Kuvassa ihminen puhumassa kameralle, edessään pöydällä läppäri. Eettisen läppärin jäljillä -elokuvan promokuva.
Kuva: Eetti

Eettisen läppärin jäljillä

Sunnuntai 30.05.2021 11.00-12.00

Ohjelman tuottaa

Eettisen kaupan puolesta

Eettisen läppärin jäljillä -dokumenttielokuva kertoo suomalaisen ihmisoikeusaktivisti Anna Härrin yrityksestä mullistaa elektroniikkateollisuuteen liittyvät ihmisoikeusrikkomukset ja ympäristöhaasteet. Yritysvastuututkija Härri on päättänyt rakentaa eettisen läppärin.

Härri ei kaihda haasteita eikä huumoria vaan matkustaa rohkeasti eettisten mineraalien ja elektroniikan perässä niin Etelä-Kongon kobolttikaivoksille kuin Sotkamon Talvivaaraan. Hän sukeltaa toiveikkaasti kiertotalouden tarjoamiin mahdollisuuksiin ja pyrkii sinnikkäästi maailman elektroniikkakeskukseen Kiinan Shenzheniin. Härrin pähkähullu yritys ihmetyttää, ilahduttaa ja vie mukanaan parempaan maailmaan – meidän jokaisen puolesta.

Elokuvan jälkeen Eetin toiminnanjohtaja Kirsi Salonen ja tutkija Anna Härri keskustelevat globaalin elektroniikkatuotannon kipupisteistä.

Elokuva on katsottavissa 4.6.2021 asti tai siihen asti, kunnes 500 katsojan maksimimäärä täyttyy. Elokuvan voi katsoa festivaalin Cinema-lavalla. Katsominen vaatii tekijänoikeussyistä erillisen kirjautumisen.

Suomi, 2020
Mari Pasula
Kieli: suomi, englanti, ranska
Tekstitykset: suomi
Ei suositusikärajaa
Kesto: 55 min

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.