Lapsi katsoo miehen olan yli kameraan.
Kuva: National Geographic

Lost and Found

Sunnuntai 30.05.2021 12.50-13.20
Add to calendar

Ohjelman tuottaa

Suomen YK-liitto

700 000 Rohingya-pakolaista. Tuhansia kadotettuja perheenjäseniä.

Palkitun Orlando von Einsiedelin ohjaama Lost and Found -lyhytdokumenttielokuva kertoo tarinan Kamal Husseinista, joka on omistanut elämänsä pakomatkalla toisistaan eksyneiden perheenjäsenten yhdistämiselle. Myanmarin armeijan toteuttamien etnisten puhdistusten kohteiksi joutuneiden joukossa Hussein luo toivoa paitsi toisensa löytäville lapsille ja vanhemmille, myös itselleen.

Lost and Found on palkittu useilla elokuvafestivaaleilla. Ohjaaja von Einsiedel on tunnettu muun muassa Oscarin napanneesta The White Helmets -lyhytelokuvasta sekä dokumentistaan Virunga, joka palkittiin esimerkiksi Emmy-, Peabody-, Grierson- ja duPont-Columbia-palkinnoilla.

Elokuvan jälkeen kuullaan Suomen YK-liiton, YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n ja kansainvälisen siirtolaisuusjärjestö IOM:n järjestämä keskustelu, jossa asiantuntijat keskustelevat maailman pakolaistilanteesta erityisesti lasten näkökulmasta.

Elokuva on katsottavissa 4.6.2021 asti tai siihen asti, kunnes 500 katsojan maksimimäärä täyttyy. Elokuvan voi katsoa festivaalin Cinema-lavalla. Katsominen vaatii tekijänoikeussyistä erillisen kirjautumisen.

Bangladesh | Iso-Britannia, 2019
Orlando von Einsiedel
Kieli: bengali, burma
Tekstitykset: englanti (osittain tekstitetty)
Ei suositusikärajaa
Kesto: 22min

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.