Kuvassa kaksi työntekijää esittelee Maailman kuvalehteä ständin edessä
Kuva: Saara Kivimäki

Näytteilleasettajille

Maailma kylässä -festivaali levittäytyy eri puolille Helsinkiä sekä verkkoon 23.–29.5. Mahdollisuuksien tori järjestetään sunnuntaina 29.5.22 klo 11-19 Helsingin Kauppatorilla.

Tämä sivu sisältää informaatiota Kauppatorin näytteilleasettajille.

Rakentaminen
Oman näytteilleasettajapisteen rakentamisen voi aloittaa sunnuntaina 29.5. klo 7 alkaen Kauppatorilla. Alueelle voi ajaa autolla, tarvikkeet tulee purkaa autosta ripeäasti ja ajaa auto pois alueelta. Tavarakuljetuksia voi olla useampia, mutta autoa ei voi parkkeerata rakentamisen ajaksi oman pisteen läheisyyteen.

Telttojen tulee olla pystytettyjä klo 9. Kaikki autot tulee ehdottomasti olla pois alueelta klo 9 mennessä.

Huomaattehan, että teltta ei sisälly paikkavuokraan. Edellytämme, että jokainen näytteilleasettaja varaa riittävän määrän painoja oman telttansa turvallisen kiinnityksen takaamiseen kaikissa olosuhteissa. Jokainen näytteilleasettaja vastaa oman telttansa mahdollisen puutteellisen kiinnityksen aiheuttamista vahingoista.

Huomaattehan, koska tapahtuma on huomattavasti edellisvuosia pienempi, festivaalin puolesta näytteilleasettajille ei ole tarjolla kalusteita (pöytiä, tuoleja, telttoja) tai yösäilöä. Näytteilleasettaja itse vastaa oman teltan ja siihen liittyvän pisteen rakennuksesta.

Teltan, painoja ja kalusteita voi tilata esim:
Cosa Nostra Crew
Pågå
Roudaamo

Säh
Sähkö asennetaan sen tilanneille telttapaikoille klo 9-10. Sähköt ovat valmiina viimeistään klo 10, jonka jälkeen pääsette järjestelemään telttanne loppuun. Jokaisella sähköä tarvitsevalla tulee olla mukana oma n. 5m ulkokäyttöön tarkoitettu jatkojohto. Jos teillä on kysyttävää tai erikoistarpeita, olkaa yhteydessä festivaalituotantoon mahdollisimman pian.

Purkaminen
Purkamisen on tapahduttava heti tapahtuman päätyttyä klo 19 alkaen. Huomatkaa, että turvallisuussyistä autolla pääsee ajamaan alueelle aikaisintaan klo 19.15 riippuen yleisömääristä ajoväylillä. Tarpeisto ja teltta tulee purkaa ensin, jonka jälkeen auton voi ajaa pisteensä läheisyyteen ja lastata ripeästi.

Ajoneuvot
Kauppatorilla ja sen läheisyydessä on rajallinen määrä parkkipaikkoja eikä festivaali vastaa ajoneuvojen pysäköinnistä tai niiden pysäköintimaksuista. Ajoneuvojen tulee olla pois alueelta aamulla klo 9.00 mennessä ja purkamisen yhteydessä alueelle pääsee autolla aikaisintaan klo 19.15.

Kauppatorilla tulee ajaa erityistä turvallisuutta noudattaen, sillä tori on avoin alue ja siellä on runsaasti jalankulkijoita jo aamusta lähtien.


Näytteilleasettaminen & oman pisteen aukioloajat
Näytteilleasettajien tulee pitää pisteensä auki festivaalin aukioloaikoina sunnuntaina klo 11.00–19.00
Aukioloaikaa tulee noudattaa, sillä esittelypisteiden rakennus ja purku festivaalin aukioloaikana häiritsee yleisöä ja viereisiä pisteitä. Näytteilleasettaja ei voi luovuttaa paikkaansa kolmannelle osapuolelle eikä omalle paikalle voi ottaa kolmatta osapuolta (ellei toisin ole ilmoittautuessa sovittu).

Näytteilleasettajapisteellä ei saa valmistaa ruokaa. Näytteilleasettajapisteellä on kuitenkin mahdollista tarjoilla kahvia, teetä ja muita yksittäispakattuja elintarvikkeita kuten keksejä, karkkeja jne. Myös kertakäyttöastioiden, esimerkiksi kahvikuppien tulee olla biohajoavia. 

Muistattehan, että materiaalin jakamisen ja kaiken muun toiminnan tulee tapahtua vain oman esittelypisteen rajojen sisäpuolella (ellei toisin ole kirjallisesti sovittu). Omalla paikalla järjestettävä ohjelma tai toiminnan esittely ei saa häiritä naapureita, eli äänentoistolaitteet ja esiintyvät ryhmät tulee jättää kotiin.

Kielletyt esineet & aineet
Maailma kylässä -festivaalin yleisen turvallisuuden takaamiseksi on tärkeää huomioida, että
festivaalialueella on ehdottomasti kiellettyä jakaa, myydä tai pitää esillä alkoholia, huumausaineita,
tupakkaa, aseita, päihteiden käyttöön liittyviä välineitä ja muita laittomia tai laittomasti tuotettuja
aineita tai tavaroita. Festivaalin ekologisten periaatteiden mukaan kiellettyä on myös jakaa, myydä
tai arpoa muovista tms. Valmistettua krääsää.

Jätehuolto & WC
Näytteilleasettajien käytössä ovat Kauppatorin torimyyjille tarkoitettu jätehuoltopiste, sekä yleiset wc-tilat (Kauppatori, Sofiankatu, Allas Sea Pool). Ks. Näytteilleasettajien infokartta tästä.

Turvallisuus
Kauppatori on yleistä torialuetta, eikä näin ollen paikalla ole festivaalin järjestyksenvalvontaa. Yleistä torialuetta valvovat Kaupunkitilat Oy:n torivalvojat sekä tarpeen mukaan poliisi. Mikäli huomaatte torialueella jotain sopimatonta tai väärinkäytöksiä, tulee asiasta olla yhteydessä torivalvojiin tai mikäli kyse on rikoksesta, suoraan poliisiin. Huomioittehan että ruuhkaisilla torialueilla liikkuu usein taskuvarkaita.
Festivaalilla noudatetaan koronapandemiaan liittyviä ajanmukaisia terveysturvallisuussääntöjä, suosituksia ja mahdollisia rajoituksia.

Näytteilleasettajien infokartta

kartta kauppatorin alueesta naytteilleasettajille
Näytteilleasettajille tarkoitettu infokartta alueesta

Katso näytteilleasettajille tarkoitettu infokartta alueesta pdf muodossa tästä  >>

Yleisökartta näytteilleasettajista

Yleisölle suunnatttu kartta alueesta näytteilleasettajanumeroineen

Yleisölle suunnatun näytteilleasettajakartta pdf-muodossa täällä >>

Saavutettava lista näytteilleasettajista ja heidän paikkanumeroistaan tässä word pdf (tulossa)

Yleisökartta julkaistaan myös Maailma kylässä -festivaalilehdessä. Festivaalilehti julkaistaan 21.5.2022 Helsingin Sanomien välissä, ja sitä jaetaan myös festivaalin tapahtumapaikoilla.


Festivaalin infopiste Kauppatorilla klo 7.00–19.00
Infopiste palvelee koko tapahtuman ajan myös näytteilleasettajia, joten päivän aikana ilmaantuvia kysymyksiin löytyy apua paikan päältä!
Näytteilleasettajapassit voitte noutaa tapahtumapäivänä festivaalin infopisteestä. Passeja on varattu 2 kpl per näytteilleasettajaorganisaatio.


Osallistumisehdot ja laskutus
Olette lukeneet ja hyväksyneet näytteilleasettajien osallistumisehdot ilmoittautumisen yhteydessä. Suosittelemme kuitenkin vielä lukemaan osallistumisehdot huolellisesti läpi: https://www.maailmakylassa.fi/wp-content/uploads/sites/3/2022/03/MK2022-Osallistumisehdot-Kauppatori.pdf

Lasku osallistumisestanne lähetetään toukokuun aikana ilmoittautumisen yhteydessä annettuun laskutusosoitteeseen.

Somenäkyvyys
Olemme tehneet bannereita, joilla ohjelmakumppanit ja näytteilleasettajat voivat kertoa olevansa mukana tapahtumassa. Bannereita voi laittaa verkkosivuille tai sosiaaliseen mediaan. Voitte hyödyntää myös festivaalin logoa omassa tapahtumaan liittyvässä viestinnässänne. Bannerit ja logot voi ladata täältä

Lämpimästi tervetuloa Maailma kylässä -festivaalin näytteilleasettajaksi!