Kuvassa kaksi työntekijää esittelee Maailman kuvalehteä ständin edessä
Kuva: Saara Kivimäki

Näytteilleasettajille

Tältä sivulta löytyy yleistä tietoa festivaalin näytteilleasettajapaikoista. Tiedot päivitetään elo-syyskuussa ja ilmoittautuminen näytteilleasettajaksi vuoden 2022 festivaalille alkaa marraskuussa 2021.

Festivaalialueen kartta

Festivaalialueen alustava karttahahmotelma on julkaistu sidosryhmien suunnittelua varten. Festivaali pidättää kaikki oikeudet muokata ja muuttaa karttasuunnitelmaa.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on MK2021-kartta-versio-0920-1024x724.jpg

Kartta pdf-muodossa

Osallistumisehdot 

Jokaisen festivaalilla toimivan näytteilleasettajan, mainostajan ja yhteistyökumppanin tulee hyväksyä osallistumisehdot sekä noudattaa ehtoja. Ehdot hyväksytään näytteilleasettajailmoittautumisen yhteydessä. Tutustu vuoden 2021 osallistumisehtoihin (pdf) ennen ilmoittautumista.

Tutustu myös festivaalin tietosuojakäytännöistä kertovaan rekisteriselosteeseen (pdf).

Isot teltat ja profilointialueet

Festivaalialueella on monenlaisia mahdollisuuksia isolle messuständille. Isoja telttapaikkoja ovat valmiiksi rakennetut lattialliset teltat tai tyhjä paikka omalle isolle teltalle. Telttapaikat ovat 6×6, 6×9 tai 6×12 metriä. Myös isommat kokonaisuudet ovat mahdollisia.

Isolla paikalla on helpompi tavoittaa yleisöä, järjestää ohjelmaa ja ne nostetaan voimakkaammin esiin festivaalin viestinnässä. Isommat paikat näkyvät näytteilleasettajan nimellä festivaalialueen kartassa ja paikan ottaja saa logonsa festivaalin verkkosivuille yhteistyökumppanilistaukseen. Osastolla järjestettävä ohjelma nostetaan esille viestinnässä. Isoja osastoja voi ottaa yhdessä muiden toimijoiden kanssa tai jälleenmyyntioikeudella esimerkiksi omille jäsenorganisaatioilleen.

Profilointialue tarkoittaa oman brändin mukaisesti toteutettua yleisön viihtyvyyttä kasvattavaa kokonaisuutta. Profilointialue voi olla ohjelmallinen alue, istuskelualue, mainosnäkyvyys alueella tai muunlainen yhdessä sovittava toteutus. Mahdollisia profilointialueita ovat esimerkiksi lastenalue, katutaidealue, yläpuutarha, konttorin takapiha ja Magito. Profilointialueen toteuttaja saa promota/feissata alueensa yhteydessä samaan tapaan kuin oman näytteilleasettajapisteensä yhteydessä ja mahdollisuuden pieneen ständipaikkaan profilointialueen yhteydessä.

Kuva Raikastamon teltasta lastenalueella
Kuvassa Raikastamon profilointialue lastenalueella vuoden 2018 festivaalilla. Kuva: Saara Kivimäki
Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on WHIM-Tanja-Ryhänen-1024x683.jpg
Whimin 6×6 valmiiksi rakennettu teltta vuoden 2019 festivaalilla. Kuva: Tanja Ryhänen

Teemateltat

Teemalliset telttakokonaisuudet tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden tavoittaa yleisöä muiden saman alan toimijoiden kanssa. Teemateltat nostetaan voimakkaammin esiin festivaalin viestinnässä. Teemaosastoille on tarjolla 3x3m tai 3x6m paikkoja tai mahdollisuuksien mukaan hieman isompia paikkoja teltan päädystä. 3x3m paikalle saa osallistua yksi toimija, 3x6m paikalle kaksi ja vähintään 30 neliön paikalle voi osallistua useampi toimija. 

Open Finland

Open Finland on tarkoitettu organisaatioille, jotka haluavat viestiä erityisesti uusille suomalaisille Suomesta ja suomalaiseen yhteiskuntaan liittyvistä palveluista ja mahdollisuuksista. Teltassa esitellään viranomais-, media-, järjestö-, koulutus-, harrastus- ja yrityspalveluita.

Ilmastokylä

Ilmastokylässä järjestöt ja organisaatiot voivat esitellä suurelle yleisölle konkreettista toimintaansa ilmastonmuutoksen torjumiseksi sekä jakaa tietoa ilmasto-oikeudenmukaisuudesta.

Puhdas maailma

Puhdas maailma -teemateltta on tarkoitettu yrityksille, jotka tarjoavat arkipäivän ratkaisuja ja innovaatioita puhtaamman maailman puolesta.

Kuva Open Finland teltan sisältä
Kuva Open Finland -teltan sisältä festivaalilta 2017. Kuva: Andrea Balogh
Kuvassa ihiminen VR-lasit päässä
Isommilla osastoilla ja teemaosastoilla tapahtuva ohjelma nostetaan festivaalin verkkosivuille. Kuva: Jani Savolainen

Pienet paikat

Pieniin paikkoihin kuuluvat Mahdollisuuksien torin pöytäpaikat sekä pienet paikat omalle teltalle. Suuresta kysynnästä johtuen kaikki hakijat eivät aina mahdu mukaan. Fingon jäsenten peruspaikkahakemukset hyväksytään automaattisesti, muut paikkahakemukset katsotaan tapauskohtaisesti. Pienille paikoille saa osallistua vain yksi näytteilleasettaja.

Mahdollisuuksien tori

Mahdollisuuksien tori sijaitsee Kattilahallissa. Tarjolla on 2×2 m (4 m²) tai 2×4 m (8 m²) pöytäpaikkoja.

Pieni telttapaikka

Kattilahallin läheisyydessä on tarjolla paikkoja 3×3 m (9 m²) ja 4×4 m (16 m²) kokoisille omille teltoille.

Myyntipaikat

Ruokamyyntipaikka

Sekä järjestöille että kaupallisille ruokamyyjille on tarjolla 4×4 metrin (16 m²) telttapaikkoja omalle teltalle. Ruokamyyjä vastaa itse teltan hankinnasta. Myös ruokarekkatoimijat voivat hakea ruokamyyntipaikkaa festivaalilta. Ruokamyyntipaikalle saa osallistua vain yksi ruokamyyjä. Lue tarkemmat ohjeet ja lisätiedot miten pyrkiä ruokamyyjäksi festivaalille.

Basaarimyyntipaikka

Alueella on runsaasti basaarimyyntipaikkoja. Paikat on tarkoitettu kaupallisille käsityömyyjille ja kotimaisen tai kansainvälisen designtuotteiden myynnille. Paikkoja on 2×2 metrin, 3×3 metrin ja 4×4 metrin teltoille. Basaaripaikalla saa olla vain yksi myyjä ja myyjällä tulee olla oma teltta.