Ina Mikkola ja muita ihmisiä keltaisella taustalla, violetteja köynnöksiä ympärillä.

Aktivismin tulevaisuus – Powered by PechaKucha

Sunnuntai 30.05.2021 15.00-16.00

Ohjelman tuottaa

Fingo

Aktivismin tulevaisuus – Powered by PechaKucha -ohjelmassa kantaa ottavat taidetta ja aktivismia yhdistelevä Laura Eklund Nhaga, kaupunkikulttuurivaikuttaja Arto Sivonen, kansalaisaktivisti Zahra Karimy, Setan puheenjohtaja Sakris Kupila, Häiriköt-päämajan Jari Tamminen ja Helsingin yliopiston viestinnän lehtori Janne Matikainen. Ohjelman juontaa kantaaottavana toimittajana itsekin tunnettu Ina Mikkola.

Aktivismi muuttaa muotoaan. Perinteisen järjestövaikuttamisen sijaan epäviralliset verkostot ja sosiaalinen media kokoavat ihmisiä yhteen. Aktivismin tulevaisuus -kokonaisuudessa kuullaan kuusi inspiroivaa näkökulmaa tulevaisuuden aktivismiin.

Powered by PechaKucha on puheformaatti, jossa puhujalla on 20 kuvaa ja 20 sekuntia per kuva aikaa vakuuttaa kuulija ja tiivistää oma näkemyksensä aiheesta. Someajan suositussa formaatissa puhutaan asiaa visuaalisella ja napakalla tyylillä. Maailma kylässä -festivaalin puheohjelmistoon kuuluu kaksi Powered by PechaKucha -kokonaisuutta: Aktivismin tulevaisuus ja Kestävä tulevaisuus.

Ohjelma on nähtävissä festivaaliviikonlopun jälkeen myös 31.5.–4.6.2021.

Ina Mikkola

Ina Mikkola on Venla-palkittu toimittaja, ohjaaja ja kirjailija. Hänet tunnetaan muun muassa tv-ohjelmista Hullu juttu, Ina <3 porno, Ina <3 Suomi ja Ina Mikkolan Tilipäivä.

Ina Mikkola
Kuva: Juho Länsiharju

Laura Eklund Nhaga

Laura Eklund Nhaga on helsinkiläinen aktivisti, näyttelijä, käsikirjoittaja ja lavarunoilija. Laura on kiinnostunut taiteen käytöstä aiktivismin työkaluna.

Kuva: Joona Möttö

Sakris Kupila

Sakris Kupila on 25-vuotias sateenkaariaktivisti, lääketieteen opiskelija ja Seta ry:n puheenjohtaja. Kupila on toiminut muun muassa kahdessa Amnesty Internationalin kansainvälisessä kampanjassa, tähdäten Suomen ihmisoikeuksia loukkaavan translainsäädännön kokonaisvaltaiseen uudistamiseen.

Kuva: Eliisa Alatalo

Zahra Karimy

Zahra Karimy on opiskelija, aktivisti sekä toimittaja. Hän on muun muassa toiminut uutistenlukijana Yle:n vieraskielisissä koronauutisissa, jotka ovat ehdolla Suuren Journalistipalkinnon saajaksi, sekä juontanut Black Lives Matter -mielenosoitusta Helsingissä kesällä 2020.

Kuva: Sercan Alkan

Arto Sivonen

Arto Sivonen on kaupunkikulttuurin moniottelija, aktivisti ja luova konseptisuunnittelija. Tällä hetkellä Sivonen toimii perustamassaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen erikoistuneessa toimistossa Måndagissa.

Jari Tamminen

Jari Tamminen on Voima-lehden toimittaja ja taiteilija, joka pyrkii tekemään näkymättömän näkyväksi. Hänen työkaluihinsa kuuluvat esimerkiksi vastamainokset ja hän kokee olonsa kotoisaksi taiteen, aktivismin ja journalismin ristiaallokossa.

Jari Tamminen
Kuva: Susanna Pesonen

Janne Matikainen

Janne Matikainen on viestinnän yliopistonlehtori, joka on tutkinut laajasti verkko- ja sosiaalista mediaa, ja erityisesti niiden sosiaalisia ilmiöitä. Matikainen on julkaissut kirjan, jossa hän kartoittaa verkossa vaikuttamisen ilmiöitä ja merkityksiä.

Janne Matikainen
Kuva: Helsingin yliopisto
Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

Lisää samankaltaisia