Asiaohjelmapaneeli lavalla
Kuva: Saara Kivimäki

Ohjelmayhteistyö

Ohjelmahaku kevään 2021 festivaalille on päättynyt. Ohjelmaa vuodelle 2022 haetaan jälleen loka-marraskuuussa 2021.

Maailma kylässä -festivaalilla voi olla mukana monella tavalla, muun muassa toteuttamalla ohjelmaa. Ohjelmayhteistyöstä kiinnostuneiden kannattaa tutustua festivaalin sidosryhmäinfotilaisuuden esitysmateriaaliin, joka löytyy Yhteistyö-sivulta. 

Ohjelmavalinnoissa painotetaan erityisesti kehitys- ja globaaliaiheisia ohjelmaehdotuksia, jotka linkittyvät vuosittaiseen pääteemaan ja innostavat yleisöä toimintaan reilun maailman puolesta.  

Ohjelman toteuttaja vastaa yleensä ohjelmanumeronsa sisällöstä ja osallistujista, juoksutuksesta ja mahdollisesta tulkkauksesta. Ohjelmatuottaja vastaa yleensä myös esiintyjien kuluista, kuten esiintymisoikeuksista, matkoista, majoituksesta ja palkkioista. Tietyissä tapauksissa festivaali voi osallistua kuluihin.  

Festivaali tarjoaa esitystekniikan ja -puitteet, ohjelman tuotannollista tukea sekä toteuttaa erilaisia koulutus- ja infotilaisuuksia ohjelmaan valikoituneille tahoille. Ohjelmanumeron tuottaja saa myös näkyvyyden ohjelmanumeron viestinnän yhteydessä. 

Puheohjelma 

Puheohjelmaa järjestetään Suvilahden tapahtuma-alueen Tiivistämön puhelavalla ja pituudet vaihtelevat 15 minuutista 30 minuuttiin. Kaikki puheohjelma suoratoistetaan verkkoon. Valinnoissa painotetaan teemaan linkittyviä puheita ja haastatteluita (ei mielellään paneelikeskusteluita). Ohjelmavalinnat tehdään 15.1.2021 mennessä.  

Cinema-ohjelmiston elokuvat ja dokumentit 

Festivaaliviikonlopun aikana elokuvien näyttämönä toimii Cirko. Ohjelmavalinnoissa painotetaan täyspitkiä elokuvia, jotka linkittyvät vuosittaiseen pääteemaan sekä elokuvan yhteydessä toteutettavaa keskustelua tai haastattelua. Ohjelmavalinnat tehdään 15.1.2021 mennessä.  

Kulttuuriohjelmayhteistyö 

Organisaatiot voivat ehdottaa festivaalille voi myös lastenohjelmaa, näyttelyitä, työpajoja, performansseja ja muuta kulttuuriohjelmaa. Toivomme, että kulttuuriohjelmakin linkittyy tulevaisuus-teemaan mahdollisimman paljon. Valinnat tehdään 15.2.2021 mennessä.