ruokaa
Andrea Balogh
Andrea Balogh

Ruokamyyjäksi festivaalille

Maailma kylässä -festivaalilla on monipuolinen ja eri kulttuureja esittelevä ruokatarjonta. Ruokaa myyvät kaupallisten ammattimyyjien ohella lukuisat kansalaisjärjestöt, jotka tuovat makuelämysten avulla esille kulttuuriaan ja toimintaansa sekä hankkivat toiminnalleen rahoitusta.

Ruoka – festivaaliyleisön kestosuosikki

Vuosittain ruokamyyntipaikkaa hakee festivaalilta noin 100 myyjää. Hakemusten joukosta valitaan noin 60 laadukkainta ruokamyyjää, jotka sopivat festivaalin teemoihin ja profiiliin.

Paikka omalle teltalle tai ruokarekalle

Ruokamyyjille tarjotaan paikkoja Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla. Paikkaa voi hakea omalle 4 x 4 m:n (16 m²:n) teltalle tai ruokarekalle. Ruokamyyjä vastaa itse teltan hankinnasta sekä tilaa myyntipisteessä tarvitsemansa pöydät, tuolit ja sähkövirran verkkolomakkeella tehtävän ilmoittautumisen yhteydessä.

Ruokarekan koko ilmoitetaan ilmoittautumisen yhteydessä, mutta paikka hinnoitellaan 4 x 4 m:n ruokapaikan mukaisesti.

Suosimme kasvis-, luomu- ja lähiruokaa

Ympäristö ja kestävä kehitys otetaan huomioon mahdollisimman hyvin Maailma kylässä -festivaalilla. Tämä näkyy myös festivaalin ruokatarjonnassa. Ruokamyyjien valinnoissa suositaan kasvis-, luomu- ja lähiruokaa tarjoavia toimijoita.

Jokainen festivaalille osallistuva ruokamyyjä sitoutuu tarjoamaan vähintään yhden kasvisruokavaihtoehdon ruokalistallaan. Vuoden 2017 festivaalin kävijätutkimuksen mukaan lähes puolet festivaalikävijöistä valitsee luomu- ja lähiruokatuotteen aina kun mahdollista.

Ruokaa eri maiden keittiöistä pieneen ja suurempaan nälkään

Festivaalilla on tarjolla ruokaa maailman eri kolkista. Tavoitteenamme on saada festivaalille mahdollisimman monipuolinen kattaus ruokatarjontaa. Festivaaliyleisö on toivonut isompien annosten rinnalle myös pienempiä ja edullisempia maisteluannoksia, jolloin kävijällä on mahdollisuus kokea useita eri makuelämyksiä.

Ruokamyyjäpaikan hakeminen vuoden 2019 festivaalille tapahtuu sähköisellä lomakkeella ja päättyy 17.2.2019.

Lisätietoa ruokamyyntiin liittyvissä kysymyksissä antaa tuotantopäällikkö

Pääyhteistyökumppanit 2019