Kuvassa kaksi työntekijää esittelee Maailman kuvalehteä ständin edessä
Kuva: Saara Kivimäki

Näytteilleasettajille

Maailma kylässä -festivaalin näytteilleasettajatoiminta uudistuu vuodelle 2021, koska festivaali muuttaa Suvilahden tapahtuma-alueelle, Sörnäisten ja Suvilahden kupeeseen. Uuden alueen alustava kartta ja sidosryhmien osallistumishinnasto on julkaistu. Näytteilleasettajien ilmoittautuminen avautuu isompien paikkojen, yhteistyöpakettien ja teematelttojen osalta 2.11.2020. Pienten ja myyntipaikkojen ilmoittautuminen avautuu 1.12.2020. Kaikkien paikkojen ilmoittautuminen päättyy 22.2.2021.

Hinnasto ja mediakortit

Vuoden 2021 hinnasto on julkaistu! Tästä voit tutustua näytteilleasettajapaikkojen, yhteistyöpakettien, myyntipaikkojen sekä mainostusmahdollisuuksien hinnastoon:

Hinnasto 2021 (pdf)

Mikäli tahdot tutustua hinnastoon näytönlukulaitteella, valitse Esteetön hinnasto 2021 (pdf)

Huomaa myös Early Bird -alennus 21.12.2020 mennessä ilmoittautujille. Alennus on -5% näytteilleasettajahinnoista.

Julkaisemme festivaalilehden ja festivaalialueen screenien mediakortit lokakuussa 2020. Mainosmahdollisuudet löytyvät hinnastosta.

Kannattaa tutustua myös yhteistyö-sivuun.

Festivaalialueen kartta

Festivaalialueen alustava karttahahmotelma on julkaistu sidosryhmien suunnittelua varten. Festivaali pidättää kaikki oikeudet muokata ja muuttaa karttasuunnitelmaa.

Kartta pdf-muodossa

Osallistumisehdot 

Jokaisen festivaalilla toimivan näytteilleasettajan, mainostajan ja yhteistyökumppanin tulee hyväksyä osallistumisehdot sekä noudattaa ehtoja. Ehdot hyväksytään näytteilleasettajailmoittautumisen yhteydessä. Vuoden 2021 näytteilleasettajaehdot julkaistaan lokakuussa 2020.

Tutustu myös festivaalin tietosuojakäytännöistä kertovaan rekisteriselosteeseen (pdf).

Isot teltat ja profilointialueet

Festivaalialueella on monenlaisia mahdollisuuksia isolle messuständille. Isoja telttapaikkoja ovat valmiiksi rakennetut lattialliset teltat tai tyhjä paikka omalle isolle teltalle. Telttapaikat ovat 6×6, 6×9 tai 6×12 metriä. Myös isommat kokonaisuudet ovat mahdollisia.

Isolla paikalla on helpompi tavoittaa yleisöä, järjestää ohjelmaa ja ne nostetaan voimakkaammin esiin festivaalin viestinnässä. Isommat paikat näkyvät näytteilleasettajan nimellä festivaalialueen kartassa ja paikan ottaja saa logonsa festivaalin verkkosivuille yhteistyökumppanilistaukseen. Osastolla järjestettävä ohjelma nostetaan esille viestinnässä. Isoja osastoja voi ottaa yhdessä muiden toimijoiden kanssa tai jälleenmyyntioikeudella esimerkiksi omille jäsenorganisaatioilleen.

Profilointialue tarkoittaa oman brändin mukaisesti toteutettua yleisön viihtyvyyttä kasvattavaa kokonaisuutta. Profilointialue voi olla ohjelmallinen alue, istuskelualue, mainosnäkyvyys alueella tai muunlainen yhdessä sovittava toteutus. Mahdollisia profilointialueita ovat esimerkiksi lastenalue, katutaidealue, yläpuutarha, konttorin takapiha ja Magito. Profilointialueen toteuttaja saa promota/feissata alueensa yhteydessä samaan tapaan kuin oman näytteilleasettajapisteensä yhteydessä ja mahdollisuuden pieneen ständipaikkaan profilointialueen yhteydessä.

Kuva Raikastamon teltasta lastenalueella
Kuvassa Raikastamon profilointialue lastenalueella vuoden 2018 festivaalilla. Kuva: Saara Kivimäki
Whimin 6×6 valmiiksi rakennettu teltta vuoden 2019 festivaalilla. Kuva: Tanja Ryhänen

Teemateltat

Teemalliset telttakokonaisuudet tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden tavoittaa yleisöä muiden saman alan toimijoiden kanssa. Teemaosastoille on tarjolla eri kokoisia paikkoja. Teemaosastot nostetaan voimakkaammin esiin festivaalin viestinnässä.

Open Finland

Open Finland on tarkoitettu organisaatioille, jotka haluavat viestiä erityisesti uusille suomalaisille Suomesta ja suomalaiseen yhteiskuntaan liittyvistä palveluista ja mahdollisuuksista. Teltassa esitellään viranomais-, media-, järjestö-, koulutus-, harrastus- ja yrityspalveluita.

Ilmastokylä

Ilmastokylässä järjestöt ja organisaatiot voivat esitellä suurelle yleisölle konkreettista toimintaansa ilmastonmuutoksen torjumiseksi sekä jakaa tietoa ilmasto-oikeudenmukaisuudesta.

Kuva Open Finland teltan sisältä
Kuva Open Finland -teltan sisältä festivaalilta 2017. Kuva: Andrea Balogh
Kuvassa ihiminen VR-lasit päässä
Isommilla osastoilla ja teemaosastoilla tapahtuva ohjelma nostetaan festivaalin verkkosivuille. Kuva: Jani Savolainen

Pienet paikat

Pieniin paikkoihin kuuluvat Mahdollisuuksien torin pöytäpaikat sekä pienet paikat omalle teltalle. Suuresta kysynnästä johtuen kaikki hakijat eivät aina mahdu mukaan. Fingon jäsenten peruspaikkahakemukset hyväksytään automaattisesti, muut paikkahakemukset katsotaan tapauskohtaisesti. Pienille paikoille saa osallistua vain yksi näytteilleasettaja.

Mahdollisuuksien tori

Mahdollisuuksien tori sijaitsee Kattilahallissa. Tarjolla on 2×2 m (4 m²) tai 2×4 m (8 m²) pöytäpaikkoja.

Pieni telttapaikka

Kattilahallin läheisyydessä on tarjolla paikkoja 3×3 m (9 m²) ja 4×4 m (16 m²) kokoisille omille teltoille.

Myyntipaikat

Ruokamyyntipaikka

Sekä järjestöille että kaupallisille ruokamyyjille on tarjolla 4×4 metrin (16 m²) telttapaikkoja omalle teltalle. Ruokamyyjä vastaa itse teltan hankinnasta. Myös ruokarekkatoimijat voivat hakea ruokamyyntipaikkaa festivaalilta. Ruokamyyntipaikalle saa osallistua vain yksi ruokamyyjä. Lue tarkemmat ohjeet ja lisätiedot miten pyrkiä ruokamyyjäksi festivaalille.

Basaarimyyntipaikka

Alueella on runsaasti basaarimyyntipaikkoja. Paikat on tarkoitettu kaupallisille käsityömyyjille ja kotimaisen tai kansainvälisen designtuotteiden myynnille. Paikkoja on 2×2 metrin, 3×3 metrin ja 4×4 metrin teltoille. Basaaripaikalla saa olla vain yksi myyjä ja myyjällä tulee olla oma teltta.

Festivaalialueen esittelykierros

Katso videolta, kun festivaalin tuotantopäällikkö esittelee Suvilahden festivaalialueen. Videolla mainitut tiedot ovat näkyvissä myös alueen kartassa.