Sarazino kyykyssä maassa, aurinkolasit päässä, nyrkki kohti kameraa.
Kuva: Luis Mariño Carrera

Sarazino (ALG/ECU)

Lauantai 29.05.2021 18.45-19.35

Ohjelman tuottaa

Fingo

Muusikko, lauluntekijä ja tuottaja Sarazino on todellinen globalisaation lapsi. Sarazino, oikealta nimeltään Lamine Fellah, yhdistelee reggaeta, latinalaisamerikkalaisia, afrikkalaisia ja arabialaisia musiikkityylejä sekä kansainvälistä pop-musiikkia.

Fellah syntyi diplomaattiperheeseen Algeriassa ja asui isänsä työn vuoksi nuorena muun muassa Espanjassa, Sveitsissä, Burundissa ja Burkina Fasossa ammentaen näiden alueiden ja tapaamiensa ihmisten musiikkiperinteistä. Fellahin ollessa 23-vuotias hänen isänsä salamurhattiin ja hänen perheensä joutui pakenemaan Algeriasta. Henkilökohtainen kokemus väkivaltaisesta ekstremismistä vaikuttaa voimakkaasti Fellahin elämään ja musiikkiin. Kappaleissaan hän korostaa henkilökohtaista ja poliittista vapautta ja rohkaisee kuulijoitaan rakastamaan ihmisiä ympärillään sekä juhlistamaan niin meitä yhdistäviä kuin erottaviakin tekijöitä.

Sarazino-projektinsa Fellah aloitti opiskellessaan Kanadassa vuonna 1995. Myöhemmin hän rakastui Etelä-Amerikan kulttuuriin ja musiikkiin ja muutti Ecuadorin Quitoon. Sarazinon levyillä esiintyy lukuisia muusikoita ja yhtyeitä eri puolilta maailmaa. Heistä perulainen Novalima ja espanjalainen Amparo Sanchez ovat esiintyneet myös Maailma kylässä -festivaalilla.

Maailma kylässä -festivaalin konsertti kuvataan Quitoon vuonna 1908 valmistuneessa historiallisessa Teatro Capitolissa.

Ohjelma on nähtävissä festivaaliviikonlopun jälkeen myös 31.5.–4.6.2021 festivaalialustalla. Voit alustalle kirjauduttuasi hypätä striimi-ikkunassa haluamaasi ohjelmanumeroon klikkaamalla striimin alalaidassa näkyviä pieniä sinisiä ympyröitä. Katsoaksesi eri lavaa tai ohjelmaa toiselta päivältä, valitse lava ja päivä Stages-valikosta.

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Lisää samankaltaisia