Fatser vastamainos
Häiriköt-päämaja

Häiriköt-päämajan vastamainosnäyttely

    Muu ohjelma
Lauantai 26.5.2018 11:00 – 20:00 Mahdollisuuksien tori –teltta, Kaisaniemi
Sunnuntai 27.5.2018 11:00 – 18:00 Mahdollisuuksien tori –teltta, Kaisaniemi

Häiriköiden vastamainosnäyttely pureutuu parodian ja analyysin keinoin yritystoiminnan vastuullisuuteen ja maailmankaupan rakenteisiin.

Monet kuluttajien tottumukset ja maailmankaupan lainalaisuudet aina raaka-aineiden tuotannosta työntekijöiden asemaan ja jätteiden käsittelyyn näkyvät mainoksissa. Häiriköt-päämaja tarjoaa mainostulvan tilalle mainonnan omaa kieltä puhuvia vastamainoksia.

Vastamainokset ovat osa laajemmin kulttuurihäirintänä tunnettua ilmiötä, joka on taiteen ja aktivismin rajapinnassa tapahtuvaa liikehdintää. Häiriköt-päämaja tekee vastamainoksia ja tutkii kulttuurihäirintää sekä yhdistää nämä tiedeviestintään. Samalla kun katsoja voi naurahtaa mainosparodialle, hän myös saa muistutuksen siitä, että mainosten kiiltävä pinta on juuri sitä – kiiltävää pintaa, jota rapsuttamalla alla piilevät rakenteet voi tehdä näkyviksi.

Osallistu myös Häiriköt-päämajan yritysvastuukeskusteluun lauantaina 26.5. Taiga-lavalla. Paneelikeskustelussa pohditaan, voiko yksittäinen kuluttaja arvioida tuotteen vastuullisuutta, ja tarjoaako yhteiskunta yksilölle mahdollisuutta arvioida kulutuspäätöksiin liittyviä taustatekijöitä. 

Ohjelmassa myös

Pääpartnerit