Piirretty kuva maatilasta, jota ohjataan tabletilla.
Kuva: Paansaeng, Adobe Stock

Green Deal – miten EU edistää vihreää siirtymää Afrikassa?

Lauantai 29.05.2021 13.40-14.10

Ohjelman tuottaa

Euroopan unioni

EU:n vihreän kehityksen ohjelma, Green Deal, tähtää eurooppalaisen elämäntavan vihreään ja digitaaliseen siirtymään ja ilmastoneutraaliuteen vuoteen 2050 mennessä. Euroopan tulevaisuus ratkaistaan osin Afrikassa, joten siirtymä on tärkeä myös EU:n uudessa Afrikka-strategiassa. Miten EU edistää vihreää kehitystä ja investointeja tulevaisuuden mantereella?

Keskustelun avaa komissaari Jutta Urpilainen videotervehdyksellään. Aiheesta keskustelevat Euroopan parlamentin jäsen Sirpa Pietikäinen, kansalaisviestinnän päällikkö Ismo Ulvila Euroopan komission Suomen-edustustosta sekä kansainvälisten asioiden asiantuntija Pia Björkbacka SAK:sta.

Ohjelma on nähtävissä festivaaliviikonlopun jälkeen myös 31.5.–4.6.2021 festivaalialustalla. Alustalle kirjauduttuasi valitse striimi-ikkunasta haluamasi ohjelmanumero klikkaamalla striimin alalaidassa näkyviä pieniä sinisiä ympyröitä. Katsoaksesi eri lavaa tai ohjelmaa toiselta päivältä, valitse lava ja päivä Stages-valikosta.

Jutta Urpilainen

Jutta Urpilainen (sd.), entinen kansanedustaja ja valtiovarainministeri, on neljäs suomalainen komissaari Euroopan komissiossa vastuualueenaan kansainväliset kumppanuudet.

Sirpa Pietikäinen

Euroopan parlamentin pitkän linjan jäsen ja entinen ympäristöministeri, Sirpa Pietikäinen (kok.) haluaa olla rakentamassa vaurasta, inhimillistä ja ekologista Eurooppaa.

Pia Björkbacka

Pia Björkbacka vastaa Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK:ssa sen ilmastopolitiikasta, kestävästä kehityksestä ja kehitysyhteistyöstä. Björkbacka on Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK:n hallituksen varapuheenjohtaja.

Ismo Ulvila

Ismo Ulvila on Euroopan komission Suomen-edustuston kansalaisviestinnän päällikkö. Ulvila on ollut ilmastoasioiden neuvottelija ja politiikan kehittäjä 20 vuotta, joista viimeiset miltei 10 DG Climassa (Directorate-General for Climate Action) eri avaintehtävissä. Hän on UNFCCC:n (YK:n ilmaston puitesopimuksen) alaisen pysyvän rahoituskomitean puheenjohtaja.