Kuvassa mies, jonka silmiä peittää pala kangasta.
Kuva: MAGNETFILM GmbH

Contradict

Sunnuntai 30.05.2021 14.10-15.45

Ohjelman tuottaa

Fingo

Muusikkoystävykset lähtevät Ghanan pääkaupungin, Accran, kaduille keräämään rahaa auttaakseen köyhiä ja kärsiviä Amerikassa. Onko kyseessä vitsi, poliittinen provokaatio vai ennustus tulevaisuudesta?

Contradict käsittelee teemoja, joita on vaikea muuttaa sanoiksi, mutta joista voi puhua musiikin ja taiteen keinoin. Miten globalisoituva maailma ja sen arvot muuttuvat? Miltä muutos näyttää Ghanasta ja Afrikan mantereelta käsin? Kenellä on oikeus ja mahdollisuus vaikuttaa tulevaisuuden visioihin?

Dokumentissa muusikot M3NSA, Wanlov The Kubolor, Adomaa, Worlasi, Akan, Mutombo Da Poet ja Poetra Asantewa pohtivat identiteetin, tulevaisuuden ja toimijuuden kysymyksiä niin kotimaansa kuin koko maailman kontekstista. Musiikissaan he ottavat kantaa esimerkiksi naisten oikeuksien puolesta sekä saastuttamista ja luonnon tuhoamista vastaan. Lisäksi he pohtivat Afrikan roolia nykypäivän maailmassa ja nuorten asemaa ja tulevaisuutta yhteiskunnassa, jota hallitsevat itsevaltaiset poliittiset ja uskonnolliset johtajat. Muutoksen aikaansaamiseksi on sanottava vastaan vallanpitäjille, mutta kuinka pysyä sosiaalisena kommentaattorina palamatta itse loppuun?

Contradict on palkittu muun muassa Berner Filmpreis -elokuvafestivaalin parhaana elokuvana vuonna 2020.

Näytöksen jälkeen haastatellaan elokuvan ohjaajaa, Thomas Burkhalteria.

Elokuva on katsottavissa 4.6.2021 asti tai siihen asti, kunnes 500 katsojan maksimimäärä täyttyy. Elokuvan voi katsoa festivaalin Cinema-lavalla. Katsominen vaatii tekijänoikeussyistä erillisen kirjautumisen.

MAGNETFILM GmbH
Sveitsi | Ghana, 2020
Peter Guyer ja Thomas Burkhalter
Kieli: englanti, ewe
Tekstitykset: englanti
Ei suositusikärajaa
Kesto: 1h 29min

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Lisää samankaltaisia