Maailma kylässä -festivaali
Andrea Balogh

Yleisinfo

Kepa ry:n tuottamaa Maailma kylässä -festivaalia vietetään Helsingin keskustassa vuosittain toukokuun lopussa. Viikonlopun aikana Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla nautitaan kymmenistä konserteista, tanssista, teatterista, kirjallisuudesta, hyvästä ruoasta ja ajankohtaisista keskusteluista. Ilmaistapahtuma tarjoaa tekemistä ja koettavaa kaikenikäisille. Tapahtuma järjestetään seuraavan kerran 25.-26.5.2019. Ensi vuonna festivaalin teemana on ilmastonmuutos.

Tutustu alueen karttaan ja festivaalilehteen. Lue festarin historiasta ja yhteistyötahoista.

Festivaali järjestetään Helsingin keskustassa Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla. Kyläkinon elokuvanäytökset ja keskustelut järjestetään On the Rocksissa. Tarkat tiedot löydät kartta-sivulta. 

Kätevimmin festivaalille pääset julkisilla kulkuneuvoilla. Alueen läheisyyteen on hyvät juna-, raitiovaunu-, bussi- ja metroyhteydet. Tarkemmat tiedot löydät HSL:n reittioppaasta. Festivaalille ei kannata tulla omalla autolla, sillä alueella on hyvin vähän parkkipaikkoja.

Iltaklubit järjestetään lauantaina On the Rocksissa ja sunnuntaina Apollo Live Clubin terassilla.

Kurkkaa festivaalialueen karttaan täältä.

Festivaalin järjestää Kepa ry, joka on yli 300 kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalin kehityksen asiantuntija. Kepan toimintaa tuetaan ulkoministeriön kehitysyhteistyömäärärahoista.

Festivaali on oiva tilaisuus tutustua Kepaan ja sen jäsenjärjestöihin. Sadat kansalaisjärjestöt sekä joukko oppilaitoksia, museoita, viranomaisia ja yrityksiä esittäytyy tapahtumassa.

Maailma kylässä -festivaali järjestetään vuosittain toukokuun lopulla. Vuoden 2018 päivämäärät olivat 26.–27.5. Lauantaina festivaalia juhlittiin kello 11–21 ja sunnuntaina kello 11–19.

Tapahtuma järjestetään seuraavan kerran 25.-26.5.2019.

Ei. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Ei. Festivaalin päiväohjelma on ikärajaton ja avoin kaikille.

Festivaalialueella sijaitsevan anniskelualueen ja festivaaliklubien ikäraja on 18.

Ei valitettavasti ole.

Festivaalin Tenava-Timbuktu-lastenalueen vieressä on ilmainen lastenvaunuparkki, jonne vaunut voi jättää omalla vastuulla. Vaunuparkissa ei ole vartiointia.

Löytötavarapiste sijaitsee Kaisaniemen puiston infopisteellä suihkulähteen kulmalla, Tenava-Timbuktua vastapäätä. Noutamattomat tavarat toimitetaan tapahtuman jälkeen Suomen Löytötavarapalveluun.

Kyllä. Se sijaitsee Tenava-Timbuktun lastenalueella Kaisaniemen puistossa.

Kyllä, festivaalialueella pääsee kaikkialle esteettömästi, ja Savanni-lavan keikkoja voi seurata pyörätuolikorokkeelta. Taiga-lavalla on käytössä induktiosilmukka.

Kyllä. Festivaalin ympäristötyöstä ja hiilijalanjäljestä voit lukea ympäristö ja vastuullisuus -sivulta. Samalla sivulla on myös ekovinkkejä festarikävijöille.

Kyllä. Tekemistä ja koettavaa löytyy ympäri Kaisaniemen puistoa ja Rautatientoria. Ohjelmaa järjestetään muun muassa lastenalue Tenava-Timbuktussa, Katutaidepisteellä ja teemakylissä.

Voit ehdottaa ohjelmaa kulttuuriohjelmalomakkeen tai asiaohjelmalomakkeen kautta

Festivaalille voi osallistua vapaaehtoisena, näytteilleasettajana tai ohjelmatuottajana. Kaikkia tarvitaan, jotta tapahtuma toteutuu vuosittain!

Voit myös saapua paikalle nauttimaan monipuolisesta ohjelmasta, taiteesta, ruoasta ja festivaalihumusta sekä tutustumaan toimintaan oikeudenmukaisen maailman puolesta. Liity sähköpostilistalle, ja pysyt kärryillä festivaalin tuoreimmista kuulumisista.

Jupiter & Okwess -keikka-Nikke Puskala-26.13-10, Kuvaaja: Nikke Puskala

Aurinko helli juhlijoita, 80 000 kävijää viihtyi Maailma kylässä -festivaalilla

Festivaalin vuoden 2018 teema oli Agenda 2030 – Kestävä kehitys ja alueellinen painopiste Afrikka.
Toimittaja Hanna Nikkanen.

Hanna Nikkanen ilmastonmuutoksesta: "Emme kuole sukupuuttoon ainakaan pariin sataan vuoteen"

Toimittaja Hanna Nikkanen näkee toivoa ilmastonmuutoksen keskellä. Hän saapuu puhumaan ilmaston tuomista valtavista muutoksista ja Suomen toimista Maailma kylässä -festivaalille.
Muotisuunnittelija Ebun Kivinen.

Nigerialainen muotisuunnittelija: "Ihmiset kuvittelevat, että afrikkalainen muoti tarkoittaa isoa kaftaania"

Yksi Afrikan suurista vientituotteista on kulkenut muotitietoisten pukeutujien päällä Suomeen. Maailma kylässä -festivaalilla pääset tutustumaan suunnittelija Ebun Kiviseen ja afrikkalaiseen muotiin.
Ugandalainen ihmisoikeustaistelija Gerald Kankya.

Gerald Kankya haastaa yritykset kunnioittamaan paikallisten ihmisoikeuksia

Ugandan hallitus ei juurikaan säätele yrityksien tai sijoittajien toimintaa, vaikka kansainvälisesti yritysvastuun sääntelyssä on otettu isoja edistysaskelia. Maailma kylässä -festivaalille saapuva hmisoikeustaistelija Gerald Kankya haluaa tälle lopun.

Pääpartnerit