.  

Kyläkinoon (On the Rocks, Mikonkatu 15) pääsee helposti pääovella sijaitsevan liikuteltavan rampin avulla. Kyläkino on täysin esteetön tila, jossa on myös esteetön WC.    

Festivaalin viestintä 

Näkövammat ja muut näön rajoitteet on pyritty huomioimaan festivaalin viestinnässä mahdollisimman tehokkaasti. Festivaalin verkkosivujen fonttien koko ja kontrasti on asetettu suureksi ja tiedot ovat luettavissa myös lukulaitteella.   

Myös festivaalialueen opasteet, kartat ja muut symbolit tehdään kontrastinsa ja fonttinsa puolesta mahdollisimman selkeiksi. Viestimme festivaalin verkkosivuilla ja tapahtuma-alueella mahdollisimman selkeällä suomen ja englannin kielellä. 

Mikäli huomaat puutteellisuutta festivaalin esteettömyydessä, ole yhteydessä tuotanto- tai viestintäpäällikköön. Pyrimme tekemään Maailma kylässä -festivaalista saavutettavan ja mukavan kokemuksen kaikille ja otamme mielellämme vastaan parannusehdotuksia.