Freshlyground (C) Jonx Pillemer
Jonx Pillemer
Freshlyground by Jonx Pillemer
Jonx Pillemer
Freshlyground profile by Jonx Pillemer
Jonx Pillemer
Freshlyground by Simon Attwell
Simon Attwell

Freshlyground
(ZAF)

    Konsertti Afro Pop
Lauantai 26.5.2018 18:00 – 19:00 Savanni-lava, Kaisaniemen puisto

Monien eturivin artistien kanssa ympäri maailmaa yhteistyötä tehnyt Freshlyground kuuluu Etelä-Afrikan merkittävimpiin bändeihin. Suuren yleisön tietoisuuteen yhtye nousi, kun yhdessä Shakiran kanssa levytetty Waka Waka valittiin vuoden 2010 jalkapallon MM-kisojen tunnuslauluksi.

Yhtye sekoittaa Zimbabwen ja Mosambikin musiikkiperinteitä jazziin, popiin, bluesiin ja indierockiin. Keulalaulaja Zolani Mahola tunnetaan energisenä ja kantaa ottavana esiintyjänä, joka ei jätä yleisöä kylmäksi.

Freshlygroundin ensimmäinen levy Jika Jika (2003) kipusi heti ilmestyttyään Etelä-Afrikan radioiden listaykköseksi. Lukuisia palkintoja kotimaassaan voittanut yhtye on saanut paljon myös kansainvälistä tunnustusta. Freshlyground on ensimmäinen eteläafrikkalainen bändi, joka on palkittu MTV Europe Music Awardin parhaan afrikkalaisen esiintyjän palkinnolla.

Freshlyground julkaisi seitsemännen levynsä huhtikuussa, joten uutta virtaa on varmasti nähtävissä myös Maailma kylässä -festivaalilla. Can't Stop -albumi kuvastaa hyvin 16-vuotiasta bändiä: rakkaus musiikkiin ei ole hiipunut ja railakas meno jatkuu vielä pitkään.

Etelä-Afrikan äänitorvi

  • Freshlyground on tunnettu erityisesti poliittisista ja kriittisistä sanoituksistaan.
  • Vuonna 2010 bändin pääsy Zimbabween evättiin, sillä se oli vastikään kritisoinut maan sen aikaista presidentti Robert Mugabea Chicken to Change -kappaleessa.
  • Yhtyeen Banana Republic -sinkku julkaistiin viime vuonna Etelä-Afrikan ensimmäisten vapaiden vaalien muistopäivänä eli Vapauden päivänä. Kappaleella yhtye ottaa kantaa banaanivaltioiden, erityisesti Latinalaisen Amerikan maiden taloudellista sortamista vastaan.
Tuottaja:
Kepa

Ohjelmassa myös

Pääpartnerit