Ylhäältä päin otettu kuva ihmisestä joka valmistaa ruokaa lattialla.
Kuva: Mehedi Rahman

Food for thought: Kolmen ruokalajin menu

Lauantai 29.05.2021 16.10-16.50

Ohjelman tuottaa

Suomen YK-liitto

UNDP

UNFPA

WFP

Ekologinen huippukokki Ossi Paloneva on valmistanut kolmen ruokalajin villin illallisen, mutta mikä puhuttaa vieraita? Luvassa on uusia ajatuksia ruuasta ja ruokaturvasta.

Alkupaloille on kutsuttu Maailman ruokaohjelman WFP:n Pohjoismaiden toimiston johtaja Anne Poulsen. Pääruokaa maistelee kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari. He pohtivat maailman ruokatilanteen tulevaisuutta ja ratkaisuja nälkäkriisiin. Jälkiruualle saapuu Maailman ruokaohjelma WFP:n nuori asiantuntija Ville Kallonen Syyriasta.

Keskustelua johdattelee Suomen YK-nuorisodelegaatti Katri Leppälaakso yhdessä kokki Palonevan kanssa.

YK:n kestävän kehityksen yhtenä tavoitteena on poistaa nälkä ja saavuttaa ruokaturva. Tämän toteuttamiseen tarvitaan meitä kaikkia. Tule mukaan ruokkimaan ajatuksiasi yhteistyössä Nobel-palkitun WFP:n ja muiden YK-järjestöjen kanssa.

Ohjelmassa puhutaan suomea ja englantia.

Ohjelma on nähtävissä festivaaliviikonlopun jälkeen myös 31.5.–4.6.2021 festivaalialustalla. Alustalle kirjauduttuasi valitse striimi-ikkunasta haluamasi ohjelmanumero klikkaamalla striimin alalaidassa näkyviä pieniä sinisiä ympyröitä. Katsoaksesi eri lavaa tai ohjelmaa toiselta päivältä, valitse lava ja päivä Stages-valikosta.

Anne Poulsen

Anne Poulsen on Nobelin rauhanpalkinnolla palkitun WFP:n Pohjoismaiden toimiston johtaja.

Ville Skinnari

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) on myös WFP:n kouluruokalähettiläs.

Ossi Paloneva

Ossi Paloneva on itseoppinut huippukokki, ruoka-alan yrittäjä ja ekologisen ruoanlaiton pioneeri. Työssään Ossi keskittyy tulevaisuuden raaka-aineisiin ja fiksuihin ruokaratkaisuihin, tärkeimpinä mielenkiinnon kohteina vegaaninen ruoka ja suomalainen luonto

Katri Leppälaakso

Katri Leppälaakso on Suomen YK-nuorisodelegaatti ja hän opiskelee Helsingin yliopistossa pääaineenaan maailmanpolitiikkaa.

Ville Kallonen

Ville Kallonen työskentelee Maailman ruokaohjelma WFP:n Syyrian maatoimistossa Damaskoksessa.