Ruokaa lautasella
Kuva: Camilla Hanhirova

Ruokamyyjäksi

Maailma kylässä -festivaalilla on monipuolinen ja eri kulttuureita esittelevä ruokatarjonta. Ruokaa myyvät sekä kaupalliset ravintolatoimijat että lukuisat kansalaisjärjestöt, jotka tuovat makuelämysten kautta esille kulttuuriaan ja toimintaansa sekä hankkivat toiminnalleen rahoitusta.

Ilmoittautuminen ruokamyyjäksi kevään 2022 festivaalille päättyy 22.2.2022. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.

Ruoka – festivaaliyleisön kestosuosikki

Vuosittain ruokamyyntipaikkaa hakee noin 100 myyjää. Hakemusten joukosta valitaan noin 60 laadukkainta ruokamyyjää, jotka sopivat festivaalin teemoihin ja profiiliin.

Paikka omalle teltalle tai ruokarekalle

Ruokamyyjät voivat hakea myyntipaikkaa omalle 4 x 4 m:n (16 m²:n) teltalle tai ruokarekalle. Ruokamyyjä vastaa itse teltan hankinnasta sekä tilaa myyntipisteessä tarvitsemansa pöydät, tuolit ja sähkövirran verkkolomakkeella tehtävän ilmoittautumisen yhteydessä.

Suosimme kasvis-, luomu- ja lähiruokaa

Ympäristö ja kestävä kehitys otetaan huomioon mahdollisimman hyvin Maailma kylässä -festivaalilla. Tämä näkyy myös festivaalin ruokatarjonnassa. Ruokamyyjien valinnoissa suositaan kasvis-, luomu- ja lähiruokaa tarjoavia toimijoita.

Jokainen festivaalille osallistuva ruokamyyjä sitoutuu tarjoamaan vähintään yhden kasvisruokavaihtoehdon ruokalistallaan. Vuoden 2017 festivaalin kävijätutkimuksen mukaan lähes puolet festivaalikävijöistä valitsee luomu- ja lähiruokatuotteen aina kun mahdollista.

Ruokaa eri maiden keittiöistä pieneen ja suurempaan nälkään

Festivaalilla on tarjolla ruokaa maailman eri kolkista. Tavoitteenamme on saada festivaalille mahdollisimman monipuolinen kattaus ruokatarjontaa. Festivaaliyleisö on toivonut isompien annosten rinnalle myös pienempiä ja edullisempia maisteluannoksia, jolloin kävijällä on mahdollisuus kokea useita eri makuelämyksiä.

Talkooruokamyyjäksi

Tarjoamme työntekijöillemme ja esiintyjille lämpimän ruoan festivaalialueella vain etukäteen sovituilla ruokamyyntipisteillä festivaalin omaa talkooruokalippua vastaan. Jos haluat ilmoittautua talkooruokamyyjäksi, tulee sinun ilmoittaa organisaatiosi voimassaoleva Y-tunnus lomakkeella.

Talkooruokalippu on arvoltaan 9 €. Voit itse määrittää, mitkä annokset saa talkooruokalipulla, kunhan kyseessä on kunnollinen lämmin ateria. Ilmoittautuminen ei automaattisesti oikeuta talkooruokamyyntiin. Valinnoista ilmoitetaan hakijoille viimeistään kuukautta ennen festivaalia. Myyjän tulee toimittaa vastaanotetut ruokaliput Fingoon ja laskuttaa ne Fingolta tapahtuman jälkeen.

Lisätietoa ruokamyyntiin liittyvissä kysymyksissä antaa tuotantopäällikkö