Powered by PechaKucha -kuvitusta, Maailma kylässä -festivaalin grafiikkaa ja puhujien kasvokuvia, isolla vasemmassa laidassa Ina Mikkola.

Kestävä tulevaisuus – Powered by PechaKucha

Lauantai 29.05.2021 15.00-16.00

Ohjelman tuottaa

Fingo

Kestävä tulevaisuus – Powered by PechaKucha -ohjelmassa visioidaan maailman tulevaisuutta kuudesta eri näkökulmasta: toimittaja ja kirjailija Julia Thurén puhuu kestävästä taloudesta, tekniikan tohtori Elina Lehikoinen ruoantuotannon tulevaisuudesta, oikeushammaslääkäri Helena Ranta eriarvoistumisesta, nuorten ilmastodelegaatti Emma Sairanen biodiversiteetistä ja Suomen Pakolaisavun Katja Mannerström muuttoliikkeistä. Ohjelman juontaa toimittaja Ina Mikkola.

Eriarvoisuuden poistaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen ovat meidän käsissämme. Tarvitsemme aktiivisia kansalaisia, yhteisöjä ja päättäjiä, jotka ovat valmiita tekemään asioita uudella tavalla ja laittamaan itsensä likoon oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Ohjelmakokonaisuus tarjoaa luotettavaa tietoa, tutkimusta, rohkeita visioita ja innovaatioita, joita tarvitsemme kestävän tulevaisuuden rakentamisessa.

Powered by PechaKucha on puheformaatti, jossa puhujalla on 20 kuvaa ja 20 sekuntia per kuva aikaa vakuuttaa kuulija ja tiivistää oma näkemyksensä aiheesta. Someajan suositussa formaatissa puhutaan asiaa visuaalisella ja napakalla tyylillä. Maailma kylässä -festivaalin puheohjelmistoon kuuluu kaksi Powered by PechaKucha -kokonaisuutta: Aktivismin tulevaisuus ja Kestävä tulevaisuus.

Ohjelma on nähtävissä festivaaliviikonlopun jälkeen myös 31.5.–4.6.2021 festivaalialustalla. Alustalle kirjauduttuasi valitse striimi-ikkunasta haluamasi ohjelmanumero klikkaamalla striimin alalaidassa näkyviä pieniä sinisiä ympyröitä. Katsoaksesi eri lavaa tai ohjelmaa toiselta päivältä, valitse lava ja päivä Stages-valikosta.

Ina Mikkola

Ina Mikkola on Venla-palkittu toimittaja, ohjaaja ja kirjailija. Hänet tunnetaan muun muassa tv-ohjelmista Hullu juttu, Ina <3 porno, Ina <3 Suomi ja Ina Mikkolan Tilipäivä.

Ina Mikkola
Kuva: Juho Länsiharju

Helena Ranta

Helena Ranta on eläkkeellä oleva oikeushammaslääkäri, joka on uransa aikana toiminut oikeuslääketieteellisten tutkijaryhmien johtajana ja jäsenenä useilla kansainvälisillä kriisialueilla, muun muassa Bosnia ja Hertsegovinassa, Kosovossa, Kamerunissa, Perussa, Irakissa, Tšetšeniassa ja Kaakkois-Aasian tsunamin selvittelyissä. Rannalle on myönnetty työstään useita palkintoja ja tunnustuksia, ja hän on toiminut lukuisissa kansalaisjärjestöissä.

Helena Ranta
Kuva: Heikki Tuuli

Elina Lehikoinen

Elina Lehikoiselle lasi on puoliksi täynnä niin elämän kuin tutkimuksen suhteen. Väitöskirjassaan Lehikoinen tutki, miten Suomen ruokajärjestelmä voisi vaikuttaa positiivisesti globaaliin ruokajärjestelmään luonnonvarojen näkökulmasta. Tutkimuksen keskiössä olivat käyttämättömät kotimaiset luonnonvarat ja niiden hyödyntäminen yhteiseen hyvään.

Elina Lehikoinen
Kuva: Emilia Kangasluoma

Emma Sairanen

Emma Sairanen edustaa nuoria ilmastokeskustelussa nuorisoalan kattojärjestön Allianssi ry:n Nuorten ilmastodelegaattina ja Luonto-Liiton ilmastoryhmässä, jossa hän koordinoi puheenjohtajakaudellaan 2019–2020 “200 ilmastokirjettä eduskuntaan” -kampanjaa. Sairanen on toiminut ilmastonmuutoksen ja biodiversiteettikysymysten kanssa myös kansainvälisesti edustamalla suomalaisia globaalissa nuorten Mock COP26 ilmastohuippukokouksessa.

Emma Sairanen
Kuva: Salla Merikukka, Allianssi ry

Katja Mannerström

Katja Mannerström on Suomen Pakolaisavun yhteiskuntasuhdepäällikkö ja sosiaalipsykologi, joka tekee töitä sen eteen, että pakolaisten ihmisoikeudet toteutuisivat niin Suomessa kuin maailmalla.

Katja Mannerström
Kuva: Niina Stolt

Julia Thurén

Julia Thurén on toimittaja ja bloggaaja, joka viimeistelee parhaillaan tietokirjaa tulevaisuuden kuluttamisesta. Thurén on tullut tunnetuksi vastuullisen sijoittamisen puolestapuhujana sekä työstään sijoittamisen ja talouden ymmärrettäväksi tekemisestä. Hänet valittiin vuoden sijoittajaksi vuonna 2019.

Julia Thurén
Kuva: Paula Virta

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Lisää samankaltaisia