Kepa talks: Ilmasto muuttaa kaiken - mitä tekee Suomi?, Kuvaaja: Saara Kivimäki
Kuva: Saara Kivimäki

Ohjelmayhteistyö

Järjestöt ja muut organisaatiot voivat osallistua festivaaliohjelman toteuttamiseen tuomalla festivaalille kansainvälisiä puhujia, järjestämällä ajankohtaisia globaalikeskusteluja tai tuottamalla näytteilyitä, konsertteja tai lastenohjelmaa.

Ohjelmaa vuoden 2020 festivaalille voi ehdottaa 2.9. alkaen.

Haluatko tuottaa tai ehdottaa ohjelmaa festivaalille?

Maailma kylässä -festivaali järjestetään seuraavan kerran 23.–24.5.2020 Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla Helsingissä. Festivaalin pääteema vuonna 2020 on tulevaisuus.

Festivaalille voi ehdottaa erilaista kulttuuri- ja asiaohjelmaa, joista tehdään valinnat lopulliseen ohjelmaan. Valinnoissa painotetaan festivaalin vuosittain vaihtuvia teemoja ja ohjelman ajankohtaisuutta.

Asiaohjelmayhteistyö

Asiaohjelmayhteistyöstä kiinnostuneet tahot voivat tuottaa festivaalille keskusteluja ja siten nostaa teemojaan ja sisältöjään laajemman yleisön tietoisuuteen.

Asiaohjelmatuottaja vastaa ohjelmanumeronsa sisällöstä ja osallistujista, ohjelman juoksutuksesta ja mahdollisesta tulkkauksesta. Ohjelmatuottaja vastaa yleensä myös esiintyjien kuluista, kuten matkoista, majoituksesta ja palkkioista.

Festivaali voi osallistua kuitenkin muutaman kansainvälisen puhujan majoitus- ja matkakuluihin. 

Festivaali tarjoaa asiaohjelmatuottajalle esitystekniikan ja -puitteet, koostaa ohjelmanumeron viestintämateriaalit sekä tiedottaa ja markkinoi ohjelmanumeroa monissa eri kanavissa. Lisäksi festivaali tarjoaa puhujille lämpimän aterian esiintymispäivänä. Ohjelmanumeron tuottaja saa myös näkyvyyden ohjelmanumeron viestinnän yhteydessä.

Elokuvat ja dokumentit

Festivaaliviikonlopun aikana näytetään yhteiskunnallisia elokuvia ja dokumentteja. Näytöksiin yhdistetään aiheeseen liittyviä keskusteluja ja haastatteluja. Elokuvaohjelmaa kootaan yhdessä muun muassa  elokuvafestivaalien kanssa.

Kulttuuriohjelmayhteistyö

Kulttuuriohjelmatuottajat voivat tuoda festivaalille esimerkiksi musiikkiohjelmaa, lastenohjelmaa, työpajoja tai näyttelyitä.

Kulttuuriohjelmatuottajan tulee olla mukana artistin kanssa käytävissä neuvotteluissa tai avata neuvottelut artistin ja festivaalin kanssa. Tuottaja vastaa ensisijaisesti ohjelmanumeron aiheuttamista kuluista, kuten artistin matkoista, majoituksesta ja palkkioista, mutta tietyissä tapauksissa myös festivaali voi osallistua ohjelmanumeron kustannuksiin.

Kulttuuriohjelmatuottajan käytettävissä ovat festivaalin laaja-alaiset viestintäkanavat, joissa tuodaan esille ohjelmatarjontaa sekä ohjelmaa tuottavia tahoja.

Pääyhteistyökumppanit 2019