Naisia värikkäissä mekoissa istuttamassa puita.
Kuva: Great Green Wall

Tulevaisuuden Afrikka – kestävää muutosta EU:n tuella?

Lauantai 29.05.2021 12.40-13.10

Ohjelman tuottaa

Euroopan unioni

Great Green Wall -elokuvanäytöksen jälkeen Euroopan parlamentin jäsen Ville Niinistö, Euroopan komission Suomen-edustuston kansalaisviestinnän päällikkö Ismo Ulvila sekä ilmastoasioiden pääneuvottelija Outi Honkatukia keskustelevat EU:n ja Afrikan yhteisistä askelista kohti vihreämpää tulevaisuutta.

Eurooppa tähtää ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä ja on laittamassa vähintään kolmasosan suuresta elvytyspaketistaan ilmastotoimiin. Miten EU tukee vihreää siirtymää ja mobilisoi kestäviä investointeja liikenteeseen, puhtaaseen energiaan ja kiertotalouteen Afrikassa? Millaista kestävän kehityksen diplomatiaa EU:n tulisi harjoittaa?

Keskustelun juontaa ympäristöneuvonantaja emeritus Matti Nummelin.

Keskustelu on katsottavissa 4.6.2021 asti ja sen voi katsoa festivaalin Cinema-lavalla. Cinema vaatii tekijänoikeussyistä erillisen kirjautumisen.

Ville Niinistö

Ville Niinistö haluaa olla rakentamassa maailmaa, jossa ilmastonmuutos torjutaan ja taloudesta tehdään kestävä ihmisille ja ympäristölle. Hän on entinen ympäristöministeri ja toiminut Euroopan parlamentin jäsenenä vuodesta 2019. 

Ismo Ulvila

Ismo Ulvila on ollut ilmastoasioiden neuvottelija ja politiikan kehittäjä 20 vuotta. Hän on UNFCCC:n (YK:n ilmaston puitesopimuksen) alaisen pysyvän rahoituskomitean (Standing Committee on Finance) puheenjohtaja.

Outi Honkatukia

Outi Honkatukia on ympäristöneuvos, Suomen delegaation johtaja ja pääneuvottelija UNFCCC:ssä (Ilmaston puitesopimus) ja EU:n ilmastorahoituksen pääneuvottelija. Hänellä on pitkä aikaisempi kokemus muun muassa OECD:n pääsihteeristöstä.

Matti Nummelin

Matti Nummelin, neuvonantaja emeritus, oli pitkään ulkoministeriön kansainvälisten ympäristösopimusten neuvottelija ja asiantuntija. Eläkkeelläkin hän toimii aktiivisesti luonnonsuojelijana muun muassa Ilmastoisovanhemmissa.