Asiaohjelmapaneeli lavalla
Kuva: Saara Kivimäki

Ohjelmayhteistyö

Ohjelmahaku vuoden 2022 festivaalille on avoinna. Järjestöt ja muut toimijat voivat ehdottaa esimerkiksi keskusteluita, puheita, elokuvia, näyttelyitä, performansseja ja lastenohjelmaa. 

Festivaalin teemana on Planeettamme rajat ja ohjelmaehdotusten tulee linkittyä teemaan. Festivaalilla etsitään ihmisen kokoisia ja isoa kuvaa ravistelevia ratkaisuja siihen, miten elää kestävästi planeettamme rajoissa. Millaista muutosta tarvitsemme, jotta turvaamme kaikille kestävät elinolosuhteet myös tulevaisuudessa?

Ohjelmavalinnoissa painotetaan teemaan linkittyviä kehitys- ja globaaliaiheisia ohjelmaehdotuksia, jotka innostavat yleisöä toimintaan reilumman maailman puolesta. 

Ohjelman toteuttaja vastaa yleensä ohjelmanumeronsa sisällöstä ja osallistujista, juoksutuksesta ja mahdollisesta tulkkauksesta. Ohjelmakumppani vastaa yleensä myös esiintyjien kuluista, kuten esiintymisoikeuksista, matkoista, majoituksesta ja palkkioista. Tietyissä, erikseen sovittavissa tapauksissa, festivaali voi osallistua kuluihin. 

Festivaali tarjoaa esitystekniikan ja -puitteet, ohjelman tuotannollista tukea sekä toteuttaa erilaisia koulutus- ja infotilaisuuksia ohjelmaan valikoituneille tahoille. Ohjelmakumppani saa myös näkyvyyden ohjelmanumeroon liittyvässä viestinnässä.

Voit ehdottaa puheohjelmaa ja elokuvia festivaalille 22.11.2021 saakka. Kulttuuriohjelmaehdotukset tulee tehdä 15.1.2022 mennessä. Lisätietoja antaa festivaalin ohjelmapäällikkö Johanna Eurakoski, johanna.eurakoski@fingo.fi.

Tutustu vuoden 2021 virtuaalifestivaalin ohjelmaan.

Puheohjelmahaku 22.11. asti

Puheohjelma toteutetaan Suvilahden tapahtuma-alueen Tiivistämön puhelavalla. Pituudet vaihtelevat 15 minuutista 40 minuuttiin. Ohjelmaan on mahdollista ottaa mukaan etäosallistujia. Puheohjelma suoratoistetaan verkkoon. Ohjelmakumppanit saavat esityksestään tallenteen, jonka voi julkaista verkossa tai käyttää muulla tavoin myöhemmin.

Ohjelmavalinnat tehdään 20.12.2021 mennessä. Ohjelmavalinnoissa painotetaan teemaan linkittyviä puheita ja keskusteluita, jotka ovat tarkkoja, moniäänisiä ja rohkeita ja joissa kuuluu oman alan asiantuntemus.

Ehdota puheohjelmaa 22.11. mennessä tällä lomakkeella.

Elokuvia ja dokumentteja voi ehdottaa 22.11. asti

Festivaaliviikonlopun aikana Cinema-ohjelmiston dokumenttielokuvien näyttämönä toimii Cirkon Solmu-auditorio. Ohjelmavalinnoissa painotetaan täyspitkiä elokuvia, jotka linkittyvät vuosittaiseen pääteemaan sekä elokuvan yhteydessä toteutettavaa keskustelua tai haastattelua. Ohjelmavalinnat tehdään 20.12.2021 mennessä.

Ehdota elokuvaa tai dokumenttia 22.11. mennessä tällä lomakkeella.

Kulttuuriohjelmaa voi ehdottaa 15.1.2022 asti

Kulttuuriohjelman toteuttajat voivat tuoda festivaalille teemaan linkittyvää lastenohjelmaa, työpajoja, installaatioita, performansseja tai näyttelyitä. Ohjelmavalinnat tehdään 15.2.2022 mennessä.

Ehdota kulttuuriohjelmaa 15.1.2022 mennessä tällä lomakkeella.