Betsayda Machado laulaa, taustalla ihmisiä rumpujen kanssa

Betsayda Machado & Parranda El Clavo (VEN)

Sunnuntai 30.05.2021 18.15-19.00

Ohjelman tuottaa

Fingo

Venezuelalaisen Betsayda Machado & Parranda El Clavon esiinnyttyä ensikertaa New Yorkissa vuonna 2017 The New York Times kuvaili heitä yhtyeeksi, “jonka jokainen maailmanmusiikin fani haluaa löytää: elinvoimainen, aito, akustinen ja syvästi juurillaan”.

Laulaja Betsayda Machadon ääni vie El Clavon kylään Venezuelan Barloventoon, joka tunnetaan yhtenä maan tärkeimmistä afrikkalaislähtöisen yhteisön alueista. Kylässä muusikoiden ja tanssijoiden ryhmä Parranda El Clavo kokoaa koko pienen yhteisön juhlimaan ja tanssimaan kylän taloihin ja keskusaukiolle. Machado kasvoi yhdessä näiden muusikoiden kanssa ja musiikillinen yhteistyö on kunnianosoitus venezuelalaiselle afro-soulille.

Maailma kylässä -festivaalille kuvattava keikka nauhoitetaan El Clavon kaduilla, missä Machadon ääni ja Parrandan mukaansatempaavat rytmit ovat kotonaan. Luvassa on sielua ravistavaa rummutusta ja mestarillista äänen juhlaa, joka tempaa tanssijat mukaansa niin olohuoneissa kuin kaduillakin.

Artistit myös toimivat paikallisyhteisön hyväksi. He ovat mukana muun muassa paikallisessa humanitaarisessa lounaspaikkaprojektissa, jota yhteisön jäsenet pyörittävät. 

“Tavoite on parantaa paikallisten lasten ravitsemusta, jotta yhteisö pysyisi aktiivisena, terveenä ja yhtenäisenä”, Matchado summaa. 

Ohjelma on nähtävissä festivaaliviikonlopun jälkeen myös 31.5.–4.6.2021 festivaalialustalla. Alustalle kirjauduttuasi valitse striimi-ikkunasta haluamasi ohjelmanumero klikkaamalla striimin alalaidassa näkyviä pieniä sinisiä ympyröitä. Katsoaksesi eri lavaa tai ohjelmaa toiselta päivältä, valitse lava ja päivä Stages-valikosta.

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Lisää samankaltaisia