Mielenotoitus, jossa Elokapinan aktivistit istuvat Kaisaniemenkadulla. Kylteissä lukee "Kerro totuus" ja "Ympäristöhätätila".

Suuntana sukupuutto

Lauantai 29.05.2021 17.30-17.50

Ohjelman tuottaa

Elokapina

Elokapinan kansalaistottelemattomuus on tavallisten kansalaisten epätoivon ääni. Ympäristöliike vaatii päättäjiä toimimaan pelkän puhumisen sijaan. Mitä voidaan tehdä nyt, jotta tulevaisuudessa säilyy mahdollisimman paljon elämää mahdollisimman oikeudenmukaisesti?

Ihmiset ovat toimineet moraalittomasti luontoa ja itseään kohtaan. Maapallo on arvaamattoman ilmastokatastrofin äärellä. Tämä tieto voi pelottaa niin paljon, että se passivoi. Se voi myös herättää halun tehdä asialle jotain. Toimimattomuuden vaarana on kuudennen sukupuuttoaallon kiihtyminen. Tämän puheen vaarana on ainoastaan voimaantuminen.

Ohjelma on nähtävissä festivaaliviikonlopun jälkeen myös 31.5.–4.6.2021 festivaalialustalla. Alustalle kirjauduttuasi valitse striimi-ikkunasta haluamasi ohjelmanumero klikkaamalla striimin alalaidassa näkyviä pieniä sinisiä ympyröitä. Katsoaksesi eri lavaa tai ohjelmaa toiselta päivältä, valitse lava ja päivä Stages-valikosta.

Anton Keskinen

Anton Keskinen on kansalainen, joka on kapinassa Suomen valtiota vastaan. Keskinen on opiskellut kulttuureja, filosofiaa ja yhteiskunnan radikaalia muuttamista. Tällä hetkellä hän kirjoittaa, kouluttaa ja organisoi – ja yrittää saada eri tavoin ajattelevat ihmiset tunnustamaan meidän kaikkien yhteisen halun säästää nykyiset ja tulevat sukupolvet kärsimykseltä ja tuhoamiselta.

Elina Kauppila

Elina Kauppila on ympäristöaktivisti, kouluttaja, sovittelija ja kirjailija. Kauppila on ollut mukana erilaisissa liikkeissä pitkälle toistakymmentä vuotta ja oli perustamassa myös Elokapinaa Suomeen. Kauppila on ollut väkivallattomasti kansalaistottelematon useita kertoja saadakseen näkyvyyttä ympäristökriisille.