burkinabe rising
Sophia Garcia

Burkinabè Rising

    Elokuva, dokumentti
Lauantai 26.5.2018 12:00 – 13:15 Kyläkino (On the Rocks)

Burkinabè Rising (2017) on inspiroiva tarina luovasta vastarinnasta. Länsi-Afrikassa sijaitsevaa Burkina Fasoa 27 vuotta hallinnut presidentti Blaise Compaoré syrjäytettiin, kun tyytymätön kansa kyllästyi epäkohtiin ja tuhlailevaan hallitsijaan. Erityisen suuri rooli oli taiteilijoilla ja kansalaisaktivisteilla, joiden esimerkki osoittaa, että rauha voidaan saavuttaa väkivallattomasti taiteen avulla. 

Burkinabè Rising syntyi, kun ohjaaja Iara Lee matkusti syksyllä 2016 Burkina Fasoon dokumentoimaan muutosta. Paikan päällä Lee tapasi lukuisia merkittäviä taiteilijoita, muusikoita ja aktivisteja, jotka käyttävät taidetta ja maan kulttuuriperinteitä saadakseen äänensä kuuluviin. Yksittäisten taiteilijoiden haastatteluiden lisäksi dokumentti seuraa suurviljelyä vastustavia maanviljelijöitä ja vie katsojan kierrätetyn taiteen festivaalille.

Burkinabè Rising on osa Caipirinha Productions -yhtiön Cultures of Resistance -projektia, joka pyrkii lisäämään ihmisten tietoisuutta sosiaalisesta ja taloudellisesta tasa-arvosta elokuvien kautta. Dokumenteillaan yhtiö haluaa edistää rauhaa ja ihmisoikeuksia. 

2017 Burkina Faso/USA/Bulgaria
Ohjaaja: Iara Lee
Kieli: Englanti
Ei ikärajaa
Kesto: 71 min 

Ohjelmassa myös

Pääpartnerit