Powered by PechaKucha -kuvitus

Aktivismin tulevaisuus – Powered by PechaKucha

Ohjelman tuottaa

Fingo

Aktivismin tulevaisuus – Powered by PechaKucha -ohjelmassa kantaa ottavat ympäristöaktivisti Helena Gualinga, kaupunkimuotoilija Tanja Jänicke, kansalaisaktivisti Zahra Karimy, Setan puheenjohtaja Sakris Kupila, Häiriköt-päämajan Jari Tamminen ja Helsingin yliopiston viestinnän lehtori Janne Matikainen. Ohjelman juontaa kantaaottavana toimittajana itsekin tunnettu Ina Mikkola.

Aktivismi muuttaa muotoaan. Perinteisen järjestövaikuttamisen sijaan epäviralliset verkostot ja sosiaalinen media kokoavat ihmisiä yhteen. Aktivismin tulevaisuus -kokonaisuudessa kuullaan kuusi inspiroivaa näkökulmaa tulevaisuuden aktivismiin.

Powered by PechaKucha on puheformaatti, jossa puhujalla on 20 kuvaa ja 20 sekuntia per kuva aikaa vakuuttaa kuulija ja tiivistää oma näkemyksensä aiheesta. Someajan suositussa formaatissa puhutaan asiaa visuaalisella ja napakalla tyylillä. Maailma kylässä -festivaalin puheohjelmistoon kuuluu kaksi Powered by PechaKucha -kokonaisuutta: Aktivismin tulevaisuus ja Kestävä tulevaisuus.

Ina Mikkola

Ina Mikkola on Venla-palkittu toimittaja, ohjaaja ja kirjailija. Hänet tunnetaan muun muassa tv-ohjelmista Hullu juttu, Ina <3 porno, Ina <3 Suomi ja Ina Mikkolan Tilipäivä.

Ina Mikkola
Kuva: Juho Länsiharju

Helena Qualinga

Helena Qualinga on 19-vuotias ympäristöaktivisti, joka toimii muun muassa alkuperäiskansojen oikeuksien puolesta. Sarayaku-alkuperäiskansan jäsenenä Gualinga on kampanjoinut esimerkiksi kansainvälisiä kaivosyhtiöitä ja Equadorin hallitusta vastaan säilyttääkseen uhan alla olevan kotinsa ja kulttuurinsa. Gualinga pitää puheenvuoronsa englanniksi.

Helena Qualinga
Kuva: Inayu Siren

Sakris Kupila

Sakris Kupila on 25-vuotias sateenkaariaktivisti, lääketieteen opiskelija ja Seta ry:n puheenjohtaja. Kupila on toiminut muun muassa kahdessa Amnesty Internationalin kansainvälisessä kampanjassa, tähdäten Suomen ihmisoikeuksia loukkaavan translainsäädännön kokonaisvaltaiseen uudistamiseen.

Kuva: Eliisa Alatalo

Zahra Karimy

Zahra Karimy on opiskelija, aktivisti sekä toimittaja. Hän on muun muassa toiminut uutistenlukijana Yle:n vieraskielisissä koronauutisissa, jotka ovat ehdolla Suuren Journalistipalkinnon saajaksi, sekä juontanut Black Lives Matter -mielenosoitusta Helsingissä kesällä 2020.

Kuva: Sercan Alkan

Tanja Jänicke

Tanja Jänicke on yksi joukkorahoituspalvelu Mesenaatti.me:n ja Yhteismaa ry:n perustajajäsenistä. Mesenaatti.me on Suomen ensimmäinen vastikepohjaiseen joukkorahoitukseen tarkoitettu palvelu. Yhteismaa ry on tunnettu muun muassa projekteistaan Siivouspäivä, Illallinen Suomen taivaan alla ja Nappi Naapuri. Vuonna 2020 Jänickelle myönnettiin Muotoilun valtionpalkinto palvelumuotoilusta.

Jari Tamminen

Jari Tamminen on Voima-lehden toimittaja ja taiteilija, joka pyrkii tekemään näkymättömän näkyväksi. Hänen työkaluihinsa kuuluvat esimerkiksi vastamainokset ja hän kokee olonsa kotoisaksi taiteen, aktivismin ja journalismin ristiaallokossa.

Jari Tamminen
Kuva: Susanna Pesonen

Janne Matikainen

Janne Matikainen on viestinnän yliopistonlehtori, joka on tutkinut laajasti verkko- ja sosiaalista mediaa, ja erityisesti niiden sosiaalisia ilmiöitä. Matikainen on julkaissut kirjan, jossa hän kartoittaa verkossa vaikuttamisen ilmiöitä ja merkityksiä.

Janne Matikainen
Kuva: Helsingin yliopisto

Lisää samankaltaisia