Tulevaisuuden päätöksentekoa – miten demokratia ratkaisee maailman suurimmat haasteet?

Lauantai 29.05.2021 12.10-12.50

Ohjelman tuottaa

Demo Finland

Miten ratkaistaan ilmastonmuutos, yhteiskunnallinen epävakaus ja eriarvoistuminen? Onko demokratiasta tulevaisuuden päätöksenteon malliksi?

Toimittaja Rosa Kettumäen johdolla eri puolueiden kansanedustajat asettuvat yhteisten ongelmien äärelle etsimään yhteisiä ratkaisuja yli puoluerajojen. Ohjelmassa muun muassa tulevaisuusvaliokunnan jäsenet ja ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja etsivät tapoja kehittää demokratiaa maailman suurimpien ongelmien ratkaisemiseksi. Pääsevätkö edustajat eri puoluetaustoista ja lähestyvistä vaaleista huolimatta yhteisiin lopputuloksiin?

Mukana tulevaisuuden ratkaisuja etsimässä ovat Mari Holopainen (vihr.), Veronika Honkasalo (vas.), Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.), Joakim Strand (r.), Sari Tanus (kd.) ja Mika Niikko (ps.)

Ohjelma on nähtävissä festivaaliviikonlopun jälkeen myös 31.5.–4.6.2021 festivaalialustalla. Alustalle kirjauduttuasi valitse striimi-ikkunasta haluamasi ohjelmanumero klikkaamalla striimin alalaidassa näkyviä pieniä sinisiä ympyröitä. Katsoaksesi eri lavaa tai ohjelmaa toiselta päivältä, valitse lava ja päivä Stages-valikosta.

Rosa Kettumäki

Rosa Kettumäki on toimittaja ja juontaja. Hän on työskennellyt muun muassa A-studiossa, Ylen Aamussa ja Ylen Perjantai-ohjelmassa.  Parhaillaan hän kehittää Yle Uutisille uutta videokonseptia.

Mari Holopainen

Mari Holopainen (vihr.) on helsinkiläinen ensimmäisen kauden kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu ja väitöskirjatutkija. Hän on jäsenenä tulevaisuusvaliokunnassa, talousvaliokunnassa ja eduskunnan pankkivaltuustossa. Holopainen on kiinnostunut siitä, miten eduskuntatyössä voidaan toteuttaa parempia ja osallistavampia työskentelymalleja, jotta suuriakin haasteita pystytään ratkomaan.

Veronika Honkasalo

Veronika Honkasalo (vas.) on helsinkiläinen kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, nuorisotutkija ja valtiotieteiden tohtori. Hän on eduskunnan sivistysvaliokunnan jäsen ja varajäsen tulevaisuus-, perustuslaki-, hallinto- ja ympäristövaliokunnissa. Hänelle tärkeää on ihmisoikeuksien, koulutuksen ja tasa-arvon edistäminen kaikilla yhteiskunnan alueilla.

Merja Mäkisalo-Ropponen

Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.) on kolmannen kauden kansanedustaja ja Joensuun kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja. Hän on jäsenenä tulevaisuusvaliokunnassa, varajäsenenä perustuslakivaliokunnassa sekä varapuheenjohtajana tarkastusvaliokunnassa. Mäkisalo-Ropponen uskoo, että yhteiskunnan sivistyksen paras mittari on siinä, miten se huolehtii sosiaalisesti ja taloudellisesti heikoimmassa asemassa olevista kansalaisista.

Sari Tanus

Sari Tanus (kd.) on tamperelainen toisen kauden kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu. Hän on jäsenenä tulevaisuusvaliokunnassa, Sitran hallintoneuvostossa sekä Parlamenttienvälisen liiton (IPU) Suomen ryhmän johtokunnassa. Hän toimii myös Demo Finlandin 1. varapuheenjohtajana. Tanus on taustaltaan lääkäri, ja hänen tavoitteenaan on tasa-arvoinen Suomi, jossa inhimillisyys, toisista välittäminen ja elämän kunnioittaminen toteutuvat käytännön elämässä.

Mika Niikko

Mika Niikko (ps.) on vantaalainen kansanedustaja, ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja sekä kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Lisäksi Niikko toimii HOK-Elannon edustajistossa, KELA:n valtuustossa ja Euroopan Neuvoston Suomen valtuuskunnan varajäsenenä. Taustaltaan hän on yrittäjä ja järjestöjohtaja. Politiikan kautta Niikko pyrkii ennen kaikkea lasten ja nuorten hyvinvoinnin parantamiseen, ikäihmisiä unohtamatta.