Kepa talks: Ilmasto muuttaa kaiken - mitä tekee Suomi?, Kuvaaja: Saara Kivimäki
Kuva: Saara Kivimäki

Ohjelmayhteistyö

Tule mukaan toteuttamaan elämyksiä ja oivalluksia kymmenille tuhansille festivaalikävijöille! Voit ehdottaa festivaalille kansainvälisiä puhujia, ajankohtaisia globaalikeskusteluja sekä elokuvia, näyttelyitä, konsertteja ja lastenohjelmaa.

Ohjelmaehdotuksia vuodelle 2020 otetaan nyt vastaan.

Haluatko tuottaa tai ehdottaa ohjelmaa festivaalille?

Maailma kylässä -festivaali järjestetään seuraavan kerran 23.–24.5.2020 Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla Helsingissä. Festivaalin pääteema on tulevaisuus.

Haemme erityisesti pääteemaan linkittyvää kehitys- ja globaaliaiheista ohjelmaa, joka innostaa yleisöä toimintaan reilumman maailman puolesta.

Valinnoissa painotetaan festivaalin vuosittain vaihtuvia teemoja ja ohjelman ajankohtaisuutta.

Asiaohjelmayhteistyö

Tiedätkö vetovoimaisen ja innostavan puhujan, joka osaa ottaa yleisönsä? Halusitko nostaa tiettyä globaaliteemaa laajempaan keskusteluun? Asiaohjelmayhteistyöstä kiinnostuneet tahot voivat ehdottaa ohjelmaa 30. marraskuuta 2019 saakka.

Tarjoamme valitulle asiaohjelmalle esitystekniikan ja -puitteet, koostamme ohjelmanumeron viestintämateriaalit ja tuemme ohjelman sisällön toteutuksessa. Lisäksi puhujat saavat lämpimän aterian esiintymispäivänä. Ohjelmanumeron tuottaja saa myös näkyvyyden ohjelmanumeron viestinnän yhteydessä.

Asiaohjelmatuottaja vastaa ohjelmanumeronsa sisällöstä ja osallistujista, ohjelman juoksutuksesta ja mahdollisesta tulkkauksesta. Ohjelmatuottaja vastaa yleensä myös esiintyjien kuluista, kuten matkoista, majoituksesta ja palkkioista. Festivaali voi kuitenkin osallistua muutaman kansainvälisen puhujan majoitus- ja matkakuluihin. Lisätietoja saat ohjelmapäälliköltä.

Valittuihin tahoihin ollaan yhteydessä 15. tammikuuta 2020 mennessä.

Ehdota asiaohjelmaa.

Lisätietoja asiaohjelmaa suunnitteleville organisaatioille: aikatauluja, ohjelman painotuksia ja hyödyllisiä vinkkejä.


Elokuvat ja dokumentit

Festivaaliviikonlopun aikana yhteiskunnallisten elokuvien ja dokumenttien näyttämönä toimii Kyläkino. Näytösten yhteydessä kuullaan aiheeseen liittyviä keskusteluja ja haastatteluja. Elokuvia voit ehdottaa  17.1.2020 mennessä. Olemme valittuihin tahoihin yhteydessä 7.2.2020 mennessä.

Ehdota elokuvaa.


Kulttuuriohjelmayhteistyö

Kulttuuriohjelmatuottajat voivat tuoda festivaalille esimerkiksi lastenohjelmaa, työpajoja tai näyttelyitä.

Tuottajan tulee olla mukana artistin kanssa käytävissä neuvotteluissa tai avata neuvottelut artistin ja festivaalin kanssa. Tuottaja vastaa ensisijaisesti ohjelmanumeron aiheuttamista kuluista, kuten artistin matkoista, majoituksesta ja palkkioista, mutta tietyissä tapauksissa myös festivaali voi osallistua ohjelmanumeron kustannuksiin.

Kulttuuriohjelmatuottajan käytettävissä ovat festivaalin laaja-alaiset viestintäkanavat, joissa tuodaan esille ohjelmatarjontaa sekä ohjelmaa tuottavia tahoja.

Ehdota kulttuuriohjelmaa 17.1.2020 saakka (konsertit 30.11.2019 mennessä). Olemme valittuihin tahoihin yhteydessä 7.2.2020 mennessä. Huomioithan, ettemme valitettavasti vastaa yksittäisiin kyselyihin ohjelmavalintoihin liittyen.  


Konsertit

Haluaisiko saada yhtyeesi esiintymään Maailma kylässä -festivaalille tai tuoda esityksen tapahtumaan osana järjestösi kampanjaa? Konsertteja voi ehdottaa 30. marraskuutta saakka kulttuurilomakkeella. Olemme valittuihin tahoihin yhteydessä 7.2.2020 mennessä. Emme valitettavasti vastaa yksittäisiin kyselyihin liittyen konserttiehdotuksiin.

Ehdota konserttia.

 

Pääyhteistyökumppanit 2019