Maina Kiai puhumassa
Kuva: Jeff Vize

Keynote Maina Kiai: Onko ihmisoikeuksien aika ohi? (KEN)

Sunnuntai 30.05.2021 16.40-17.10

Ohjelman tuottaa

Kansalaisjärjestöjen ihmisoikeussäätiö KIOS

Entinen YK:n erityisraportoija Maina Kiai puhuu ihmisoikeuksien tulevaisuudesta pandemian jälkeisessä maailmassa. Olimmeko liian optimistisia ihmisoikeuksien kehityssuunnasta? Mikä on muuttumassa ja miten voimme tässä ajassa yhdessä puolustaa kansalaisyhteiskuntaa ja ihmisoikeuksia?

Kenialainen Maina Kiai on pitkän linjan ihmisoikeusaktivisti ja tunnettu rohkeista ja innostavista puheenvuoroistaan. Hän toimi YK:n kokoontumis- ja yhdistymisvapauden erityisraportoijana vuosina 2011–2017. Lisäksi Kiai on esimerkiksi Human Rights Watch -järjestön Alliances and partnerships -ohjelman johtaja, kenialaisen kansalaisjärjestön InformActionin perustaja ja Facebookin valvontalautakunnan jäsen.

Kiai pitää puheensa englanniksi.

Ohjelma on nähtävissä festivaaliviikonlopun jälkeen myös 31.5.–4.6.2021 festivaalialustalla. Alustalle kirjauduttuasi valitse striimi-ikkunasta haluamasi ohjelmanumero klikkaamalla striimin alalaidassa näkyviä pieniä sinisiä ympyröitä. Katsoaksesi eri lavaa tai ohjelmaa toiselta päivältä, valitse lava ja päivä Stages-valikosta.