Lakou Mizik, 9 haitilaista muusikkoa soittimineen punaisen tiilirakennuksen pihalla.
Kuva: Daniel Schechner

Lakou Mizik (HTI)

Lauantai 29.05.2021 17.15-18.00

Ohjelman tuottaa

Fingo

Haitilainen Lakou Mizik tuo lavalle energisiä ja iloisia reggaerytmejä maustettuna creolinkielisillä lyriikoilla ja karibialaisella asenteella. Yhtye perustettiin Haitin maanjäristyksen jälkeen, kun artistit halusivat näyttää maan olevan muutakin, kuin kansainvälisen lehdistön otsikoissa näkyvää kurjuutta. Nykypäivänä yhtye onkin yksi Haitin kuumimmista vientituotteista, jolla on laaja kansainvälinen fanijoukko.

Yhdeksänhenkinen bändi kattaa koko Haitin musiikillisen, sosiaalisen, uskonnollisen ja maantieteellisen kirjon. Jäsenten ikähaarukka on myös laaja, 20-vuotiaista lähemmäs 70 ikävuoteen.

Lakou Mizikin keikka kuvataan Haitin pääkaupungissa, Port-au-Princessä. Konsertin aluksi bändi esittelee kotikulmiaan ja kertoo kuulumisiaan Maailma kylässä -festivaalin yleisölle. Haitin poliittinen tilanne on epävakaa ja jengiväkivalta pitää yleensä jopa muusikot poissa kaduilta. Bändin musiikista voi kuitenkin kuulla positiivisen energian kautta välittyvän rakkauden ja ylpeyden maata kohtaan. Lakou Mizik haluaa musiikillaan taistella rasismia vastaan sekä lisätä ihmisten välistä yhdenvertaisuutta ja yhteisymmärrystä.

Ohjelma on nähtävissä festivaaliviikonlopun jälkeen myös 31.5.–4.6.2021.

“Haiti tunnetaan ensimmäisen onnistuneen orjien vallankumouksen maana. Ikävä kyllä yli 200 vuotta myöhemmin rasismi aiheuttaa edelleen kärsimystä ja pönkittää epätasa-arvoa ympäri maailmaa. Me käytämme musiikkia keinona tuoda ihmisiä yhteen. Musiikin avulla voimme kommunikoida yli keinotekoisten rajojen ja tuoda ihmisiä yhteen empatian ja myötätunnon kautta.”

Lakou Mizik

Lisää samankaltaisia