Forgive me, cafis, asif, anteeksi – anteeksipyytämisen taito ja rohkeus

Sunnuntai 30.05.2021 13.00-13.30

Ohjelman tuottaa

Kirkko Helsingissä

Me ja he -asetelmat, vihapuhe ja konfliktit kasvattavat pelkoja ja väkivaltaa sekä murentavat luottamusta ja yhteiskuntarauhaa. Tarvitsemme lisää yhdessä elämisen ja myötätunnon taitoja, ihmisyyden arvostamista ja rohkeutta kohdata erilaisia näkemyksiä. Jokainen voi opetella sovinnon taitoja ja edistää sopua omissa yhteisöissä. Osaatko pyytää anteeksi? Mitä hyvää anteeksipyytämisestä seuraa? Annatko anteeksi vai ristiinnaulitset?

Sovinnosta keskustelemassa anteeksiantamisen kulttuuria Somaliassa edistävä toimittaja Wali Hashi, futuristi ja tietokirjailija Perttu Pölönen, Helsingin piispa Teemu Laajasalo sekä uskontodialogin ja kotouttamisen asiantuntija Afrah Al Bayaty.

Ohjelma on nähtävissä festivaaliviikonlopun jälkeen myös 31.5.–4.6.2021 festivaalialustalla. Alustalle kirjauduttuasi valitse striimi-ikkunasta haluamasi ohjelmanumero klikkaamalla striimin alalaidassa näkyviä pieniä sinisiä ympyröitä. Katsoaksesi eri lavaa tai ohjelmaa toiselta päivältä, valitse lava ja päivä Stages-valikosta.

Perttu Pölönen

Perttu Pölönen on futuristi, keksijä ja tietokirjailija. Hän on muun muassa opiskellut tulevaisuuden teknologioita Singularity Universityssa Piilaaksossa Yhdysvalloissa ja ollut mukana perustamassa opetusteknologiaan keskittyvää yritystä Myanmarissa.

Teemu Laajasalo

Teemu Laajasalo on Helsingin hiippakunnan piispa. Työssään hän on puhunut muun muassa kirkon sisäisen yhteyden, sovinnon ja ymmärryksen puolesta.

Wali Hashi

Wali Hashi on toimittaja, joka edistää anteeksiantamisen kulttuuria Somaliassa julkisen keskustelun avulla. Hän on muun muassa kouluttanut satoja toimittajia ympäri maata, jotta he voisivat ammattitaidollaan olla mukana rakentamassa maahan kauan kaivattua rauhaa.

Afrah Al Bayaty

Afrah Al Bayaty on turkulainen uskontodialogin ja kotouttamisen asiantuntija.