Kolme nauravaa ihmistä nojaa pöytään tuulisella parvekkaalla. Taustalla laivaterminaali ja harmaa sää.
Kuva: Veikko Somerpuro

K niin kuin katastrofi

Sunnuntai 30.05.2021 12.00-12.20

Ohjelman tuottaa

Atena Kustannus

Koronakriisi on ollut ensimmäinen maailmanlaajuinen katastrofi toisen maailmansodan jälkeen. Poikkeustila on tehnyt näkyväksi talouden, demokratian ja yhteiskunnan rakenteita, jotka olemme tähän saakka ottaneet itsestäänselvyyksinä. Mitä tapahtuu, kun ihmisten perusoikeuksia rajoitetaan? Mikä on katastrofien 1600-luku ja voimmeko oppia siitä jotain? Ja ennen kaikkea: millaisessa maailmassa elämme koronan jälkeen?

Historian, kulttuurin ja viestinnän kokeneiden asiantuntijoiden teos, K niin kuin katastrofi, tarjoaa seitsemän pohdittua ennustusta siitä, miltä yhteinen tulevaisuutemme näyttää koronakriisin valokeilassa. Kirjoittajat Rami Kangas, Marko Nenonen ja Mari Välimäki puhuvat kirjansa teemoista ja esittävät arvionsa siitä, miltä maailma voisi katastrofin jälkeen näyttää.

Ohjelma on katsottavissa festivaaliviikonlopun esitysajan jälkeen myös 31.5.–4.6.2021.

Rami Kangas

Rami Kangas on taide- ja viestintäalan yrittäjä, jota kiinnostaa mediatodellisuuden eriytyminen todellisuudesta.

Marko Nenonen

FT, dosentti Marko Nenonen on Tampereen yliopiston yliopistonlehtori ja muun muassa noitavainoista, työttömyydestä ja köyhyydestä kirjoittanut tietokirjailija.

Mari Välimäki

Tiedetoimittaja ja väitöskirjatutkija Mari Välimäki viimeistelee väitöskirjaa esiaviollisista suhteista 1600-luvun Ruotsissa.