Great Green Wall -elokuvan julistekuva, nuori nainen autiomaassa puurivistön varralle

The Great Green Wall

Lauantai 29.05.2021 11.00-12.40

Ohjelman tuottaa

Euroopan unioni

Great Green Wall on kunnianhimoinen tavoite kasvattaa kahdeksantuhannen kilometrin mittainen kasvillisuuden muuri halki koko Afrikan mantereen, parantaa tuhoutunutta maaperää ja tuoda toivoa miljoonille ihmisille. Tuottaja Fernando Meirelles (Oscar-ehdokkaiden City of God ja Uskollinen puutarhuri ohjaaja) ja malilainen muusikko ja aktivisti Inna Modja vievät katsojan eeppiselle matkalle ”Suuren vihreän muurin” varrelle.

Kulkiessaan Senegalin, Malin, Nigerian, Nigerin ja Etiopian läpi Modja seuraa, kuinka kasvillisuuden muurilla taistellaan alati nopeutuvaa aavikoitumista, kuivuutta ja väheneviä resursseja, mutta samalla myös konflikteja ja radikalisoitumista vastaan. Muuri kulkee läpi Sahelin, yhden Afrikan kuivimmista ja karuimmista alueista, jossa ilmasto lämpenee 1,5 kertaa nopeammin, kuin muualla maailmassa.

Modjan jahdatessa kokonaisen afrikkalaisen sukupolven yhteistä unelmaa oman kohtalon hallinnasta, katsojaa muistutetaan myös tehtävänä olevan työn valtavasta laajuudesta ja siitä, että aika ei ole puolellamme. Toivon, vaikeuksien ja periksiantamattomuuden tarina nostaa esille koko ihmiskunnalle tärkeän kysymyksen: ”Alammeko toimia, ennen kuin on liian myöhäistä?”

Elokuvan jälkeen EU:n tuottamassa keskustelussa puhutaan siitä, miten Eurooppa voi edistää vihreää kehitystä Afrikassa.

Elokuva on katsottavissa 4.6.2021 asti tai siihen asti, kunnes 500 katsojan maksimimäärä täyttyy. Elokuvan voi katsoa festivaalin Cinema-lavalla. Katsominen vaatii tekijänoikeussyistä erillisen kirjautumisen.

Iso-Britannia, 2020
Jared P. Scott
Kieli: englanti, ranska, bambara, tigrigna, hausa
Tekstitykset: englanti (osittain tekstitetty)
Ei suositusikärajaa
Kesto: 1 h 30 min

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.