Asiaohjelmapaneeli lavalla
Kuva: Saara Kivimäki

Ohjelmayhteistyö

Maailma kylässä -festivaalilla voi olla mukana monella tavalla, muun muassa toteuttamalla ohjelmaa. Ohjelmayhteistyöstä kiinnostuneiden kannattaa tutustua festivaalin sidosryhmäinfotilaisuuden esitysmateriaaliin, joka löytyy Yhteistyö-sivulta. 

Ohjelmavalinnoissa painotetaan erityisesti kehitys- ja globaaliaiheisia ohjelmaehdotuksia, jotka linkittyvät vuosittaiseen pääteemaan ja innostavat yleisöä toimintaan reilun maailman puolesta.  

Ohjelman toteuttaja vastaa yleensä ohjelmanumeronsa sisällöstä ja osallistujista, juoksutuksesta ja mahdollisesta tulkkauksesta. Ohjelmatuottaja vastaa yleensä myös esiintyjien kuluista, kuten esiintymisoikeuksista, matkoista, majoituksesta ja palkkioista. Tietyissä tapauksissa festivaali voi osallistua kuluihin.  

Festivaali tarjoaa esitystekniikan ja -puitteet, ohjelman tuotannollista tukea sekä toteuttaa erilaisia koulutus- ja infotilaisuuksia ohjelmaan valikoituneille tahoille. Ohjelmanumeron tuottaja saa myös näkyvyyden ohjelmanumeron viestinnän yhteydessä. 

Voit ehdottaa ohjelmaa festivaalille 20.10.-30.11. verkkolomakkeiden kautta. Lisätietoja antaa festivaalin ohjelmapäällikkö. 

Puheohjelma 

Open call -ohjelmahaku organisaatioille käynnistyy 20.10. Ohjelmahaun kautta haetaan teemaan linkittyviä puheita, haastatteluita sekä elokuvia ja niihin liittyviä keskusteluita. Nyt kannattaa miettiä oman organisaation kärjet, tavoitteet ja kontaktit valmiiksi ja ehdottaa timanttista sisältöä festivaalille. Vain kaikista vaikuttavimmat, tulevaisuuteen linkittyvät, yleisöystävälliset ja pitkälle harkitut aiheet mahtuvat mukaan, sillä ohjelma-aikaa on tarjolla vähemmän kuin aiemmin.

Puheohjelmaa järjestetään Suvilahden tapahtuma-alueen Tiivistämön puhelavalla ja pituudet vaihtelevat 15 minuutista 30 minuuttiin. Kaikki keskustelut suoratoistetaan verkkoon. Valinnoissa painotetaan teemaan linkittyviä puheita ja haastatteluita (ei mielellään paneelikeskusteluita). Ohjelmavalinnat tehdään 15.1.2021 mennessä.  

Ehdota puheohjelmaa 30.11. mennessä

Miten suunnitella toimiva ja ainutlaatuinen puhe-esitys – Webinaari organisaatioille 5.11. 

Puheohjelman tuotannosta kiinnostuneille tahoille järjestetään 5.11 klo 1011.30 webinaari teemalla Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun lähtee ideoimaan puheohjelmaa uudelle Maailma kylässä -festivaalille? 

Webinaarissa on mukana festivaalin puhekouluttaja Kaisa Osola. Hän puhuu mm. siitä, miten tehdään toimiva ja ainutkertainen puhe-esitys. Miten puheella innostetaan ihmisiä toimintaan? Miten vaikeisiin asioihin saa toivoa ja konkretiaa? Miten festivaaliyleisön saa kiinnostumaan, vaikuttumaan, muistamaan ja kertomaan eteenpäin? Webinaarin kieli on suomi.  

Ilmoittaudu webinaariin 3.11. mennessä

Cinema-ohjelmiston elokuvat ja dokumentit 

Festivaaliviikonlopun aikana elokuvien näyttämönä toimii Cirko. Ohjelmavalinnoissa painotetaan täyspitkiä elokuvia, jotka linkittyvät vuosittaiseen pääteemaan sekä elokuvan yhteydessä toteutettavaa keskustelua tai haastattelua. Ohjelmavalinnat tehdään 15.1.2021 mennessä.  

Ehdota elokuvia tai dokumentteja 30.11. mennessä

Kulttuuriohjelmayhteistyö 

Organisaatiot voivat ehdottaa festivaalille voi myös lastenohjelmaa, näyttelyitä, työpajoja, performansseja ja muuta kulttuuriohjelmaa. Toivomme, että kulttuuriohjelmakin linkittyy tulevaisuus-teemaan mahdollisimman paljon. Valinnat tehdään 15.2.2021 mennessä. 

Ehdota kulttuuriohjelmaa 31.11. mennessä