Maailma kylässä -festivaali
Andrea Balogh

Yleisinfo

Maailma kylässä -festivaalia vietetään Helsingin keskustassa vuosittain toukokuun lopussa. Viikonlopun aikana Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla nautitaan kymmenistä konserteista, tanssista, teatterista, kirjallisuudesta, hyvästä ruoasta ja ajankohtaisista keskusteluista. Ilmaistapahtuma tarjoaa tekemistä ja koettavaa kaikenikäisille. Seuraava tapahtuma järjestetään 26.–27. toukokuuta.

Festivaali järjestetään Helsingin keskustassa Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla. Tarkat tiedot löydät aluekartta-sivulta.

Kätevimmin festivaalille pääset julkisilla kulkuneuvoilla. Alueen läheisyyteen on hyvät juna-, raitiovaunu-, bussi- ja metroyhteydet. Tarkemmat tiedot löydät HSL:n reittioppaasta. Festivaalille ei kannata tulla omalla autolla, sillä alueella on hyvin vähän parkkipaikkoja.

Festivaalin järjestää Kepa ry, joka on yli 300 kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalin kehityksen asiantuntija. Kepan toimintaa tuetaan ulkoministeriön kehitysyhteistyömäärärahoista.

Festivaali on oiva tilaisuus tutustua Kepaan ja sen jäsenjärjestöihin. Sadat kansalaisjärjestöt sekä joukko oppilaitoksia, museoita, viranomaisia ja yrityksiä esittäytyy tapahtumassa.

Maailma kylässä -festivaali järjestetään vuosittain toukokuun lopulla. Vuoden 2018 päivämäärät ovat 26.–27.5. Lauantaina festivaalia juhlitaan kello 11–21 ja sunnuntaina kello 11–19.

Ei. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Ei. Festivaalin päiväohjelma on ikärajaton ja avoin kaikille.

Festivaalialueella sijaitsevan anniskelualueen ikäraja on 18.

Ei valitettavasti ole.

Festivaalin Tenava-Timbuktu-lastenalueen vieressä on ilmainen lastenvaunuparkki, jonne vaunut voi jättää omalla vastuulla. Vaunuparkissa ei ole vartiointia.

Löytötavarapiste sijaitsee Kaisaniemen puiston infopisteellä suihkulähteen kulmalla, Tenava-Timbuktua vastapäätä. Noutamattomat tavarat toimitetaan tapahtuman jälkeen Suomen Löytötavarapalveluun.

Kyllä. Se sijaitsee Tenava-Timbuktu-lastenalueella Kaisaniemen puistossa.

Kyllä, festivaalialueella pääsee kaikkialle esteettömästi, ja Savanni-lavan keikkoja voi seurata pyörätuolikorokkeelta. Taiga-lavalla on käytössä induktiosilmukka.

Kyllä. Festivaalin ympäristötyöstä ja hiilijalanjäljestä voit lukea ympäristö ja vastuullisuus -sivulta. Samalla sivulla on myös ekovinkkejä festarikävijöille.

Kyllä. Tekemistä ja koettavaa löytyy ympäri Kaisaniemen puistoa ja Rautatientoria. Ohjelmaa järjestetään muun muassa lastenalue Tenava-Timbuktussa, Katutaidepisteellä ja teemakylissä.

Festivaalille voi osallistua vapaaehtoisena, näytteilleasettajana tai ohjelmatuottajana. Kaikkia tarvitaan, jotta tapahtuma toteutuu vuosittain!

Voit myös saapua paikalle nauttimaan monipuolisesta ohjelmasta, taiteesta, ruoasta ja festivaalihumusta sekä tutustumaan toimintaan oikeudenmukaisen maailman puolesta. Liity sähköpostilistalle, ja pysyt kärryillä festivaalin tuoreimmista kuulumisista.

Dobet Gnahoré

Grammy-palkittu Dobet Gnahoré Maailma kylässä -festivaalille

Kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepan Maailma kylässä -festivaali kokoaa huippuesiintyjät, kansalaisvaikuttajat ja kymmenet tuhannet ihmiset Helsinkiin toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Vuoden 2018 tapahtuman pääteema on Agenda 2030 – Kestävä kehitys ja alueellisena painopisteenä Afrikka. Festivaali tarjoaa viikonlopun aikana yli 20 ilmaiskonserttia.
Tuuletar (c) Vilja Keskimäki

Suuri festivaalitutkimus julkaistiin

Maailma kylässä -festivaali osallistui suureen festivaalitutkimukseen, jossa mitattiin Helsingissä järjestettävien festivaalien sosiokulttuurisia vaikutuksia.
sivarirekry Sami Aapasuo

Festivaaliassistentti Maailma kylässä -festivaalille

Maailma kylässä -festivaali etsii siviilipalvelusmiestä festivaaliassistentin tehtävään Helsinkiin. Assistentin toimenkuvaan kuuluvat tuotannon avustavat tehtävät markkinointiviestinnässä, teknisessä tuotannossa sekä ohjelmatuotannossa.

78 000 kävijää Maailma kylässä -festivaalilla letkeissä tunnelmissa

Viikonloppuna järjestetty Maailma kylässä -festivaali kokosi jälleen järjestöt, festivaalikansan, poliitikot ja muut mielipidevaikuttajat yhteen oikeudenmukaisen maailman puolesta. Festivaaliohjelma tarjosi musiikkia, taidetta, keskusteluja ja toimintaa koko perheelle.

Pääpartnerit