Piirretty kuva perheestä katsomassa televisiota.
Kuva: ympäristöministeriö

Pelastuuko pallo kuluttamalla – millainen on kiertotaloustulevaisuus?

Sunnuntai 30.05.2021 14.20-14.50

Ohjelman tuottaa

Ympäristöministeriö

Kiertotalous tarjoaa ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontokatoon ja luonnonvarojen ylikulutukseen. Millaiset toimet ovat vaikuttavimpia? Jakautuvatko hyödyt tasapuolisesti? Mikä on kansalaisten rooli vähähiilisessä kiertotaloustulevaisuudessa? Miten minun pitäisi muuttaa elämääni?

Kiertotalouden mahdollisuuksista puhuvat toimittaja, kirjailija Julia Thurén, ympäristöministeriön erityisasiantuntija Heikki Sorasahi ja Sitran Kestävä arki -hankkeen johtaja Markus Terho. Tilaisuuden juontaa ympäristöministeriön ylijohtaja Leena Ylä-Mononen.

Ohjelma on nähtävissä festivaaliviikonlopun jälkeen myös 31.5.–4.6.2021 festivaalialustalla. Alustalle kirjauduttuasi valitse striimi-ikkunasta haluamasi ohjelmanumero klikkaamalla striimin alalaidassa näkyviä pieniä sinisiä ympyröitä. Katsoaksesi eri lavaa tai ohjelmaa toiselta päivältä, valitse lava ja päivä Stages-valikosta.

Julia Thurén

Julia Thurén on toimittaja ja bloggaaja, joka viimeistelee parhaillaan tietokirjaa tulevaisuuden kuluttamisesta. Thurén on tullut tunnetuksi vastuullisen sijoittamisen puolestapuhujana sekä työstään sijoittamisen ja talouden ymmärrettäväksi tekemisestä. Hänet valittiin vuoden sijoittajaksi vuonna 2019.

Heikki Sorasahi

Heikki Sorasahi on kiertotalouteen keskittynyt erityisasiantuntija ympäristöministeriössä.

Markus Terho

Markus Terho on Sitran Kestävä arki -hankkeen johtaja. Työssään hän kannustaa suomalaisia tekemään kestäviä valintoja ja yrityksiä tarjoamaan tuotteita, joiden avulla kestävä arki olisi kaikille mahdollinen.

Leena Ylä-Mononen

Tilaisuuden juontaa ympäristöministeriön ympäristösuojeluosaston ylijohtaja Leena Ylä-Mononen. Hänellä on kolmenkymmen vuoden kokemus ympäristöpoliittisesta työstä erilaisissa kansallisista ja kansainvälisistä hallintoelimistä.