Kuvassa presidentti Tarja Halonen
Kuva: Lasse Keltto

Haastattelussa Presidentti Halonen: kestävän kehityksen tulevaisuus koronan runtelemassa maailmassa

Lauantai 29.05.2021 14.20-14.50

Ohjelman tuottaa

Fingo

Presidentti Tarja Halonen on työskennellyt vuosikymmeniä kestävän kehityksen parissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin ja toimii edelleen aktiivisesti usealla taholla. Fingon kestävän kehityksen johtaja ja eurooppalaisten kehitysjärjestöjen CONCORDin puheenjohtaja Rilli Lappalainen haastattelee presidentti Tarja Halosta kestävän kehityksen toteutumisesta koronan runtelemassa maailmassa. Mikä on Euroopan unionin rooli kestävässä jälleenrakennuksessa?

Tarja Halonen valittiin ensimmäisenä naisena Suomen tasavallan presidentiksi vuonna 2000 ja toiselle kaudelle vuonna 2006. Halonen on kiinnittänyt uransa aikana runsaasti huomiota ihmisoikeuksiin, demokratiaan ja kansalaisyhteiskuntaan. Myös sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvon edistämistä koskevat asiat ovat hänelle tärkeitä.

Ohjelma on nähtävissä festivaaliviikonlopun jälkeen myös 31.5.–4.6.2021 festivaalialustalla. Alustalle kirjauduttuasi valitse striimi-ikkunasta haluamasi ohjelmanumero klikkaamalla striimin alalaidassa näkyviä pieniä sinisiä ympyröitä. Katsoaksesi eri lavaa tai ohjelmaa toiselta päivältä, valitse lava ja päivä Stages-valikosta.

Lisää samankaltaisia