Silmälasipäinen mies puku päällä.
Kuva: Gassi

Keynote Andri Snær Magnason: Ajasta ja vedestä – ilmastonmuutoksen kieli (ISL)

Lauantai 29.05.2021 19.10-19.40

Ohjelman tuottaa

Fingo

Pohjoismainen kulttuuripiste

Andri Snær Magnason on palkittu islantilainen kirjailija, joka ottaa teoksissaan kantaa maailman ja yhteiskunnan epäkohtiin sadun, fantasian ja huumorin keinoin. Lukuisille kielille käännetty kirjailija on aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija ja vuonna 2016 hän oli ehdolla Islannin presidentinvaaleissa, joissa hän sai kolmanneksi eniten ääniä. Hänen ilmastonmuutosta käsittelevä teoksensa, Ajasta ja vedestä, on ehdolla Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saajaksi.

Keynote-puheenvuorossaan Magnasson keskittyy ihmiskunnan tulevaisuuteen. Jäätiköt sulavat ja merenpinta nousee, mutta emme tunnu ymmärtävän, mitä se tarkoittaa. Ainakaan emme toimi kriisin vaatimalla tavalla. Samalla olemme irrallaan ajasta. Kuvittelemme vuoden 2100 olevan pitkän ajan päässä, mutta se on aika, jolloin nyt syntyvien lasten pitäisi vielä elää aktiivista ja hyvää elämää. Tämän hetken ihmiskunta määrittelee haasteet, jotka nämä lapset kohtaavat silloin.

Magnason pitää puheenvuoronsa englanniksi.

Ohjelma on nähtävissä festivaaliviikonlopun jälkeen myös 31.5.–4.6.2021 festivaalialustalla. Alustalle kirjauduttuasi valitse striimi-ikkunasta haluamasi ohjelmanumero klikkaamalla striimin alalaidassa näkyviä pieniä sinisiä ympyröitä. Katsoaksesi eri lavaa tai ohjelmaa toiselta päivältä, valitse lava ja päivä Stages-valikosta.

”We need to start connecting to the future in an intimate and urgent way.”

Andri Snær Magnason 
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.