Maailma kylässä -festivaali
Andrea Balogh

Yleisinfo

Maailma kylässä -festivaalia vietetään Helsingin keskustassa vuosittain toukokuun lopussa. Viikonlopun aikana Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla nautitaan kymmenistä konserteista, tanssista, teatterista, kirjallisuudesta, hyvästä ruoasta ja ajankohtaisista keskusteluista. Ilmaistapahtuma tarjoaa tekemistä ja koettavaa kaikenikäisille. Seuraava tapahtuma järjestetään 26.–27. toukokuuta.

Festivaali järjestetään Helsingin keskustassa Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla. Kyläkinon elokuvanäytökset ja keskustelut järjestetään On the Rocksissa. Tarkat tiedot löydät kartta-sivulta. 

Kätevimmin festivaalille pääset julkisilla kulkuneuvoilla. Alueen läheisyyteen on hyvät juna-, raitiovaunu-, bussi- ja metroyhteydet. Tarkemmat tiedot löydät HSL:n reittioppaasta. Festivaalille ei kannata tulla omalla autolla, sillä alueella on hyvin vähän parkkipaikkoja.

Iltaklubit järjestetään lauantaina On the Rocksissa ja sunnuntaina Apollo Live Clubin terassilla.

Kurkkaa festivaalialueen karttaan täältä.

Festivaalin järjestää Kepa ry, joka on yli 300 kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalin kehityksen asiantuntija. Kepan toimintaa tuetaan ulkoministeriön kehitysyhteistyömäärärahoista.

Festivaali on oiva tilaisuus tutustua Kepaan ja sen jäsenjärjestöihin. Sadat kansalaisjärjestöt sekä joukko oppilaitoksia, museoita, viranomaisia ja yrityksiä esittäytyy tapahtumassa.

Maailma kylässä -festivaali järjestetään vuosittain toukokuun lopulla. Vuoden 2018 päivämäärät ovat 26.–27.5. Lauantaina festivaalia juhlitaan kello 11–21 ja sunnuntaina kello 11–19.

Ei. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Fiesta Latinan festivaaliklubiin on sisäänpääsymaksu (10 € + 3 €) ja Apollo Live Clubille eteispalvelumaksu (2€).

Ei. Festivaalin päiväohjelma on ikärajaton ja avoin kaikille.

Festivaalialueella sijaitsevan anniskelualueen ja festivaaliklubien ikäraja on 18.

Ei valitettavasti ole.

Festivaalin Tenava-Timbuktu-lastenalueen vieressä on ilmainen lastenvaunuparkki, jonne vaunut voi jättää omalla vastuulla. Vaunuparkissa ei ole vartiointia.

Löytötavarapiste sijaitsee Kaisaniemen puiston infopisteellä suihkulähteen kulmalla, Tenava-Timbuktua vastapäätä. Noutamattomat tavarat toimitetaan tapahtuman jälkeen Suomen Löytötavarapalveluun.

Kyllä. Se sijaitsee Tenava-Timbuktun lastenalueella Kaisaniemen puistossa.

Kyllä, festivaalialueella pääsee kaikkialle esteettömästi, ja Savanni-lavan keikkoja voi seurata pyörätuolikorokkeelta. Taiga-lavalla on käytössä induktiosilmukka.

Kyllä. Festivaalin ympäristötyöstä ja hiilijalanjäljestä voit lukea ympäristö ja vastuullisuus -sivulta. Samalla sivulla on myös ekovinkkejä festarikävijöille.

Kyllä. Tekemistä ja koettavaa löytyy ympäri Kaisaniemen puistoa ja Rautatientoria. Ohjelmaa järjestetään muun muassa lastenalue Tenava-Timbuktussa, Katutaidepisteellä ja teemakylissä.

Festivaalille voi osallistua vapaaehtoisena, näytteilleasettajana tai ohjelmatuottajana. Kaikkia tarvitaan, jotta tapahtuma toteutuu vuosittain!

Voit myös saapua paikalle nauttimaan monipuolisesta ohjelmasta, taiteesta, ruoasta ja festivaalihumusta sekä tutustumaan toimintaan oikeudenmukaisen maailman puolesta. Liity sähköpostilistalle, ja pysyt kärryillä festivaalin tuoreimmista kuulumisista.

Abou Diarra promopicture by Victor Delfim

Maailma kylässä 2018: kulttuuriohjelma julki

Festivaali tarjoaa toukokuun viimeisenä viikonloppuna 18 konserttia maailmanmusiikin huippunimiltä ja kotimaisilta eturivin artisteilta. Festivaali tarjoaa ohjelmassaan monipuolisesti konsertteja, lastenohjelmaa, elokuvia ja keskusteluita yli sadan ohjelmanumeron verran.
Narendra Shrestha - UN Women

Kaupungistuminen, radikalisoituminen ja kestävä kehitys puhuttavat Maailma kylässä -festivaalilla

Kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepan tapahtuma tuo päättäjät, asiantuntijat ja mielipidevaikuttajat keskustelemaan yhteiskunnallisista kysymyksistä Helsingin keskustaan 26.–27. toukokuuta. Suurtapahtuman aiheina ovat muun muassa YK:n Agenda 2030 – Kestävä kehitys, kestävä talous, ilmasto, ympäristö ja ihmisoikeudet.
Muotisuunnittelija Ebun Kivinen.

Nigerialainen muotisuunnittelija: "Ihmiset kuvittelevat, että afrikkalainen muoti tarkoittaa isoa kaftaania"

Yksi Afrikan suurista vientituotteista on kulkenut muotitietoisten pukeutujien päällä Suomeen. Maailma kylässä -festivaalilla pääset tutustumaan suunnittelija Ebun Kiviseen ja afrikkalaiseen muotiin.
Ugandalainen ihmisoikeustaistelija Gerald Kankya.

Gerald Kankya haastaa yritykset kunnioittamaan paikallisten ihmisoikeuksia

Ugandan hallitus ei juurikaan säätele yrityksien tai sijoittajien toimintaa, vaikka kansainvälisesti yritysvastuun sääntelyssä on otettu isoja edistysaskelia. Maailma kylässä -festivaalille saapuva hmisoikeustaistelija Gerald Kankya haluaa tälle lopun.

Pääpartnerit