Kuva: Ricky Kej keikalla sinisen savun keskellä.
Ricky Kej

Ricky Kej (IND)

Lauantai 23.05.2020 14.20-15.20

Ohjelman tuottaa

Fingo

Pop- ja new age -musiikkia yhdistelevä Ricky Kej on kansainvälisesti arvostettu intialainen muusikko, säveltäjä ja ympäristönsuojelija, joka on omistanut elämänsä ja musiikkinsa ympäristötietoisuuden lisäämiselle. 16 kansainvälisesti julkaistua studioalbumia tehnyt Kej on tunnettu myös sävellyksistään neljään elokuvaan ja yli 3 500 mainokseen. Vuonna 2014 Kej voitti yhdessä eteläafrikkalaisen huilisti Woulter Kellermanin kanssa parhaan new age -albumin Grammy-palkinnon albumilla Winds of Samsara.

Kej on voittanut lukuisia kansainvälisiä musiikkipalkintoja ja saanut useita tunnustuksia musiikillisista ja humanitaarisista saavutuksistaan merkittäviltä tahoilta kuten YK:lta ja Kanadan parlamentin alahuoneelta. Intian pääministeri Narendra Modi ja Ranskan presidentti Francois Hollande julkistivat Kej’n säveltämän ja tuottaman Shanti Samsara -albumin Pariisin ilmastokokouksessa vuonna 2015.

Vuonna 2018 Kej julkaisi lapsille suunnatun My Earth Songs -laulukokoelman. Sen 27 kappaletta perustuvat kestävän kehityksen tavoitteisiin ja korostavat toimia, joilla voimme varmistaa puhtaan ja vihreän planeetan tuleville sukupolville. Yhteistyössä muiden muusikoiden kanssa tehty kokoelma on saanut tunnustusta Intian Unicefilta.

Konsertin lisäksi Ricky Kej tuo festivaalille dokumenttielokuvan Wild Karnataka, johon hän on säveltänyt musiikin. Elokuvan esityksen yhteydessä kuullaan myös Kej’n keynote-puhe.