Kuvassa kaksi työntekijää esittelee Maailman kuvalehteä ständin edessä
Kuva: Saara Kivimäki

Näytteilleasettajille ja yhteistyökumppaneille

Maailma kylässä on kestävän kehityksen suurtapahtuma ja globaaliaiheiden areena. Näytteilleasettajat ja yhteistyökumppanit tavoittavat festivaalin kautta tuhansia globaalista yhteisvastuusta, kansainvälisyydestä, järjestötoiminnasta ja eettisestä kuluttamisesta kiinnostuneita. Festivaalilla vierailee vuosittain noin 60-80 000 kävijää ja esittäytyy noin 350 organisaatiota.

Vuoden 2022 festivaali järjestetään 28.-29.5. Helsingin Suvilahdessa teemalla Planeettamme rajat. Ilmoittautuminen näytteilleasettajaksi alkaa 11.11.2021 ja päättyy 22.2.2022. Hinnasto ja alustava aluekartta on nyt julkaistu!

Kenelle festivaaliyhteistyö on?

  • Järjestöille tapahtuma on mainio paikka hankkia jäseniä ja vapaaehtoisia, kartuttaa omarahoitusta, näkyä vaikuttavana toimijana ja tuoda teemoja suuren yleisön tietoisuuteen.
  • Viranomaiset ja muut organisaatiot pääsevät festivaalilla lähelle kansalaisia ja myös sellaisia kohderyhmiä, joita voi olla muuten vaikea tavoittaa.
  • Yrityksille festivaali tarjoaa tilaisuuden kertoa omasta vastuullisuudestaan, vahvistaa imagoaan yhteiskunnallisena toimijana ja promota ekologisia ja kestävän kehityksen arvojen mukaisia tuotteitaan tai palveluitaan.
  • Mediakumppaneilla on erinomainen mahdollisuus tavoittaa kymmeniä tuhansia aktiivisia kansalaisia tapahtumassa.

Miten voi olla mukana?

Organisaatiot voivat toimia festivaalilla näytteilleasettajina pienillä tai isommilla ständeillä, ohjelmakumppaneina, ruoka– tai basaarimyyjinä, pääyhteistyökumppaneina, profilointialueen toteuttajina tai mainostajina festivaalilehdessä ja alueen screeneillä. Tällä sivulla kerromme osallistumisvaihtoehdoista, aikatauluista, hinnoista ja muista käytännön asioista.

Tutustu 2021 festivaalin sisältöihin ja kumppaneihin festivaalilehden sivuilla, uutisista ja ohjelma-osiossa. Aitoon festivaalitunnelmaan pääsee katsomalla vuoden 2019 festivaalin After Movien. Vuonna 2021 festivaali järjestettiin kokonaan virtuaalisessa ympäristössä ja vuonna 2020 tapahtuma peruttiin Covid19-pandemian seurauksena. Lue lisää festivaalin taustoista info-sivulta

Monenlaisia näytteilleasettajavaihtoehtoja

Isot teltat

Festivaalialueella on monenlaisia mahdollisuuksia isolle messuständille. Isoja telttapaikkoja ovat valmiiksi rakennetut lattialliset teltat tai tyhjä paikka omalle isolle teltalle. Telttapaikat ovat 6×6, 6×9 tai 6×12 metriä. Myös isommat kokonaisuudet ovat mahdollisia.

Isolla paikalla on helpompi tavoittaa yleisöä, järjestää ohjelmaa ja ne nostetaan voimakkaammin esiin festivaalin viestinnässä. Isommat paikat näkyvät näytteilleasettajan nimellä festivaalialueen kartassa ja paikan ottaja saa logonsa festivaalin verkkosivuille yhteistyökumppanilistaukseen. Osastolla järjestettävä ohjelma nostetaan esille viestinnässä. Isoja osastoja voi ottaa yhdessä muiden toimijoiden kanssa tai jälleenmyyntioikeudella esimerkiksi omille jäsenorganisaatioilleen.

Profilointialueet

Profilointialue tarkoittaa oman brändin mukaisesti toteutettua yleisön viihtyvyyttä kasvattavaa kokonaisuutta. Profilointialue voi olla ohjelmallinen alue, istuskelualue, mainosnäkyvyys alueella tai muunlainen yhdessä sovittava toteutus. Mahdollisia profilointialueita ovat esimerkiksi lastenalue, katutaidealue, yläpuutarha, konttorin takapiha tai pyöräparkki. Profilointialueen toteuttaja saa promota/feissata alueensa yhteydessä samaan tapaan kuin oman näytteilleasettajapisteensä yhteydessä ja mahdollisuuden pieneen ständipaikkaan profilointialueen yhteydessä.

Pääyhteistyökumppanit

Festivaalilla on vuosittain 4–6 pääyhteistyökumppania. Heidän kanssaan toteutetaan molempia hyödyttäviä laajoja räätälöityjä yhteistyökokonaisuuksia. Pääyhteistyökumppanit saavat vastikkeena panostuksestaan monipuolisia markkinointi- ja ohjelmayhteistyömahdollisuuksia sekä eksklusiivisia etuja kuten näkyvyyttä festivaalin viestinnässä, ohjelma-aikaa, ohjelmatuotannon tukea ja laajan näkyvyyden festivaalialueella.

Teemateltat

Teemalliset telttakokonaisuudet tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden tavoittaa yleisöä muiden saman alan toimijoiden kanssa. Teemateltat nostetaan voimakkaammin esiin festivaalin viestinnässä. Teemaosastoille on tarjolla 3x3m tai 3x6m paikkoja tai mahdollisuuksien mukaan hieman isompia paikkoja teltan päädystä. 3x3m paikalle saa osallistua yksi toimija, 3x6m paikalle kaksi ja vähintään 30 neliön paikalle voi osallistua useampi toimija. 

Open Finland

Open Finland on tarkoitettu organisaatioille, jotka haluavat viestiä erityisesti uusille suomalaisille Suomesta ja suomalaiseen yhteiskuntaan liittyvistä palveluista ja mahdollisuuksista. Teltassa esitellään viranomais-, media-, järjestö-, koulutus-, harrastus- ja yrityspalveluita.

Ilmastokylä

Ilmastokylässä järjestöt ja organisaatiot voivat esitellä suurelle yleisölle konkreettista toimintaansa ilmastonmuutoksen torjumiseksi sekä jakaa tietoa ilmasto-oikeudenmukaisuudesta.

Puhdas maailma

Puhdas maailma -teemateltta on tarkoitettu toimijoille, jotka tarjoavat arkipäivän ratkaisuja ja innovaatioita puhtaamman maailman puolesta. Teemateltta sopii esimerkiksi monenlaisille kiertotalouteen liittyville toimijoille.

Pienet paikat

Pieniin paikkoihin kuuluvat Mahdollisuuksien torin pöytäpaikat sekä pienet paikat omalle teltalle. Suuresta kysynnästä johtuen kaikki hakijat eivät aina mahdu mukaan. Fingon jäsenten peruspaikkahakemukset hyväksytään automaattisesti, muut paikkahakemukset katsotaan tapauskohtaisesti. Pienille paikoille saa osallistua vain yksi näytteilleasettaja.

Mahdollisuuksien tori

Mahdollisuuksien tori sijaitsee Kattilahallissa. Tarjolla on 2×2 m (4 m²) tai 2×4 m (8 m²) pöytäpaikkoja.

Pieni telttapaikka

Kattilahallin läheisyydessä on tarjolla paikkoja 3×3 m (9 m²) ja 4×4 m (16 m²) kokoisille omille teltoille.

Myyntipaikat

Ruokamyyntipaikka

Sekä järjestöille että kaupallisille ruokamyyjille on tarjolla 4×4 metrin (16 m²) telttapaikkoja omalle teltalle. Ruokamyyjä vastaa itse teltan hankinnasta. Myös ruokarekkatoimijat voivat hakea ruokamyyntipaikkaa festivaalilta. Ruokamyyntipaikalle saa osallistua vain yksi ruokamyyjä. Lue tarkemmat ohjeet ja lisätiedot miten pyrkiä ruokamyyjäksi festivaalille.

Basaarimyyntipaikka

Alueella on runsaasti basaarimyyntipaikkoja. Paikat on tarkoitettu kaupallisille käsityömyyjille ja kotimaisen tai kansainvälisen designtuotteiden myynnille. Paikkoja on 2×2 metrin, 3×3 metrin ja 4×4 metrin teltoille. Basaaripaikalla saa olla vain yksi myyjä ja myyjällä tulee olla oma teltta.

Festivaalialueen kartta

Festivaalialueen alustava karttahahmotelma sidosryhmien suunnittelua varten. Festivaali pidättää kaikki oikeudet muokata ja muuttaa karttasuunnitelmaa. Ilmoittautuessa ei voi varata tiettyä paikkaa kartalta.

Festivaalialueen kartta.

Näyttääkö kuva rakeiselta? Katso tarkempi kartta pdf-muodossa!

Hinnasto, osallistumisehdot ja mediakortit

Näytteilleasettajapaikkojen ja mainostilojen hinnasto (pdf)

Ruudunlukulaitteelle sopivampi, saavutettava hinnasto tulossa pian.

Festivaalilehden ja festivaalialueen screenien mediakortit julkaistaan marraskuun alussa 2021.

Jokaisen festivaalilla toimivan näytteilleasettajan, mainostajan ja yhteistyökumppanin tulee hyväksyä osallistumisehdot sekä noudattaa ehtoja. Ehdot hyväksytään ilmoittautumisen yhteydessä tai erillisen sopimuksen liitteenä. Tutustu osallistumisehtoihin (pdf).

Tutustu myös festivaalin tietosuojakäytännöistä kertovaan rekisteriselosteeseen (pdf).

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.