
Onko media osa ongelmaa – vai sen ratkaisua?
rustyl3599
iStockphoto
Median ilmastovastuu – Ulkopuolinen raportoija vai aktiivinen toimija?
-
Keskustelu
Ilmastonmuutos
Muu
Lauantai 25.5.2019
17:00 – 17:40
Taiga-lava, Kansallisteatterin Lavaklubi
Median tehtävä on raportoida ilmastonmuutoksesta todenmukaisesti ja monipuolisesti. Alan on syytä tarkastella myös valintojaan ja toimintatapojaan ilmastokestävyyden näkökulmasta. Onko perusteltua lennättää toimittajia pikavisiiteille ympäri maailmaa? Keskittyykö journalismi liikaa yksilöiden elämäntapavalintoihin suurten poliittisten päätösten sijaan? Nyt on aika valita, onko media osa ongelmaa vai ratkaisua.
Tule kuuntelemaan ja haastamaan toimittajien näkemyksiä. Mukana keskustelemassa ovat Lännen Median ympäristötoimittaja Jami Jokinen, vapaa toimittaja Lina Laurent, Vihreä Langan päätoimittaja Riikka Suominen ja Ylen tiedetoimittaja Pasi Toiviainen. Keskustelun vetää Maailman Kuvalehden päätoimittaja Juha Mäkinen.
Tuottaja:
Maailman Kuvalehti
Ohjelmassa myös
Maailmanmusiikki on satoja eri tyylilajeja
(IRN/FIN)
Su 16:30
Mekong-lava, Rautatientori
Maailmanmusiikki on ankkuroitunut viimeisten vuosikymmenten aikana vahvasti maailmaanlaajuiselle musiikin kentälle. Pitäisikö yksinkertaistava termi kuitenkin jo unohtaa?

Haastattelussa dokumentaristi-aktivisti Iara Lee
(BRA/KOR/USA)
Su 13:40
Taiga-lava, Kansallisteatterin Lavaklubi
Ohjaaja Iara Lee kertoo työstään ja kokemuksistaan eri puolilla maailmaa Maailman Kuvalehden päätoimittaja Juha Mäkisen haastattelussa.

Keskustelu: Pelastaako arkkitehtuuri ympäristön vai kääntyykö se sen tuhoksi?
(ESP/FIN/MEX/JPN/PER/TZA)
Su 16:25
Kyläkino, On the Rocks
Dokumenttielokuva "Do More with Less" esittelee vaihtoehtoisen kestävän arkkitehtuurin mallin, joka perustuu paikallisten materiaalien ja tietotaidon hyödyntämiseen. Elokuvan jälkeen alan ammattilaisista koostuva paneeli ruotii elokuvassa esitettyjä ratkaisuja ja väitteitä.

FingoTalks: Ruoka vaarassa!
Su 14:05
Taiga-lava, Kansallisteatterin Lavaklubi
Miten Suomessa syömämme riisi tai kvinoa näkyvät kehittyvien maiden arjessa? Miten voimme omilla valinnoillamme vaikuttaa siihen, että tulevaisuudessa ruoka riittäisi aivan kaikille?