Ihminen, jolla on kasvoillaan valkoinen naamio, astelee punaisten lasersäteiden yli.
Kuva: Annukka Pakarinen

Miltä maailma voisi näyttää? – Tulevaisuus nuorten silmin

Lauantai 29.05.2021 19.50-20.20

Ohjelman tuottaa

Lasten ja nuorten säätiö

Nuoret elävät yhä nopeammin muuttuvassa maailmassa. Rohkeus, avarakatseisuus, luottamus ja luovuus ovat avainasemassa epävarman tulevaisuuden kohtaamisessa.

Maailma kylässä -festivaalin ohjelmassa esitetään Lasten ja nuorten säätiön taidetoimintaan osallistuneiden nuorten tekemiä minielokuvia, joissa he käsittelevät tulevaisuuden mahdollisia maailmoja sekä kestävän kehityksen ja yhdenvertaisuuden teemoja. Aiheita on työstetty muun muassa luovan liikkeen, videokuvauksen ja rap-lyriikkapajojen avulla.

Festivaalin ohjelmannumeroa kuljettavat kolme nuorta Niko Kosunen, Elina Vartiainen ja Sara Luukkonen, jotka kertovat, miten lamauttavaa tulevaisuuden ajatteleminen voi olla ja, miten sen käsitteleminen taiteen keinoin on voimaannuttanut, antanut sanoja sekä auttanut luottamaan uudestaan muihin ihmisiin. Minielokuvien avulla nuoret kuvittelevat vaihtoehtoisia ja mahdollisia tulevaisuuksia sekä luovat uskoa siihen, että tulevaisuus ei tule, se tehdään.

Ohjelma on nähtävissä festivaaliviikonlopun jälkeen myös 31.5.–4.6.2021 festivaalialustalla. Alustalle kirjauduttuasi valitse striimi-ikkunasta haluamasi ohjelmanumero klikkaamalla striimin alalaidassa näkyviä pieniä sinisiä ympyröitä. Katsoaksesi eri lavaa tai ohjelmaa toiselta päivältä, valitse lava ja päivä Stages-valikosta.