Ilmastomarssi keräsi ihmiset osoittamaan mieltään lokakuussa 2018.
Festivaali kerää kävijät ja päättäjät keskustelemaan ilmastonmuutoksesta toukokuussa. Aiemmin päättäjiltä on vaadittu toimia esimerkiksi Ilmastomarssilla lokakuussa 2018.
Hanna Vaittinen / Fingo

20. Maailma kylässä -festivaali etsii ratkaisuja ilmastonmuutokseen 

20. Maailma kylässä -festivaali kokoaa poliitikot, aktivistit, tutkijat, taiteilijat, kansalaisvaikuttajat ja kymmenet tuhannet festivaalikävijät keskustelemaan ja etsimään ratkaisuja ilmastonmuutokseen. 

Maailma kylässä -festivaali pureutuu toukokuussa ilmastonmuutokseen. Koko maailmaa koskettava haaste oli selvä valinta 20. festivaalin pääteemaksi. 

“Ilmastokriisin ratkaisuun tarvitaan meitä kaikkia. Siksi haluamme festivaalin 20. juhlavuotena tuoda ilmastonmuutoksen ihmisten iholle, nostaa esiin ratkaisuja ja kannustaa kaikkia festivaalikävijöitä toimintaan kestävän tulevaisuuden varmistamiseksi”, sanoo Juha-Erkki Mäntyniemi, festivaalin pääjärjestäjä Fingon toiminnanjohtaja.

Myös festivaalin päälavalla esiintyvä Emma-voittaja Timo Lassy rohkaisee mukaan ilmastotoimiin. 

”Käsillä ovat viimeiset mahdollisuudet niin globaalien johtajien kuin meidän yksittäisten ihmistenkin tehdä tärkeitä päätöksiä koko ihmiskunnan tulevaisuuden puolesta”, Lassy sanoo 

Maailmanensi-illassa Melanesian ilmastonmuutoskamppailua kuvaava dokumenttielokuva 

Ilmastonmuutos on vahvasti esillä festivaalin ohjelmistossa. Festivaalin Kyläkinossa nähdään muun muassa Cultures of Resistance -verkoston tuottaman "Wantoks: Dance of Resilience in Melanesia" -dokumenttielokuvan maailmanensi-ilta. Iara Leen ohjaama dokumentti vie katsojan Melanesiaan, jossa maapallon lämpenemisestä johtuva merenpinnan nousu uhkaa sekä alueen saarten että kulttuurien olemassaoloa.

Ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön voi tutustua lisäksi yli 400 näytteilleasettajan pisteillä. 

Maailma kylässä -festivaali järjestetään 25.–26. toukokuuta 2019 Helsingin Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla. Tapahtuman järjestää Fingo, joka on yli 300 kehitysjärjestön kattojärjestö. 

 

Pääyhteistyökumppanit 2019