Ylhäältä päin otettu kuva ihmisestä joka valmistaa ruokaa lattialla.
Kuva: Mehedi Rahman

Food for thought: Kolmen ruokalajin menu

Lauantai 29.05.2021 16.10-16.50

Ohjelman tuottaa

Suomen YK-liitto

UNDP

UNFPA

WFP

Ville Haapasalo on valmistanut kolmen ruokalajin illallisen, mutta mikä puhuttaa vieraita? Riittääkö ruoka kaikille? Voidaanko ruokaturva saavuttaa?

Jokaisen Haapasalon kokkaaman ruokalajin ääreen saapuu yksi vieras. Alkuruualle Maailman ruokaohjelman WFP:n pohjoismaiden toimiston johtaja Anne Poulsen, pääruualle kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari ja jälkiruualle Suomen YK-nuorisodelegaatti Katri Leppälaakso. He pohtivat omasta kulmastaan maailman ruokatilanteen tulevaisuutta ja mitä sille voi tehdä.

YK:n kestävän kehityksen yhtenä tavoitteena on poistaa nälkä ja saavuttaa ruokaturva. Tämän toteuttamiseen tarvitaan meitä kaikkia. Tule mukaan ruokkimaan ajatuksiasi yhteistyössä Nobel-palkitun WFP:n ja muiden YK-järjestöjen kanssa.

Ohjelmassa puhutaan suomea ja englantia.

Ohjelma on katsottavissa festivaaliviikonlopun esitysajan jälkeen myös 31.5.–4.6.2021.

Anne Poulsen

Anne Poulsen on Nobelin rauhanpalkinnolla palkitun WFP:n Pohjoismaiden toimiston johtaja.

Ville Skinnari

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) on myös WFP:n kouluruokalähettiläs.

Ville Haapasalo

Ohjelmassa kokkaa ja keskustelua maustaa Venäjän-seikkailuistaan tunnettu näyttelijä ja kokki Ville Haapasalo.

Katri Leppälaakso

Katri Leppälaakso on Suomen YK-nuorisodelegaatti ja hän opiskelee Helsingin yliopistossa pääaineenaan maailmanpolitiikkaa.