• Afrah Al Bayaty -henkilökuva

  Afrah Al Bayaty

  Forgive me, cafis, asif, anteeksi – anteeksipyytämisen taito ja rohkeus

  Afrah Al Bayaty on turkulainen uskontodialogin ja kotouttamisen asiantuntija.

 • Andri Snær Magnason -henkilökuva
  Kuva: Gassi

  Andri Snær Magnason

  Keynote Andri Snær Magnason: Ajasta ja vedestä – ilmastonmuutoksen kieli (ISL)

  Andri Snaer Magnason on palkittu islantilainen kirjailija, joka ottaa teoksissaan kantaa maailman ja yhteiskunnan epäkohtiin. Hänen ilmastonmuutosta käsittelevä teoksensa Ajasta ja vedestä on ehdolla Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saajaksi.

 • Anna Härri -henkilökuva
  Kuva: Larri Himma

  Anna Härri

  Miksi eettinen läppäri on mahdoton?

  Anna Härri, tutkija ja maailmanparantaja. Härri on vuosikausia pohtinut elektroniikan ja vaateteollisuuden vastuullisuuskysymyksiä, ensin Eetissä ja nyt LUT-yliopistolla. Kaiken kattavia ratkaisuja näihin monimutkaisiin ongelmiin hänkään ei ole vielä löytänyt, mutta uskoo muutoksen olevan mahdollista.

 • Ann-Christin Pilviö -henkilökuva

  Ann-Christin Pilviö

  Kun ilmasto ajaa pakoon

  IKEA Suomen liiketoiminnan kehitysjohtaja Ann-Christin Pilviö luotsaa yrityksen uusien liiketoimintahankkeiden ja vastuullisuustyön kehitystä Suomessa.

 • Anne Laajalahti -henkilökuva

  Anne Laajalahti

  Tyhmät kysymykset maailmasta

  Anne Laajalahti, työskentelee koulutus- ja kehittämisjohtajana viestintäkoulutuksiin erikoistuneessa Inforissa sekä viestintätieteiden dosenttina Vaasan yliopistossa. Hän on Viestinnän ja vuorovaikutuksen tieteellinen yhdistys Prologos ry:n puheenjohtaja sekä Viestinnän ammattilaiset ProCom ry:n Tiede- ja teoriajaoksen puheenjohtaja.

 • Anne Poulsen -henkilökuva
  Kuva: Jonathan Eng

  Anne Poulsen

  Food for thought: Kolmen ruokalajin menu

  Anne Poulsen on Nobelin rauhanpalkinnolla palkitun WFP:n Pohjoismaiden toimiston johtaja.

 • Anni Valtonen -henkilökuva

  Anni Valtonen

  Tyhmät kysymykset maailmasta
  Vuoden maailmanparantaja 2021

  Anni Valtonen on Maailman Kuvalehden päätoimittaja, tietokirjailija ja kirjallisuuskriitikko.

 • Anton Keskinen -henkilökuva
  Kuva: Pietari Purovaara

  Anton Keskinen

  Suuntana sukupuutto

  Anton Keskinen on kansalainen, joka on kapinassa Suomen valtiota vastaan. Keskinen on opiskellut kulttuureja, filosofiaa ja yhteiskunnan radikaalia muuttamista. Tällä hetkellä hän kirjoittaa, kouluttaa ja organisoi – ja yrittää saada eri tavoin ajattelevat ihmiset tunnustamaan meidän kaikkien yhteisen halun säästää nykyiset ja tulevat sukupolvet kärsimykseltä ja tuhoamiselta.

 • Anu Kultalahti -henkilökuva

  Anu Kultalahti

  Uiguurien ahdinko Kiinassa

  Anu Kultalahti työskentelee tutkijana Finnwatchissa. Aiemmin hän on työskennellyt yli 10 vuotta Amnesty Internationalin kansainvälisessä sihteeristössä keskittyen erityisesti Itä-Aasian ihmisoikeustilanteeseen.

 • Arto O. Salonen -henkilökuva

  Arto O. Salonen

  Hyvä ja kestävä elämä – paradoksi vai tie tulevaisuuteen?

  Arto O. Salonen on Itä-Suomen yliopiston yhteiskunta- ja kauppatieteellisen tiedekunnan professori ja Suomen kestävän kehityksen asiantuntijapaneelin jäsen. Salonen tutkii kestävään yhteiskuntaan siirtymistä ihmisen jokapäiväisen elämän kautta. Hänen lähestymistapansa on tieteidenvälinen ja tulevaisuussuuntautunut.

 • Arto Sivonen -henkilökuva
  Kuva: Meeri Koutaniemi

  Arto Sivonen

  Aktivismin tulevaisuus – Powered by PechaKucha

  Arto Sivonen on kaupunkikulttuurin moniottelija, aktivisti ja luova konseptisuunnittelija. Tällä hetkellä Sivonen toimii perustamassaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen erikoistuneessa toimistossa Måndagissa.

 • Eeva Furman -henkilökuva

  Eeva Furman

  A Life on Our Planet – Miten Suomi voi vaikuttaa?

  Eeva Furman on Suomen ympäristökeskuksen, SYKEn, johtaja. Hän on tutkinut ja kehittänyt ympäristöasioiden ja kestävän kehityksen hallintaa yli 20 vuotta. Hän vetää useita tutkimushankkeita ja toimii lukuisissa kestävää kehitystä, ympäristökysymyksiä, luonnon monimuotoisuutta sekä ekosysteemipalveluita käsittelevissä kansallisissa ja kansainvälisissä toimielimissä.

 • Elina Lehikoinen -henkilökuva
  Kuva: Emilia Kangasluoma

  Elina Lehikoinen

  Kestävä tulevaisuus – Powered by PechaKucha

  Elina Lehikoiselle lasi on puoliksi täynnä niin elämän kuin tutkimuksen suhteen. Väitöskirjassaan Lehikoinen tutki, miten Suomen ruokajärjestelmä voisi vaikuttaa positiivisesti globaaliin ruokajärjestelmään luonnonvarojen näkökulmasta. Tutkimuksen keskiössä olivat käyttämättömät kotimaiset luonnonvarat ja niiden hyödyntäminen yhteiseen hyvään.

 • Elina Kauppila -henkilökuva
  Kuva: Eetu Laine

  Elina Kauppila

  Suuntana sukupuutto

  Elina Kauppila on ympäristöaktivisti, kouluttaja, sovittelija ja kirjailija. Kauppila on ollut mukana erilaisissa liikkeissä pitkälle toistakymmentä vuotta ja oli perustamassa myös Elokapinaa Suomeen. Kauppila on ollut väkivallattomasti kansalaistottelematon useita kertoja saadakseen näkyvyyttä ympäristökriisille.

 • Elisa Aaltola -henkilökuva

  Elisa Aaltola

  Tyhmät kysymykset maailmasta

  Elisa Aaltola on eläin- ja ympäristöfilosofiaan sekä moraalipsykologiaan erikoistunut filosofi Turun yliopistosta. Hän tutkii tunteiden sekä positiivista että negatiivista vaikutusta eläin- ja luontosuhteeseen. Lisäksi hän on perehtynyt moraalitunteiden, kuten empatian, vaikutukseen yhteiskunnallisissa kysymyksissä.

 • Élise Lépy -henkilökuva

  Élise Lépy

  Kun ilmasto ajaa pakoon

  Tutkijana Oulun yliopistossa työskentelevän Élise Lépyn tutkimuskohteina ovat ihmisen ja ympäristön suhteet pohjoisilla alueilla keskittyen erityisesti ilmastoon liittyviin kysymyksiin, ympäristönmuutokseen ja sen yhteiskunnallisiin vaikutuksiin. Lépy on asiantuntijana myös ilmastosiirtolaisuuteen liittyvissä projekteissa.

 • Emma Rahikainen -henkilökuva
  Kuva: Sonja Hämäläinen

  Emma Rahikainen

  Lost and Found – lapset paossa maailmalla

  Emma Rahikainen on Suomen UNICEFin globaalikasvattaja ja sisältövastaava UNICEFin nuorten YouTube-kanavalla.

 • Emma Sairanen -henkilökuva
  Kuva: Salla Merikukka, Allianssi ry

  Emma Sairanen

  Kestävä tulevaisuus – Powered by PechaKucha
  Pelissä tulevaisuus

  Emma Sairanen edustaa nuoria ilmastokeskustelussa nuorisoalan kattojärjestön Allianssi ry:n Nuorten ilmastodelegaattina ja Luonto-Liiton ilmastoryhmässä. Hän on myös edustanut suomalaisia globaalissa nuorten Mock COP26 ilmastohuippukokouksessa.

 • Fatima Verwijnen -henkilökuva

  Fatima Verwijnen

  Pelissä tulevaisuus

  Fatima Verwijnen on aktivisti, jonka antirasistisella ja feministisellä sisällöllä on tuhansia seuraajia @fatimointi ja @buuuuugi -sometileillä.

 • Heikki Sorasahi -henkilökuva
  Kuva: Miikka Pirinen

  Heikki Sorasahi

  Pelastuuko pallo kuluttamalla – millainen on kiertotaloustulevaisuus?

  Heikki Sorasahi on kiertotalouteen keskittynyt erityisasiantuntija ympäristöministeriössä.

 • Helena Ranta -henkilökuva
  Kuva: Heikki Tuuli

  Helena Ranta

  Kestävä tulevaisuus – Powered by PechaKucha

  Helena Ranta on eläkkeellä oleva oikeushammaslääkäri, joka on uransa aikana toiminut oikeuslääketieteellisten tutkijaryhmien johtajana ja jäsenenä useilla kansainvälisillä kriisialueilla. Rannalle on myönnetty työstään useita palkintoja ja tunnustuksia, ja hän on toiminut lukuisissa kansalaisjärjestöissä.

   

 • Ina Mikkola -henkilökuva
  Kuva: Juho Länsiharju

  Ina Mikkola

  Aktivismin tulevaisuus – Powered by PechaKucha
  Kestävä tulevaisuus – Powered by PechaKucha

  Ina Mikkola on Venla-palkittu toimittaja, ohjaaja ja kirjailija. Hänet tunnetaan muun muassa tv-ohjelmista Hullu juttu, Ina <3 porno, Ina <3 Suomi ja Ina Mikkolan Tilipäivä.

 • Ismo Ulvila -henkilökuva
  Kuva: EU

  Ismo Ulvila

  Green Deal – miten EU edistää vihreää siirtymää Afrikassa?
  Tulevaisuuden Afrikka – kestävää muutosta EU:n tuella?

  Ismo Ulvila on ollut ilmastoasioiden neuvottelija ja politiikan kehittäjä 20 vuotta. Hän on UNFCCC:n (YK:n ilmaston puitesopimuksen) alaisen pysyvän rahoituskomitean (Standing Committee on Finance) puheenjohtaja.

 • Jan Wahlberhg -henkilökuva
  Kuva: Petri Krook

  Jan Wahlberhg

  A Life on Our Planet – Miten Suomi voi vaikuttaa?

  Jan Wahlberhg on ulkoministeriön ilmastosuurlähettiläs. Hänen pestinsä taustalla ovat Suomen ja EU:n kunnianhimoiset ilmastotavoitteet ja ilmastoratkaisut, joita Suomi pystyy maailmalle tarjoamaan. Wahlberg on aiemmin työskennellyt Shanghaissa Suomen pääkonsulina ja näkee, että suomalaiset ilmastoratkaisut voiva olla osa tulevaisuutta myös Kiinassa.

 • Janne Matikainen -henkilökuva
  Kuva: Helsingin yliopisto

  Janne Matikainen

  Aktivismin tulevaisuus – Powered by PechaKucha

  Janne Matikainen on viestinnän yliopistonlehtori, joka on tutkinut laajasti verkko- ja sosiaalista mediaa, ja erityisesti niiden sosiaalisia ilmiöitä. Matikainen on julkaissut kirjan, jossa hän kartoittaa verkossa vaikuttamisen ilmiöitä ja merkityksiä.

 • Jari Tamminen -henkilökuva
  Kuva: Susanna Pesonen

  Jari Tamminen

  Aktivismin tulevaisuus – Powered by PechaKucha

  Jari Tamminen on Voima-lehden toimittaja ja taiteilija, joka pyrkii tekemään näkymättömän näkyväksi. Hänen työkaluihinsa kuuluvat esimerkiksi vastamainokset ja hän kokee olonsa kotoisaksi taiteen, aktivismin ja journalismin ristiaallokossa.

 • Jessica Möttö -henkilökuva
  Kuva: Frida Bylund

  Jessica Möttö

  Lost and Found – lapset paossa maailmalla

  Jessica Möttö työskentelee YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:lla juristina ja Suomen vastuuhenkilönä. Hänellä on usean vuoden kokemus humanitaarisesta työstä Afrikassa.

 • Joakim Strand -henkilökuva

  Joakim Strand

  Pelissä tulevaisuus
  Tulevaisuuden päätöksentekoa – miten demokratia ratkaisee maailman suurimmat haasteet?

  Joakim Strand (r.) on toisen kauden kansanedustaja, Vaasan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja sekä Pohjanmaan liiton puheenjohtaja. Hän toimii tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtajana sekä jäsenenä muun muassa talousvaliokunnassa, Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnassa, Sitran hallintoneuvostossa sekä kansainvälisten asiain foorumissa.

 • Julia Thurén -henkilökuva
  Kuva: Paula Virta

  Julia Thurén

  Kestävä tulevaisuus – Powered by PechaKucha
  Pelastuuko pallo kuluttamalla – millainen on kiertotaloustulevaisuus?

  Julia Thurén on toimittaja ja bloggaaja, joka viimeistelee parhaillaan tietokirjaa tulevaisuuden kuluttamisesta. Thurén on tullut tunnetuksi vastuullisen sijoittamisen puolestapuhujana sekä työstään sijoittamisen ja talouden ymmärrettäväksi tekemisestä. Hänet valittiin vuoden sijoittajaksi vuonna 2019.

 • Jutta Urpilainen -henkilökuva

  Jutta Urpilainen

  Green Deal – miten EU edistää vihreää siirtymää Afrikassa?

  Jutta Urpilainen (sd.), entinen kansanedustaja ja valtiovarainministeri, on neljäs suomalainen komissaari Euroopan komissiossa vastuualueenaan kansainväliset kumppanuudet.

 • Katja Hänninen -henkilökuva
  Kuva: Eduskunta

  Katja Hänninen

  Tulevaisuuden päätöksentekoa – miten demokratia ratkaisee maailman suurimmat haasteet?

  Katja Hänninen (vas.) on kolmannen kauden kansanedustaja ja Raahen kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja. Hän on jäsenenä muun muassa tulevaisuusvaliokunnassa, tarkastusvaliokunnassa ja Sitran hallintoneuvostossa ja toimii eduskunnan Lapsen puolesta -ryhmän puheenjohtajana.

 • Katja Mannerström -henkilökuva
  Kuva: Niina Stolt

  Katja Mannerström

  Kestävä tulevaisuus – Powered by PechaKucha
  Kun ilmasto ajaa pakoon

  Katja Mannerström on Suomen Pakolaisavun yhteiskuntasuhdepäällikkö ja sosiaalipsykologi, joka tekee töitä sen eteen, että pakolaisten ihmisoikeudet toteutuisivat niin Suomessa kuin maailmalla.

 • Katri Leppälaakso -henkilökuva
  Kuva: Salla Merikukka

  Katri Leppälaakso

  Food for thought: Kolmen ruokalajin menu

  Katri Leppälaakso on Suomen YK-nuorisodelegaatti ja hän opiskelee Helsingin yliopistossa pääaineenaan maailmanpolitiikkaa.

 • Kirsi Salonen -henkilökuva
  Kuva: Patricia Krivanek

  Kirsi Salonen

  Miksi eettinen läppäri on mahdoton?

  Kirsi Salonen on Eettisen kaupan puolesta ry:n toiminnanjohtaja. Hän työskentelee oikeudenmukaisen maailmankaupan, kestävien tuotantotapojen ja vastuullisen kuluttamisen puolesta.

 • Laura Eklund Nhaga -henkilökuva
  Kuva: Joona Möttö

  Laura Eklund Nhaga

  Aktivismin tulevaisuus – Powered by PechaKucha

  Laura Eklund Nhaga on helsinkiläinen aktivisti, näyttelijä, käsikirjoittaja ja lavarunoilija. Laura on kiinnostunut taiteen käytöstä aiktivismin työkaluna.

 • Leena Ylä-Mononen -henkilökuva
  Kuva: Olli Häkämies

  Leena Ylä-Mononen

  Pelastuuko pallo kuluttamalla – millainen on kiertotaloustulevaisuus?

  Leena Ylä-Mononen on ympäristöministeriön ympäristösuojeluosaston ylijohtaja. Hänellä on kolmenkymmen vuoden kokemus ympäristöpoliittisesta työstä erilaisissa kansallisista ja kansainvälisistä hallintoelimistä.

 • Liisa Rohweder -henkilökuva
  Kuva: Sini Holopainen

  Liisa Rohweder

  A Life on Our Planet – Miten Suomi voi vaikuttaa?

  Liisa Rohweder on WWF Suomen pääsihteeri. Hän toimii myös kansainvälisen WWF:n Arktisen ohjelman puheenjohtajana. Työssään hän haluaa edistää ymmärrystä siitä, että ekologinen kestävyys on taloudellisen ja sosiaalisen kehityksen perusta, ei päinvastoin.

 • Maija Lumme -henkilökuva
  Kuva: Eetti ry

  Maija Lumme

  Vaikuttajamarkkinoinnnin vastuullisuus

  Maija Lumme on muun muassa Maijan yritysvastuukoulu -podcastia tekevä Eetin vastuullisuusasiantuntija.

 • Maina Kiai -henkilökuva
  Kuva: Jeff Vize

  Maina Kiai

  Keynote Maina Kiai: Onko ihmisoikeuksien aika ohi? (KEN)

  Kenialainen Maina Kiai on pitkän linjan ihmisoikeusaktivisti ja tunnettu rohkeista ja innostavista puheenvuoroistaan. Hän toimi YK:n kokoontumis- ja yhdistymisvapauden erityisraportoijana vuosina 2011–2017. Kiai on myös Human Rights Watchin Alliances and partnerships -ohjelman johtaja, kenialaisen järjestön InformActionin perustaja ja Facebookin valvontalautakunnan jäsen.

 • Manuel Marques Pereira -henkilökuva
  Kuva: IOM

  Manuel Marques Pereira

  Lost and Found – lapset paossa maailmalla

  Manuel Marques Pereira on IOM:n Bangladeshin-toimiston apulaispäällikkö ja valvoo IOM:n humanitaarista kriisiapua Rohingya-pakolaisten leirillä Cox’s Bazarissa.

 • Mari Holopainen -henkilökuva
  Kuva: Eduskunta

  Mari Holopainen

  Tulevaisuuden päätöksentekoa – miten demokratia ratkaisee maailman suurimmat haasteet?

  Mari Holopainen (vihr.) on helsinkiläinen ensimmäisen kauden kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu ja väitöskirjatutkija. Hän on jäsenenä tulevaisuusvaliokunnassa, talousvaliokunnassa ja eduskunnan pankkivaltuustossa.

 • Mari Pasula -henkilökuva
  Kuva: Ari-Pekka Sinikoski

  Mari Pasula

  Miksi eettinen läppäri on mahdoton?

  Mari Pasula, dokumenttielokuvaohjaaja, aktivisti ja viestinnän asiantuntija. Pasula on erikoistunut ihmisoikeuksia ja ympäristöongelmia käsitteleviin kysymyksiin dokumenttielokuvissaan ja työskennellessään mm. UNICEFilla, WWF:llä ja Pelastakaa Lapsissa.

 • Mari Välimäki -henkilökuva
  Kuva: Veikko Somerpuro

  Mari Välimäki

  K niin kuin katastrofi

  Tiedetoimittaja ja väitöskirjatutkija Mari Välimäki viimeistelee väitöskirjaa esiaviollisista suhteista 1600-luvun Ruotsissa.

 • Marko Nenonen -henkilökuva
  Kuva: Veikko Somerpuro

  Marko Nenonen

  K niin kuin katastrofi

  FT, dosentti Marko Nenonen on Tampereen yliopiston yliopistonlehtori ja muun muassa noitavainoista, työttömyydestä ja köyhyydestä kirjoittanut tietokirjailija.

 • Markus Terho -henkilökuva
  Kuva: Miikka Pirinen

  Markus Terho

  Pelastuuko pallo kuluttamalla – millainen on kiertotaloustulevaisuus?

  Markus Terho on Sitran Kestävä arki -hankkeen johtaja. Työssään hän kannustaa suomalaisia tekemään kestäviä valintoja ja yrityksiä tarjoamaan tuotteita, joiden avulla kestävä arki olisi kaikille mahdollinen.

 • Matti Nummelin -henkilökuva

  Matti Nummelin

  Tulevaisuuden Afrikka – kestävää muutosta EU:n tuella?

  Matti Nummelin, neuvonantaja emeritus, oli pitkään ulkoministeriön kansainvälisten ympäristösopimusten neuvottelija ja asiantuntija. Eläkkeelläkin hän toimii aktiivisesti luonnonsuojelijana muun muassa Ilmastoisovanhemmissa.

 • Merja Mäkisalo-Ropponen -henkilökuva
  Kuva: Eduskunta

  Merja Mäkisalo-Ropponen

  Tulevaisuuden päätöksentekoa – miten demokratia ratkaisee maailman suurimmat haasteet?

  Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.) on kolmannen kauden kansanedustaja ja Joensuun kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja. Hän on jäsenenä tulevaisuusvaliokunnassa, varajäsenenä perustuslakivaliokunnassa sekä varapuheenjohtajana tarkastusvaliokunnassa.

 • Mika Välitalo -henkilökuva
  Kuva: Mika Niskanen

  Mika Välitalo

  Kestävä tulevaisuus – Powered by PechaKucha

  Mika Välitalo työskentelee Fingossa asiantuntijana. Hän on erityisen kiinnostunut teknologian ja innovaatioiden vaikutuksista kehitysyhteistyöhön. Välitalo viimeistelee samalla jatkotutkinnon lopputyötä aiheenaan kehitysvaikutuksiin tähtäävien yritysten liiketoiminta. Työn keskiössä on aina köyhyyden vähentäminen ja ihmisoikeuksien toteutuminen.

 • Mira Käkönen -henkilökuva
  Kuva: Timo Wright

  Mira Käkönen

  Hyvä ja kestävä elämä – paradoksi vai tie tulevaisuuteen?

  Mira Käkönen on Kaakkois-Aasian resurssipolitiikan tutkija Helsingin yliopiston globaalin kehitystutkimuksen oppiaineessa.

 • Nahla Hewidy -henkilökuva

  Nahla Hewidy

  Tulevaisuuden identiteetit

  Nahla Hewidy on taiteilija, aktivisti ja yksi Nuoret muslimit -yhdistyksen perustajista.

 • Niko Humalisto -henkilökuva
  Kuva: Hanna Oksanen

  Niko Humalisto

  Näemmekö puita hiilinieluilta?

  Niko Humalisto on hiilen mallintamiseen ja kauppaan perehtynyt kehitystutkija sekä ympäristöaktivisti. Hän toimii kehitystalouden asiatuntijana Suomen Lähetysseurassa.

 • Noora Shingler -henkilökuva
  Kuva: Helka Miettunen

  Noora Shingler

  Vaikuttajamarkkinoinnnin vastuullisuus

  Noora Shingler on Kemikaalicocktail-blogistaan tuttu toimittaja ja tietokirjailija.

 • Outi Honkatukia -henkilökuva
  Kuva: Kiara Worth

  Outi Honkatukia

  Tulevaisuuden Afrikka – kestävää muutosta EU:n tuella?

  Outi Honkatukia on ympäristöneuvos, Suomen delegaation johtaja ja pääneuvottelija UNFCCC:ssä (Ilmaston puitesopimus) ja EU:n ilmastorahoituksen pääneuvottelija. Hänellä on pitkä aikaisempi kokemus muun muassa OECD:n pääsihteeristöstä.

 • Pekka Haavisto -henkilökuva
  Kuva: Valtioneuvosto

  Pekka Haavisto

  Tulevaisuuden maailma? Ministerit Haavisto ja Skinnari nuorten tentissä

  Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) on toiminut uransa aikana useissa kansainvälisissä tehtävissä. Hän on tunettu muun muassa osallistumisestaan Darfurin rauhansopimuksen solmimiseen Sudanissa.

 • Pekka Reinikainen -henkilökuva

  Pekka Reinikainen

  Kun ilmasto ajaa pakoon

  Pekka Reinikainen on Suomen Punaisen Ristin vaikuttamistyön ja viestinnän asiantuntija. ”Ilmastonmuutosasialla jo viidentoista vuoden ajan, tukikohtina Geneve ja Helsinki, toimintakenttänä oleva ja tuleva humanitaarinen hätä.”

 • Perttu Pölönen -henkilökuva

  Perttu Pölönen

  Forgive me, cafis, asif, anteeksi – anteeksipyytämisen taito ja rohkeus

  Perttu Pölönen on futuristi, keksijä ja tietokirjailija. Hän on muun muassa opiskellut tulevaisuuden teknologioita Singularity Universityssa Piilaaksossa Yhdysvalloissa ja ollut mukana perustamassa opetusteknologiaan keskittyvää yritystä Myanmarissa.

 • Pia Björkbacka -henkilökuva

  Pia Björkbacka

  Green Deal – miten EU edistää vihreää siirtymää Afrikassa?

  Pia Björkbacka vastaa Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK:ssa sen ilmastopolitiikasta, kestävästä kehityksestä ja kehitysyhteistyöstä. Björkbacka on Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK:n hallituksen varapuheenjohtaja.

 • Pinja Näkki -henkilökuva
  Kuva: Jani Järvi

  Pinja Näkki

  Tyhmät kysymykset maailmasta

  Pinja Näkki on tutkija Suomen ympäristökeskuksessa. Hän on työskennellyt mikromuovin ja meriroskan parissa vuodesta 2014 ja on erityisen kiinnostunut mikromuovin ja meriroskan ekologisista vaikutuksista ympäristössä. Parhaillaan hän viimeistelee väitöskirjaansa mikromuovien kohtalosta ja vaikutuksista pohjoisen Itämeren pehmeillä merenpohjilla.

   

 • Pirkka-Pekka Petelius -henkilökuva
  Kuva: Kerttu Penttilä

  Pirkka-Pekka Petelius

  Keynote Pirkka-Pekka Petelius: Kestävä tulevaisuus

  Pirkka-Pekka Petelius on suomalaisten hyvin tuntema pitkän linjan näyttelijä, kulttuuritoimija, ympäristöaktivisti ja kansanedustaja, joka toimii muun muassa eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan varapuheenjohtajana

 • Rami Kangas -henkilökuva
  Kuva: Veikko Somerpuro

  Rami Kangas

  K niin kuin katastrofi

  Rami Kangas on taide- ja viestintäalan yrittäjä, jota kiinnostaa mediatodellisuuden eriytyminen todellisuudesta.

 • Ricky Kej -henkilökuva
  Ricky Kej

  Ricky Kej

  Keynote Ricky Kej: Musiikin sosiaalinen vaikuttavuus (IND)

  Grammy-palkittu intialainen muusikko, säveltäjä ja ympäristönsuojelija Ricky Kej luo musiikkia, joka inspiroi, lisää ihmisten ympäristötietoisuutta ja kannustaa toimintaan paremman tulevaisuuden puolesta. Kej on YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden puolestapuhuja ja esiintynyt esimerkiksi YK:n yleiskokouksissa New Yorkissa ja Genevessä.

 • Rilli Lappalainen -henkilökuva
  Kuva: Markus Sommers

  Rilli Lappalainen

  Haastattelussa Presidentti Halonen: kestävän kehityksen tulevaisuus koronan runtelemassa maailmassa

  Rilli Lappalainen on järjestökollegan kuvauksen mukaan ”Suomen globaalin kestävän kehityksen johtaja”. Eurooppalaisten kehitysjärjestöjen CONCORDin puheenjohtaja ja maailmanlaajuisen kehitysjärjestöjen kattojärjestön Foruksen varapuheenjohtaja. Globaalin Bridge 47-verkoston perustaja ja puheenjohtaja. Ja aina valmiina uusiin seikkailuihin!

 • Romayne Javangwe -henkilökuva

  Romayne Javangwe

  Tulevaisuuden identiteetit

  Romayne Javangwe on utelias ja rohkea globaali kansalainen, jonka intohimo on auttaa ihmisiä ylittämään itsensä. Hänen Esteem Global -projektinsa edistää naisten voimaantumista ja unelmien toteuttamista sekä rohkaisee jokaista tunnistamaan oman arvonsa.

 • Rosa Kettumäki -henkilökuva

  Rosa Kettumäki

  Tulevaisuuden päätöksentekoa – miten demokratia ratkaisee maailman suurimmat haasteet?

  Rosa Kettumäki on toimittaja ja juontaja. Hän on työskennellyt muun muassa A-studiossa, Ylen Aamussa ja Ylen Perjantai-ohjelmassa. Parhaillaan hän kehittää Yle Uutisille uutta videokonseptia.

 • Ruusa Gawaza -henkilökuva
  Kuva: Marjatta Kosonen

  Ruusa Gawaza

  Näemmekö puita hiilinieluilta?

  Ruusa Gawazalla on savannien hiekkaa varpaissaan vuosien kokemuksesta paikallisesti johdetusta ilmastonmuutokseen sopeutumishankkeista eri puolilta Afrikkaa. Gawaza on Suomen Lähetysseuran ilmasto- ja ympäristöasiatuntija.

 • Ruut Sjöblom -henkilökuva

  Ruut Sjöblom

  Pelissä tulevaisuus

  Ruut Sjöblom on kokoomuksen ensimmäisen kauden kansanedustaja, teologi ja perheyrittäjä.

 • Sakris Kupila -henkilökuva
  Kuva: Eliisa Alatalo

  Sakris Kupila

  Aktivismin tulevaisuus – Powered by PechaKucha

  Sakris Kupila on 25-vuotias sateenkaariaktivisti, lääketieteen opiskelija ja Seta ry:n puheenjohtaja. Kupila on toiminut muun muassa kahdessa Amnesty Internationalin kansainvälisessä kampanjassa, tähdäten Suomen ihmisoikeuksia loukkaavan translainsäädännön kokonaisvaltaiseen uudistamiseen.

 • Sari Tanus -henkilökuva
  Kuva: Eduskunta

  Sari Tanus

  Tulevaisuuden päätöksentekoa – miten demokratia ratkaisee maailman suurimmat haasteet?

  Sari Tanus (kd.) on tamperelainen toisen kauden kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu. Hän on jäsenenä tulevaisuusvaliokunnassa, Sitran hallintoneuvostossa sekä Parlamenttienvälisen liiton (IPU) Suomen ryhmän johtokunnassa. Hän toimii myös Demo Finlandin 1. varapuheenjohtajana.

 • Satu Turhala -henkilökuva

  Satu Turhala

  Miten käsitellä ympäristöahdistusta?

  Satu Turhala on Ympäristöahdistuksen mieli -hankkeen projektipäällikkö.

 • Sebastian Tynkkynen -henkilökuva
  Kuva: Eduskunta

  Sebastian Tynkkynen

  Tulevaisuuden päätöksentekoa – miten demokratia ratkaisee maailman suurimmat haasteet?

  Sebastian Tynkkynen (ps.) on ensimmäisen kauden kansanedustaja ja tuleva luokanopettaja Oulusta. Hän on lakivaliokunnan ja tarkastusvaliokunnan jäsen sekä Parlamenttienvälisen liiton (IPU) Suomen ryhmän johtokunnan varapuheenjohtaja. Tynkkynen toimii myös Demo Finlandin puheenjohtajana.

 • Sirpa Pietikäinen -henkilökuva
  Kuva: EU

  Sirpa Pietikäinen

  Green Deal – miten EU edistää vihreää siirtymää Afrikassa?

  Euroopan parlamentin pitkän linjan jäsen ja entinen ympäristöministeri, Sirpa Pietikäinen (kok.) haluaa olla rakentamassa vaurasta, inhimillistä ja ekologista Eurooppaa.

 • Susani Mahadura -henkilökuva
  Kuva: Sami Levo

  Susani Mahadura

  Maailma kylässä -podcast

  Susani Mahadura on toimittaja ja ohjaaja, joka tunnetaan erityisesti Mahadura&Özberkan radio-ohjelmasta sekä Kelet-dokumenttielokuvan ohjauksesta. Mahadura uskoo tarinan voimaan aikaansaada muutosta ja tuoda ihmisiä yhteen tärkeiden asioiden äärelle.

 • Taneli Saari -henkilökuva

  Taneli Saari

  Miten käsitellä ympäristöahdistusta?

  Taneli Saari on ympäristötunteiden käsittelyyn erikoistuneen Tunne ry:n toiminnanjohtaja.

 • Tarja Halonen -henkilökuva
  Kuva: Lasse Keltto

  Tarja Halonen

  Haastattelussa Presidentti Halonen: kestävän kehityksen tulevaisuus koronan runtelemassa maailmassa
  Vuoden maailmanparantaja 2021

  Tarja Halonen valittiin ensimmäisenä naisena Suomen tasavallan presidentiksi vuonna 2000 ja toiselle kaudelle vuonna 2006. Uransa aikana hän on kiinnittänyt runsaasti huomiota ihmisoikeuksiin, demokratiaan ja kansalaisyhteiskuntaan.

 • Teemu Laajasalo -henkilökuva

  Teemu Laajasalo

  Forgive me, cafis, asif, anteeksi – anteeksipyytämisen taito ja rohkeus

  Teemu Laajasalo on Helsingin hiippakunnan piispa. Työssään hän on puhunut muun muassa kirkon sisäisen yhteyden, sovinnon ja ymmärryksen puolesta.

 • Tere Vadén -henkilökuva

  Tere Vadén

  Hyvä ja kestävä elämä – paradoksi vai tie tulevaisuuteen?

  Tere Vadén on energiaan ja filosofiaan perehtynyt tutkija itsenäisessä monitieteisessä tutkimusyksikkö BIOSissa. Filosofina hän tarkastellut politiikan ja kulttuurin materiaalisia ja henkisiä edellytyksiä, erityisesti energian kokemuksellisia ulottuvuuksia.

 • Tuomas Tuure -henkilökuva

  Tuomas Tuure

  Tyhmät kysymykset maailmasta

  Tuomas Tuure on vammaisoikeuksiin keskittynyt ihmisoikeusvaikuttaja. Hän on työskennellyt yli 10 vuotta kehityksen, humanitaarisen avun ja YK:n vammaisten ihmisten oikeuksien sopimuksen toimeenpanon parissa.

 • Veronika Honkasalo -henkilökuva

  Veronika Honkasalo

  Uiguurien ahdinko Kiinassa

  Veronika Honkasalo on helsinkiläinen kansanedustaja kaupunginvaltuutettu, vasemmistoliiton varapuheenjohtaja ja nuorisotutkija. Hänen tavoitteenaan on rakentaa tasa-arvoista ja oikeudenmukaista yhteiskuntaa, jossa jokaiselle taataan ihmisarvoinen arki.

 • Ville Haapasalo -henkilökuva
  Kuva: Artur Kukov

  Ville Haapasalo

  Food for thought: Kolmen ruokalajin menu

  Ville Haapasalo on Venäjän-seikkailuistaan tunnettu näyttelijä ja kokki.

 • Ville Niinistö -henkilökuva

  Ville Niinistö

  Tulevaisuuden Afrikka – kestävää muutosta EU:n tuella?

  Ville Niinistö haluaa olla rakentamassa maailmaa, jossa ilmastonmuutos torjutaan ja taloudesta tehdään kestävä ihmisille ja ympäristölle. Hän on entinen ympäristöministeri ja toiminut Euroopan parlamentin jäsenenä vuodesta 2019.

 • Ville Skinnari -henkilökuva
  Kuva: Markku Lempinen

  Ville Skinnari

  Food for thought: Kolmen ruokalajin menu
  Tulevaisuuden maailma? Ministerit Haavisto ja Skinnari nuorten tentissä

  Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) on muun muassa myös WFP:n kouluruokalähettiläs.

 • Wali Hashi -henkilökuva

  Wali Hashi

  Forgive me, cafis, asif, anteeksi – anteeksipyytämisen taito ja rohkeus
  Vuoden maailmanparantaja 2021

  Wali Hashi on toimittaja, joka edistää anteeksiantamisen kulttuuria Somaliassa julkisen keskustelun avulla. Hän on muun muassa kouluttanut satoja toimittajia ympäri maata, jotta he voisivat ammattitaidollaan olla mukana rakentamassa maahan kauan kaivattua rauhaa.

 • Zahra Karimy -henkilökuva
  Kuva: Sercan Alkan

  Zahra Karimy

  Aktivismin tulevaisuus – Powered by PechaKucha

  Zahra Karimy on opiskelija, aktivisti sekä toimittaja. Hän on muun muassa toiminut uutistenlukijana Yle:n vieraskielisissä koronauutisissa, jotka ovat ehdolla Suuren Journalistipalkinnon saajaksi, sekä juontanut Black Lives Matter -mielenosoitusta Helsingissä kesällä 2020.